»

Google bo nudil gigabitni internet

Google - Google se širi na vsa področja življenja in če že ponujajo sto in eno storitev na spletu, zakaj ne bi ponujali še dostopa do spleta? Tako so včeraj napovedali eksperimentalno postavitev optičnega omrežja, ki ga bodo začeli graditi po ZDA. Za začetek zgolj na nekaj testnih lokacijah v državi približno 50.000 ljudem, ki jim ponudili gigabiten dostop do interneta. Sčasoma bodo eksperiment razširili, tako da bi lahko bliskovit internet ponudili tam nekje do pol milijona uporabnikom. Podrobnosti, kot so cena, dostopnost in podobno, seveda še niso znane, saj je Google trenutno v postopku izbiranja lokacij. Prebivalci lahko prijavijo svoje okrožje, časa imajo do 26. marca.

Medtem si želimo, da bi kdaj Google pokukal tudi na sončno stran Alp.

28 komentarjev

Malezijski preprodajalci škropijo ploščke

Neowin - Malezija je ena izmed vodilnih držav glede na število izvoženih nelegalnih optičnih medijev z najrazličnejšo vsebino, kar je eden izmed razlogov, da jim je ameriška MPAA posodila dva zelo posebna psa, izučena za iskanje CD/DVD medijev. V tem mesecu so z njuno pomočjo oblasti uspele zaseči kar milijon nelegalnih kopij (v celotnem lanskem letu 5 milijonov), kar lopovom očitno ni po godu, saj so se začeli upirati. Ploščke škropijo z različnimi kemikalijami, ki naj bi zmedle kosmati par, razpisali pa so tudi tiralico na njuni pasji glavi, piše Neowin.

6 komentarjev

Google dobil svežo preobleko

Primer aktualne preobleke.

Neowin - Poleg tistih strani, ki jih avtorji brskalnikov ter ISP-ji nastavijo za domače, je med najpopularnejšimi vsekakor Google, stran, ki je pravzaprav najbolj znana ravno po svoji preprostosti. Pred približno dvema letoma so obiskovalcem omogočili, da se prijavijo in si Google uredijo po lastnih merah, s čemer so naleteli na precej dober odziv. Zato so se odločili, da potezo nadaljujejo in tako po novem ponujajo preobleke za omenjeni Google Home Page, ki se bojda odzivajo tudi na trenutno obdobje dneva. Novica izvira z Neowin-a.

24 komentarjev

Grožnje Googlu zaradi novic

Neowin - Najbrž vsi poznate Googlovo storitev News, ki skrbi za avtomatsko indeksiranje in kategoriziranje novic iz najrazličnejših kotičkov spleta, da so te potem dostopne bralcem na enem mestu. Tovrstno početje je dovoljeno in za ustvarjalce do neke mere koristno, saj se njihove novice ne spreminjajo, pa tudi dobro je razvidno, kdo jih je dejansko napisal, tako da njihovo objavljanje deluje kot reklama. Po drugi strani pa lahko pride do neprijetnosti, zaradi katerih je Google trenutno v težavah.

Preko njihove storitve so bile namreč dostopni določeni prispevki, ki so jih avtorji z originalnih strani iz določenih razlogov že odstranili. Stvar je šla na sodišče, ki je razsodilo, da mora spletni gigant plačati milijon evrov dnevno, dokler ne bo spornih vsebin odstranil s spleta, poročajo na Neowin-u.

10 komentarjev

Okolje in Google

New Scientist - Gotovo se sprašujete kaj imata skupnega Google in UNEP? V okviru Googlovega programa Google Earth sta omenjeni organizaciji združili moči. V omenjenem programu si boste lahko ogledali 100 območji, imenovanih "environmental hotspots". Območja kot so amazonski deževni gozd, ki se krči, topljenje ledenikov, rast urbanih območji, zmanjševanje jezera Čad... Okoli 100 milijonov uporabnikov, kolikor je uporabnikov Google Earth, si bo lahko ogledalo satelitske posnetke na teh krajih pred in po spremembah.

Vir: New Scientist.

Zdaj bomo videli, kaj je človek že uničil in tega nismo vedeli.[:|]

13 komentarjev

Google v upravnem odboru Apple Computers Inc.

Reuters - Na WWDC 2006 v San Franciscu je Steve Jobs povedal: "...kot veste, naši prijatelji na severu zapravijo preko 5 milijard na leto za raziskovanje in razvoj. A vseeno se zdi, da ne znajo nič drugega, kot kopirati Google in Apple..."

Zato ne čudi, da je bil Eric Schmidt, CEO v Googlu, v torek izvoljen kot osmi član upravnega odbora Apple Computers Inc. Za seboj ima pestro zgodovino v različnih tehnoloških podjetjih Silicijeve doline. Z enim skupnim imenovalcem: podjetja, ki so bila bitke z Microsoftom. Povezava med podjetjema Apple Computers Inc. in Google se je tako dodatno okrepila.

Zaradi te visoke povezave med podjetjema, analitki napovedujejo, da bosta skupno nastopili proti omenjenemu sovražniku.

Še posebno paranoični primerki pri tem napovedujejo celo novi "triumvirat": Apple, Intel in Google. :)

16 komentarjev

Google Code Jam 2006

Google - V začetku septembra se bo odvijalo programersko tekmovanje, ki ga prireja Google, imenovano Google Code Jam 2006. Tekmovanje, ki letos poteka drugič zapored, je sestavljeno iz kvalifikacijskega kola, dveh tekmovalnih kol, in na koncu, za najboljših 100 - finale. Hekanje poteka preko spleta, razen finala, ki je "onsite", t.j. v New Yorku. Programski jeziki, ki so programerjem na voljo, so Java, C++, C#, VB.NET in novinec letošnjega leta - Python. Registracija je že odprta, več o tem (pravila, nagrade) pa se da prebrati tule:
  1. Google Code Jam 2006
  2. Google Code Jam 2006, Powered by TopCoder

2 komentarja

Za razvedrilo

Overclockers Australia - Ponavadi vam postrežem samo z resnimi novicami. Ker sem danes malce bolše volje (zelo se namreč trudim, da bi s svojim pesimizmom postal pesimist no. 2 na slo-tech ), vam bom serviral nekaj toplega. Vsi smo že videli fotografije računalnika v navadni škatli, a ne? Kaj pa v škatli za pizzo? Če vas zanima, se odpravite sem. P.S. se opravičujem zaradi slabe kvalitete velike slike, a sem jo moral umetno povečati (na originalni strani so samo male slikice).

17 komentarjev