»

Sony zamenjuje grafične čipe v prenosnikih Vaio

X-Bit Labs - Sony je potihoma priznal, da nekateri njihovi prenosniki iz serije Vaio vsebujejo pokvarjene Nvidiine grafične čipe (GPU). Lanskega julija ja Nvidia potrdila, da so nekateri njihovi GPU-ji defektni zaradi napak pri pakiranju. Sony in Nvidia sta takrat preverila, ali so prizadeti izdelki tudi prenosniki Vaio, in ugotovila, da naj ne bi bili. Sedaj pa so po podrobnejši analizi potrdili, da je majhen delež prenosnikov vseeno prizadet. Težava se pokaže kot popačen video in ali popoln mrk zaslona. Napake s temi istimi čipi so potrdili že drugi veliki izdelovalci prenosnikov, med njimi Apple, Dell in HP, medtem ko je Sony za to potreboval kar 13 mesecev. Nvidia vztraja, da je prizadet le zanemarljiv delež grafičnih čipov, a so vseeno doslej že porabili 315 milijonov dolarjev za zamenjavo defektnih izdelkov. Napaka se lahko pojavi pri prenosnikih iz serij:
  • VGN-FZ11x, VGN-FZ18x, VGN-FZ21x, VGN-FZ31x, VGN-FZ38x;
  • VGN-AR11x, VGN-AR21x, VGN-AR31x;
  • VGN-C1Zx, VGN-C2Zx;
  • VGC-LM1xx, VGC-LM2xx;
  • ...

9 komentarjev

Sonyjev Vaio P je tu

X-Bit Labs - Tudi Sony se je odločil zakoračiti na trg netbookov, tako da so izdali svoj prvi računalnik, ki je namenjen prvenstveno brskanju po spletu in ostalim nezahtevnim opravilom. Podjetje se sicer krčevito brani uporabe termina netbook, zato smo pristali ob imenovanju Vaio P. Nad imenom netbook niso preveč navdušeni tudi zaradi specifikacij, ki so povsem primerljive z večjimi brati. Vaia P poganja Intelov procesor z 1,33 GHz na Intelovem čipovju z integrirano grafiko, družbo mu delata dva gigabajta pomnilnika, 60 GB velik trdi disk (ali 128 GB SSD, po želji), brezžična podpora za standarde 802.11b/g/n, Bluetooth itn. Gledali ga bomo skozi osempalčni zaslon, ki podpira ločljivost 1600 krat 768 točk, vse skupaj pa bo upravljala Vista Home Premium ali Home Basic.

...

32 komentarjev

Novi Sony Vaio iz serije T že dobavljiv

vir: Gizmodo
Gizmodo - Gizmodo je prejšnji teden poročal o novem ultraportable prenosniku iz Sonyjevih tovarn, ki je bil izdan za obeležitev desete obletnice Vaiov, po novem pa je izdelek mogoče tudi dejansko kupiti. Gre za enega trenutno najnaprednejših sistemov v tem razredu, napravica je namreč narejena iz karbonskih vlaken, zato v najlažji različici tehta zgolj kilogram, kljub temu pa se ponaša z dobrimi specifikacijami. Te vključujejo procesor Core 2 Duo, gigabajt pomnilnika, 32-gigabajten SSD, 11-palčen zaslon z LED osvetlitvijo, najmočnejša baterija, ki je na voljo, pa omogoča kar 18 ur dela brez prekinitev. Izvorna novica.

24 komentarjev

Sony Vaio serije C

RegHardware - Po tem, ko so dva tedna nazaj napovedali serijo prenosnikov s poudarkom na dizajnu, so danes pri Sony-ju predstavili Vaio-te za kozmopolitansko navdahnjene in modno osveščene uporabnike. Kvaliteto izdelave, relativno visoke performance in privlačno oblikovanje bodo začinili z dvema dodatkoma -- dokaj svobodno izbiro pisanih barv in dizajnersko torbico za prenašanje, delo Italijanke Mandarine Duck. Modni dodatki z diagonalo trinajstih palcev vas bodo stali med 1000 in 1100 funti, na voljo pa bodo jeseni. Jaz hočem rozastega.

4 komentarji

Novi DVD zapisovalniki

Digital Trends - Dosti proizvajalcev že ponuja optične zapisovalnike, ki podpirajo hitrosti vse do 18x, po novem pa se jim je pridružil tudi Sony. Njihova serija pekačev 830 bo na običajne medije, ki podpirajo 16-kratno hitrost, zapisovala 12,5% hitreje, torej 18-kratno. Predstavljeni bodo modeli DRU-830A (notranja enota), DRX-830U in DRX-830UL-T (FireWire in USB zunanji enoti), razen hitrosti zapisovanja na običajne DVD±R medije pa se ne bo spremenilo kaj dosti. Cene novih zapisovalnikov se bodo gibale med 70 in 120 dolarji, več o njih pa lahko izveste v izvorni novici na Digital Trends.

