»

Po izgubi podatkov, MI6 svoje podatke raje prodaja

Slashdot - V zadnjem času so angleške varnostne in obveščevalne službe zahvaljujoč izgubam podatkov dobile marsikater siv las, saj tovrstni dogodki institucijam takšne narave nikakor niso v ponos. Po vseh teh neljubih dogodkih pa so se očitno pri angleški zunanji obveščevalni službi MI6 odločili, da bi poleg javnega ponižanja radi prejeli vsaj še kakšno denarno nadomestilo - in to so storili za celih 17 britanskih funtov.

Tako so na eBay-u prodali fotografski aparat, ki je vseboval fotografije in prstne odtise osumljenih teroristov Al-Kajde ter več zaupnih dokumentov. Do presenetljivega odkritja je prišel kupec fotoaparata, potem ko si je želel ogledati poslikane družinske počitnice, a je fotoaparat raje odnesel na policijsko postajo, kjer pa so najdbo najprej obravnavali kot neslano šalo. Ko se je izkazalo, da so trditve resnične, pa so zasegli poleg fotoaparata tudi računalnik. Po zasedbi so sicer lastniku opreme poravnali stroške v skupni vrednosti tisoč britanskih funtov.

Za agencijo,...

9 komentarjev

Seitzovih 160Mpix

Slashdot - Seitz, švicarski izdelovalec fotografskih aparatov, je predstavil prvi digitalni fotoaparat z ločljivostjo 160 megapikslov - Seitz 6x17 Digital.



Tako visoka ločljivost omogoča izdelavo fotografij v velikosti 179,92 x 63,5 cm. Ker nestisnjena panoramska fotografija take ločljivosti zavzame neverjetnih 950MB prostora, ima za prenos fotografij vgrajen gigabitni ethernet vmesnik.

Fotoaparat se ponaša tudi z drugimi tehnološkimi odlikami: 48 bitno barvno globino, ISO/ASA razponom od 500 do 20.000, LCD zaslonom ločljivosti 640 x 480 točk, zelo zmogljivim procesorjem za obdelavo slik, nizkim šumom, modularno zasnovo, itd.

Običajne smrtnike zna od nakupa odvrniti velikost fotoaparata, kot tudi sama cena, saj se giblje med 26.900 in 28.900 evri, kar v slovenskih...

39 komentarjev

"Umiranje" analognih fotoaparatov?

golem.de - Malce zatem, ko je Kodak objavil nov CCD senzor KAF-39000 s kar 39 milijoni pikslov, ter KAF-31600 s 31,6 milijoni pikslov, se je že pojavila napoved kamer s tem senzorjem. PhaseOne bo svoji dve novi kameri P-45 (39 milijonov pikslov) in P-30 (31,6 milijonov pikslov) začel prodajati naslednji mesec.

Izumiranje analognega se bo očitno nadaljevalo še v zadnjih profesionalnih utrdbah analognega. Umiranje da, izumrtje ne. Analogno bo verjetno ostalo v domeni ljubiteljev klasike in umetniške fotografije.

Direktna primerjava digitalnega z analognim klasičnim 35mm filmom ni možna, saj analogni nima "pikslov". Dodaten problem je zajem sivin in barv ter kontrasta, ki pri analognem fotografiranju po mnenju večine krepko prekaša digitalnega. Poenostavljeno računsko gledano, povprečna analogna fotografija dosega nekje do 16 mega pikslov, boljši tudi do 20 mega pikslov, kar ocenjuje tudi HP. Seveda obstajajo tudi trditve, da klasičen film dejansko zmore veliko več: 50 mega pisklov.

79 komentarjev

Visoka ločljivost za profesionalce

24 ur - Canon je najavil prihod "novega" (o njem smo že poročali, zato si oglejte povezane novice) profesionalega digitalnega fotoaparata z ločljivostjo kar 11 megapikslov in oznako EOS-1Ds. Sedaj so zunaj točnejši podatki zato si zadevo le oglejte. Novi EOS bo poleg izvrstnega zajema slike ponujal tudi cel spekter novih zmožnosti. Med njimi bo celo podpora standardu IEEE 1394 al bolj znano - Firewire. Vsi zagrizenci pa si preberite tole.

8 komentarjev

Brezžična prihodnost

Remote Central - Ta izjemna napravica z imenom Philips iPronto TSi6400 je domača kontrolna plošča. Z njo lahko upravljamo praktično skoraj vse elektronske naprave. Omogoča nam nadzor nad celotnim elektronskim sistemom, kot tudi dostop na internet, vmes pa lahko opravimo še celo telefonski klic. Prižigamo lahko glasben stolp, upravljamo televizijo, zraven pa skočimo na internet, pogledamo v elektronski nabiralnik, in vse to brezžično. Ima 16-bitni barvni popolnoma raven ekran z ločljivostjo 640x480 točk. Poganja ga Intelov X-Scale procesor s 64 megabajti spomina. Poleg vsega naštetega ima ta Philips še mnogo dobrot, ki si jih lahko podrobno pogledate na tem naslovu.



Bodoča prihodnost?

1 komentar