»

Zastonj igri za lastnike ATI-jevih grafičnih kartic

Slo-Tech - Lastniki ATI-jevih grafičnih kartic lahko preko Steama na svoj računalnik brezplačno prenesete računalniški igri Half-Life 2: Lost Coast in Half-Life 2: Deathmatch. Poleg ATI-jeve grafične kartice v vašem računalniku je pogoj za prenos iger le uporabniški račun na Steam-u, ki ga je prav tako mogoče ustvariti brezplačno. Zatorej če izpolnjujete vsaj prvi pogoj, brž odklikajte sem in si naložite omenjeni igri.

Več informacij v izvorni novici na Shacknews.

27 komentarjev

Foxconn P9657AA 8KS2H - P965 za skopuhe

Slo-Tech - Na AnandTechu so si pobliže ogledali Foxconnovo novo osnovno ploščo iz serije CORE, opremljeno z intelovim chipsetom P965. Gre za izdelek nižjega razreda, ki je, kot ste najbrž že ugotovili, namenjen predvsem trenutno najbolj popularnim procesorjem Core 2 Duo, glede na svojo ugodno ceno pa je opisovalce precej navdušil. Sicer se plošča ne ponaša z obilico bombončkov in overclockerskimi zmogljivostmi, zato pa za slabo polovico cene dražjih produktov dobimo še vedno dovolj opremljen izdelek, ki ga odlikujeta kvaliteta in stabilnost.

Vsi, ki so bolj na tesnem z denarjem, namenjenim nakupu novega računalnika, naj se nemudoma lotijo branja.

32 komentarjev

Časovni trak Linux distribucij

digg.com - Verjetno ni treba posebej omenjati, da zna biti situacija v Linux svetu pogosto precej zmedena. Distribucije se združujejo, prodajajo, preimenujejo in dobivajo nove potomce, navadnemu smrtniku, ki ne spremlja zadev od blizu, pa pogosto ni nič več jasno. Ravno iz tega razloga se je na Kde-look pojavil časovni trak, ki lepo prikaže kaj se je s pomembnejšimi distribucijami dogajalo skozi čas.


84 komentarjev

ATi Catalyst 6.9

ATI - Vsi lastniki ATi-jevih grafičnih kartic so včeraj dobili nove gonilnike, ki bi bili veliko bolj privlačni brez decimalne pike. Catalyst-i 6.9 prinašajo podporo za Crossfire na matičnih ploščah z Intel-ovim veznim čipom P965, ki imajo dve 16x reži PCI-E, žal pa je delovanje omejeno zgolj na Direct3D aplikacije, OpenGL igre bo v teksture še vedno oblačila le ena kartica. Gonilniki naj bi prinesli tudi nekaj performančnih izboljšav -- med drugim bo na karticah X1300, X1600 in X1800 3DMark06 tekel do 23,7% hitreje ob vklopljenem glajenju robov, Doom3 pa naj bi v določenih situacijah pridobil tudi do 9,3 odstotka dodatnih sličic na sekundo. Vsi, željni posodobitev, obiščite ATi-jevo domačo stran, kjer boste našli Catalyst-e 6.9 za vse okuse okenskih operacijskih sistemov.

14 komentarjev

Catalyst 5.6

ATI - Kar nekako mimo nas so se dva para dni nazaj pretihotapili novi Atijevi gonilniki, Catalyst 5.6. Dasiravno jih nekateri uporabniki tadlajo, da so pridobitki na hitrosti pravzaprav le odstranitev cokel, ki so bremzale predhodne izdaje, bi se bilo pametno ozreti po njih, kajti popravkov je v njih obilo, bojda so do pokornosti skorajda pripravili celo prvi KOTOR, nad katerega planetom Dantooine bentimo vsi atijevci. Pa okej, nov gonilnik za namiznike res ni pravi razlog za novico. Pomembneje je, da smo prvikrat ugledali Catalyste za mobilne GPUje - dosedaj smo bili lastniki prenosnikov obsojeni na skrajno pomanjkljivo podporo s strani proizvajalcev, in hvala Atiju, da so niti malo prezgodaj zaorali tudi na tej njivi. Mimogrede, po novem lahko popravljate kakovost predvajanja videa medtem, ko ga vrtite (recimo deinterlacing in podobne zadeve). Ni za dol past, uporabno pa zagotovo.

Prihodnjikrat, obljubljamo, vas bomo obvestili bolj zgodaj.

37 komentarjev

RAMBUS z dobičkom med tožarjenjem

X-Bit Labs -

RAMBUS je zagotovo eno najbolj znanih računalniških podjetij na svetu. In nenavadnih, jasno. Najprej ponudijo svoj RDRAM pomnilnik, pomnilnik prihodnosti, ki pa, kot se kasneje izkaže, to seveda ni. Z izsiljevanjem Intela, ki je z njimi podpisal pogodbo o njegovi uporabi, so si pridobili lep kupček denarja, nakar so se različne tožbe ponovile v obratni smeri. Tokrat je bila tožena stranka RAMBUS. A podjetje se vede, kot da se jih tožbe ne tičejo. Poslujejo celo z dobičkom.

Poglejmo številke. RAMBUS je v preteklem letu četrtletju lani dosegel dobiček. Dobiček od prodaje je znašal $5.5 mio, kar je manj kot leta 2001 v istem časovnem obdobju ($6.9 mio) ter v tretjem četrtletju lani ($5.9 mio), a vendarle ... Celotni prihodki v zadnjem četrtletju so znašli kar $25.7 mio. Ostale statistike in celoten članek.

Da, vodstvo RAMBUSa so res čarodeji ...

1 komentar