»

Motorola predstavila Droid Razr

CNet - Motorola je včeraj na novinarski konferenci predstavila nov telefon Droid Razr, ki združuje lastnosti dosedanje linije Droid in vitkost Razrja (izven ZDA se bo imenoval le Motorola RAZR). Telefon je debel le 7,1 mm, pokrivata pa ga kevlar in posebno steklo Corning Gorill, zaradi česar je odporen proti praskam.

Zaslon s Super AMOLED Advanced meri 4,3 palca in ločljivost qHD (960 x 540). V njem tiktaka dvojedrni procesor z 1,2 GHz, poganja pa ga Android 2.3.5 Gingerbread. V njem najdemo še 1 GB pomnilnika, kamero z osmimi megapiksli in podporo ločljivosti 1080p, sprednjo kamero, podporo omrežju 4G LTE ter bonbončke, kot sta oddaljeno brisanje in šifriranje. Povezljivost je omogočena z Bluetoothom 4.0. Kapaciteta naprava...

4 komentarji

Novi DVD zapisovalniki

Digital Trends - Dosti proizvajalcev že ponuja optične zapisovalnike, ki podpirajo hitrosti vse do 18x, po novem pa se jim je pridružil tudi Sony. Njihova serija pekačev 830 bo na običajne medije, ki podpirajo 16-kratno hitrost, zapisovala 12,5% hitreje, torej 18-kratno. Predstavljeni bodo modeli DRU-830A (notranja enota), DRX-830U in DRX-830UL-T (FireWire in USB zunanji enoti), razen hitrosti zapisovanja na običajne DVD±R medije pa se ne bo spremenilo kaj dosti. Cene novih zapisovalnikov se bodo gibale med 70 in 120 dolarji, več o njih pa lahko izveste v izvorni novici na Digital Trends.

Za začetek bi bil v Mat' kurji bolj vesel širše dobavljivosti medijev, ki takšne hitrosti sploh podpirajo.

21 komentarjev

Epson MovieMate 30

Digital Trends - Vsakič, ko na televiziji vidim katero od oddaj, ki razkazuje domove slavnih, me navduši dovršen hišni kino. Recept za tovrstno zabavo je relativno preprost, a žal so problematične sestavine, natančneje njihova cena. Za sistem, ki vsaj približno spominja na kinodvorano, potrebujemo projektor, zvočni sistem s podporo prostorskega zvoka in seveda predvajalnik DVD-jev. Vse skupaj vas bo, tudi če boste skoparili, stalo zajeten kupček denarja, razen če izberete alternativo (ne govorim o papirnatih Do-It-Yourself rešitvah za pet tisočakov).

Epson je za vas pripravil celovito rešitev, ki je, roko na srce, manj funkcionalna od čistokrvnih sistemov, je pa zato bolj prenosna in predvsem cenejša. Zadeva se imenuje MovieMate 30 in je v osnovi lepa plastična škatla, ki vsebuje projektor, sukalnik DVD ploščkov in vse potrebne vhode ter izhode, za simbolično doplačilo pa bo Epson navrgel še komplet zvočnikov. Tako lahko stiskači za borih 1200 dolarjev dobite vso opremo, potrebno za ogled...

0 komentarjev

Motorola PEBL za Mario Sharapovo

Slo-Tech - Anna Kournikova je gotovo ena najbolj znanih igralk tenisa, pa ne, ker bi osvojila kup Grand Slam naslovov, temveč zgolj zadari njenega videza -- šport in marketing sta že od pradavnine najboljša partnerja. Njena rojakinja Maria Sharapova pa je dosegla še več, poleg tega, da je lepa, je tudi uspešna v tenisu, oboje pa zna zelo dobro vnovčiti. Pogodbeno sodeluje z Motorolo (med drugim jo lahko vidite v akciji MotoMaria), ki je zanjo oblikovala posebno serijo enega najlepših Motorolinih...

