»

AMD odpustil 430 zaposlenih

X-Bit Labs - Predvsem zaradi slabih poslovnih rezultatov ter delno tudi zaradi lanskega nakupa ATI-ja je AMD, ki je na začetku leta že odpustil dva odstotka svojih zaposlenih, opustil dodatnih 430 delavcev. Vsi odpuščeni so bili zaposleni v severnoameriških obratih AMD-ja. Večina odpuščenih so bili zasposleni v trženju in prodaji izdelkov ter v menedžmentu, poleg tega je brez službe ostalo tudi nekaj inženirjev, vendar naj le-to ne bi vplivalo na trenutje AMD-jeve projekte. Naj spomnimo,da je pred časom tudi Intel odpustil okoli deset odstotkov svojih zaposlenih.

Več o tem na X-bit labs.

5 komentarjev

AMD bo odpuščal

The inquirer - O tem, da utegne AMD, ki je pred časom prevzel ATI, odpuščati, smo že poročali. Če gre verjeti The Inquirerju, naj bi po najnovejših informacijah brez službe ostalo 375 zaposlenih, kar je znatno manj od prvotnih ugibanj o kar dva tisoč odpuščenih. Največ odpuščenih prihaja iz oddelkov za trženje in prodajo. Za zdaj pri AMD-ju ne načrtujejo nadaljnjih odpuščanj, dodaja The Inquirer.

Več v izvorni novici.

7 komentarjev

Masovna odpuščanja v Intelu

Digital Trends - O morebitnih odpuščanjih hardverskega giganta smo poročali že v nedeljo, včeraj pa je zgodba dobila uraden epilog. Intel je napovedal, da bo v prihodnosti odpustil 10.500 delavcev, kar je približno 10% vseh zaposlenih. Drastična poteza naj bi bila del prestrukturiranja, ki ga nameravajo opraviti, da bi optimizirali delovanje podjetja in ponovno pridobili tržni delež, ki jim ga je v preteklih letih odvzel AMD. Letos bo največ odpuščanj v marketingu, managementu in med IT osebjem, do leta 2008 pa naj bi Intel s svojim načrtom prihranil 6 milijard dolarjev. Več podrobnih informacij lahko najdete v izvorni novici na Digital Trends ali v Intelovi uradni izjavi za tisk.

15 komentarjev

AMD predstavlja nove Turione

The Register - AMD je družini Turion mobilnih procesorjev dodal dva nova procesorja, ki spadata v 25W linijo proizvodov. To sta MT-37 in MT-40, ki preklapljata tranzistorje pri hitrosti 2.0 oziroma 2.2 GHz in sta opremljena s po 1Mb L2 predpomnilnika.

AMD pravi, da bo podjetje VoodooPC ponudilo dva igričarska prenosnika, zgrajena okoli novih procesorjev, cena procesorjev pa znaša 268$ za počasnejši in 359$ za hitrejši procesor, seveda za količine po 1000 procesorjev.

4 komentarji

Nintendovi internetni načrti

The inquirer - Konzole so se iz preprostih drkalic razvile v kompleksne igričarske sisteme. Vendar tudi to ni bilo dovolj; človek se tudi na konzoli naveliča neprestanega soliranja ali igranja v dvoje s prijateljem, katerega taktike pozna do potankosti. Tisto pravo je še vedno internet (LAN partyji pri konzolah odpadejo). S povezovanjem konzol v internet se je ukvarjala že Sega s svojim Dreamcastom, sedaj pa so se za podoben korak odločili tudi pri Nintendu, kjer bodo za svoje Gamecube v začetku leta 2002 ponudili posebne modeme. Prvi Gamecubov modem bo navaden 56 kilobiten modem, ki mu bo kasneje sledila še DSL izvedenka.

3 komentarji