»

Nvidia nForce 680i SLi

Nvidia nForce 680i SLi

vir: Tech Report
Slo-Tech - Nvidia je danes širšo javnost (in svoje delničarje) zelo prijetno presenetila s predstavitvijo novega Geforca 8800 GTX, ki ima v marsikaterem pogledu revolucionarne rešitve. Da pa zna Nvidia skrbeti tudi za evolucijo, je pokazala današnja predstavitev novega veznega nabora, nForce 680i SLI.

Vsem, ki želijo iz sistema iztisniti največ in pri tem posegajo po najboljših (običajno tudi najdražjih) rešitvah, vedo, da prav Intel dela najboljše vezne nabore za njihove procesorje. Zadnje čase navdušuje Intelov P965 Express, ki postaja skoraj obvezna postelja za še vedno vroče...

3 komentarji

Primerjava Core 2 veznih čipov

The Tech Report - Ob nakupu Core 2 procesorja se postavlja vprašanje katero vezno čipovje je najbolje uporabiti. Za morebitne prestopnike iz AMD tabora še toliko bolj, ker je veliko odvisno od pomnilniškega krmilnika, ki je pri Intelovih rešitvah del čipseta in ne procesorja, kot pri najbližji konkurenci. Ker se teh vprašanj na Tech Reportu zavedajo, so pripravili obširen test veznih naborov za Core 2 procesorje.

Tako so pod drobnogled vzeli in konkretno prepotili štiri izdelke. Med temi sta se znašla dva Intelova čipa - starejši 975X Express in novejši, precej razširjen P965 Express, ki se pojavlja tako na izdelkih vstopnega razreda, kot na zmogljivejših matičnih ploščah. Druga dva izdelka na testu pa...

6 komentarjev

Core 2 Extreme Q6700 novembra

Hkepc - HKEPC poroča o bližajoči se predstavitvi štirijedrnih procesorjev Core 2 Quadro, poznanih tudi pod kodnim imenom Kentsfield. Core 2 Extreme Q6700 s frekvenco 2,66 GHz, dvakrat po 4 MB drugonivojskega predpomninika ter z odklenjenim množilnikom naj bi bil tako predstavljen letos novembra, le-temu bo v začetku prihodnjega leta sledil model Core 2 Quadro Q6600 z nižjo frekvenco -- 2,4 GHz. Cena prvega bo znašala 999 ameriških dolarjev, medtem ko za model Q6600 zaenkrat ni znana. O zmoljivosti prihajajočih štirijedrnikov se lahko prepričate v testu, o katerem smo že poročali.

Več na HKEPC.

6 komentarjev

Intel Xeon 5160 vs. Core 2 Duo X6800

The inquirer - Intel je s svojimi spremembami cen ustvaril zanimivo situacijo -- njihov procesor Xeon 5160, namenjen profesionalnim delovnim postajam in strežnikom, je cenejši od trenutno najboljšega namiznega procesorja Core 2 Duo Extreme X6800, kljub temu, da prvi teče pri višji frekvenci in je opremljen tudi s hitrejšim FSB-jem. GamePC se je zato odločil, da procesorja primerja in najde zmogljivejšega ter tako pomaga morebitnim kupcem, ki ne vedo popolnoma, kako bi se znašli v tej čudni situaciji. Stvari se še bolj zakomplicirajo, ker trenutno cenovna razlika ni črno-bela -- cene matičnih plošč za strežniške Xeone so namreč precej višje od tistih za namizne procesorje, morda pa bo kateri od proizvajalcev položaj na trgu izkoristil in zapolnil tržno nišo, komentirajo pri The Inquirer-ju.

6 komentarjev

Intel predstavil Core 2 Duo za prenosnike

Slo-Tech - Po predstavitvi Core 2 Duo procesorjev za namizne računalnike sredi preteklega meseca je Intel danes uradno predstavil omenjeno serijo procesorjev tudi za prenosne računalnike. Ti temeljijo na jedru Merom, ki premore 4 MB drugonivojskega predpomnilnika, razdeljenega med obe jedri. Za najdražji model, T7600 s frekvenco 2,33 GHz, bo potrebno odšteti 637 ameriških dolarjev, medtem ko bo najcenejši T5500, z le dvema megabajtoma drugonivojskega predpomnilnika, in frekvenco 1,66 GHz, stal 209 ameriških dolarjev.

Več o Core 2 Duo procesorjih za prenosne računalnike lahko preberete na NotebookReview, kjer lahko najdete tudi spisek prenosnikov z omenjenimi procesorji, oziroma na Daily Tech-u.

15 komentarjev