7 komentarjev

Archos 604 Wi-Fi z Opero

Digital Trends - Konec prejšnjega meseca sta bila najavljena nova modela Archosovih prenosnih predvajalnikov - 404 in 604. Slednji je opremljen s štiripalčnim zaslonom in 30 gigabajti trdega diska, a je kljub temu že po štirinajstih dneh dobil naslednika. V povezavi z Opero je Archos namreč najavil model 604 Wi-Fi, ki bo, uganili ste, podpiral brezžična omrežja. S pomočjo te funkcije bo možno na njegov vgrajen trdi disk snemati TV programe, Opera pa bo poskrbela za vgrajen spletni brskalnik. Cena in datum izida še nista znana, a napravica, ki bo morda opremljena celo z na dotik občutljivim zaslonom, ima potencial postati eden boljših vsestranskih gizmov, pravijo na Digital Trends.

5 komentarjev

Nokia bo uvedla imena namesto številk

Digital Trends - Ljudje si besede nedvomno zapomnimo lažje kot številke brez pomena. V računalniški branži smo tako navajeni GeForcov, Pentiumov, Audigyjev in ostalih bolj ali manj smiselnih nazivov za izdelke, medtem ko se na trgu mobilnih telefonov tovrsten koncept uveljavlja šele v zadnjem času. Začela ga je Motorola s popularno britvijo in nedavno izdanim kamenčkom (RAZR & PEBL), kmalu se je s čokoladkami pridružil še LG, po novem pa bo dajal besedna imena svojim mobitelom tudi proizvajalec, ki je do sedaj najbolj izkoriščal številska poimenovanja - finska Nokia. Namesto nesmiselnih nazivov, kot so 6234, 3210 in 7650, nas bodo obdarjali s poetičnimi imeni, so povedali včeraj, prvo med njimi pa se bo glasilo Sirocco. Izvorno novico lahko najdete na strani Digital Trends.

22 komentarjev

Tudi Nokia poklanja patente

OSNews - Zadnje čase je očitno kar v modi, da se največja IT podjetja poskušajo odkupiti odprtokodni skupnosti zaradi kolobocije s programskimi patenti. Kot poroča OSNews, so tako tudi pri Nokii ugotovili, da "odprtokodna skupnost spodbuja inovacije ter pomembno prispeva k nastanku in hitremu prenosu tehnologij na uporabno raven". Tako je od sedaj pri razvoju Linuxovega jedra dovoljena uporaba vseh Nokiinih patentov.

19 komentarjev

Nokia podprla razvoj Mozille?

Slashdot - Nokia naj bi, tako poročajo anonimni viri, sofinancirala Mozilla Fundation in njihov razvoj spletnega brskalnika za majhne prenosne naprave. Ali je novica resnična ali ne, niso niti potrdili niti zanikali, vendar je nekaj že danes gotovo -- preden bo Minimo (Mini Mozilla) pripravna za prilaganje k dlančnikom in mobilnim telefonom, bo trajalo še precej časa, saj je danes standardna Mozilla precej večja kot najnovejša Opere, kar utegne povzročiti težave pri transportiranju na telefone. Minimo se tako naprimer zaganja precej dlje kot sam telefon. Nenazadnje pa Nokia išče tudi profesionalne rešitve, saj nestabilnost programa nekajkrat na dan nikakor ne bo prinesla zaupanja kupcev. Je pa konkurenca vedno dobrodošla.

21 komentarjev

Nokia prevzema nadzor nad Symbianom

Slashdot - Nokia je napovedala, da bo od britanskega podjetja Psion kupila delnice Symbiana, tako da se bo njen delež v tem podjetju povzpel na zavidljivih 63 odstotkov. Izdelovalci mobilnikov, kot sta Siemens in Samsung, bodo tako imeli težko izbiro: dva komerciala operacijska sistema, pri čemer bo prvi v večinski lasti konkurenčnega podjetja, tj. Nokie, drugi pa Microsoftov, ki se je zaenkrat uveljavil pod pričakovanji.

Morda pa prihaja čas za Linux ...

7 komentarjev