Za začetek bi bil v Mat' kurji bolj vesel širše dobavljivosti medijev, ki takšne hitrosti sploh podpirajo.

21 komentarjev

Sony Vaio serija N

Digital Trends - Dizajn je zadnje čase ena pomembnejših prodajnih točk -- neizpodbiten dokaz tega je uspeh podjetja Apple. Svoje izdelke, ki se od drugih bistveno ločijo zaradi zelo inovativnega dizajna (tako hardvera kot softvera), lahko kljub podobnim zmogljivostim prodajajo po višjih cenah. Sony se je odločil, da bo ubral podobno pot in predstavil linijo prenosnikov, namenjeno predvsem modno osveščenim kupcem, ki jih bolj kot zmogljivost izdelka zanima njegova vizualna privlačnost. Laptopi Vaio so bili že v preteklosti znani po dobrem oblikovanju, z novo serijo N pa je Sony trditev iz prejšnje povedi (vsaj po mnenju pisca) le še potrdil. Luč sveta naj bi ti računalniki ugledali oktobra, stali pa bodo od tisoč dolarjev...

11 komentarjev

Sony razkril dodatne informacije o splavitvi PS3

Daily Tech - Znanih je več podrobnosti, ki se tičejo lansiranja nove Sony-jeve konzole to jesen. Kot smo že poročali, bosta prvi na vrsto prišli ZDA (17. 11.) in Japonska (11. 11.), med kateri bo pol milijona primerkov razdeljenih v razmerju 4:1, evropske države pa bodo PS3 ugledale šele marca 2007. Na voljo bosta Core in Premium paket, ki se razlikujeta po ceni (Core $500 / Premium $600), velikosti trdega diska (Core 20 GB / Premium 60 GB) ter opremljenosti s priključkom HDMI, čitalcem spominskih kartic in Wi-Fi mrežno kartico (Core ne / Premium da). Sony namerava iz kupcev izmolzti čimveč denarja, zato se bo večinoma (80%) prodajal le Premium paket, trdi Daily Tech.

8 komentarjev

Archos 604 Wi-Fi z Opero

Digital Trends - Konec prejšnjega meseca sta bila najavljena nova modela Archosovih prenosnih predvajalnikov - 404 in 604. Slednji je opremljen s štiripalčnim zaslonom in 30 gigabajti trdega diska, a je kljub temu že po štirinajstih dneh dobil naslednika. V povezavi z Opero je Archos namreč najavil model 604 Wi-Fi, ki bo, uganili ste, podpiral brezžična omrežja. S pomočjo te funkcije bo možno na njegov vgrajen trdi disk snemati TV programe, Opera pa bo poskrbela za vgrajen spletni brskalnik. Cena in datum izida še nista znana, a napravica, ki bo morda opremljena celo z na dotik občutljivim zaslonom, ima potencial postati eden boljših vsestranskih gizmov, pravijo na Digital Trends.

5 komentarjev

Cene in diagonale LCDjev rastejo, ter Sonyjev delni umik.

TweakNews.net - Cene LCD ekranov so v letošnjem letu samo padale, sedaj pa rastejo. Razlog je visoko povpraševanje ter dejstvo, da so določena podjetja, med njimi 2. in 3. največji proizvajalec LCD-jev LG-Philips in AU Optronics (Acer), znižali proizvodnjo zaradi prehudih padcev cen. Dodatno je Sony najavil, da se v določenih regijah umika s tržišča LCD monitorjev.

Višanje cen LCD-jev ni enakomerno. Zaradi popularnosti so se podražili 17 palčniki, nasprotno se je cena 21 do 42 palčnikov minimalno spremenila.

Temu navkljub so prav zdaj pri LGju predstavili ogromen 100 palčni LCD televizor, nekoliko manjšega 75 palčnega Samsunga pa lahko že kupite.

31 komentarjev

Prenosni DVD

vir: Guru 3D
Guru 3D - Sony je danes pokazal kako se dela. Izdal je namreč prenosni DVD player. Za glasbo, seveda. Zdaj, ko se počasi pojavljajo DVD RW-ji ne bo dolgo preden bo tržišče zahtevalo tak izdelek. Sony je mislil vnaprej in ga je že izdal. Mogoče malce prezgodaj, pravim jaz. DVD player bo podpiral Dolby 5.1 standard in bo prišel v kompletu s Sony-jevimi surround sound slušalkami. Priključiti se ga bo dalo tudi na TV in imel bo daljinski upraljalec. Stvar, ki pa mi je najbolj všeč na njem pa je izgled. Nažalost pa je tudi slaba stran take koncentracije dobrot... Cene Sony raje ni niti omenjal, ker bo astronomska....

0 komentarjev