»

GeForce 8800 GS: slike in specifikacije

ComputerBase - Nvidia kani za OEM trg izdati novo grafično kartico z imenom 8800 GS. Jedro ostaja enako kot pri večjih bratrancih, torej G92. Različica GS se bo od GT in GTS razlikovala po nižjem taktu delovanja jedra in pomnilnika (natančne specifikacije si oglejte tukaj, predvsem pa bo ožja pomnilniška širina, ki bo ne prav zavidljivih 192 bitna (384 MB).



Na spletu so se pojavili že prvi, neuradni testi, ki kažejo, da kartica doseže 16,6k točk v 3DM2k5 in 9.5k točk v 3DM2k6, kar predstavlja približno nivo stare 8800 GTS (G80).

Kdaj naj bi bila kartica na voljo, zaenkrat še ni znano, ena pa naj bi se gibala okrog 149-179 dolarjev. Kartica najbrž ne bo prav dolgega veka, ker naj bi jo v tem segmentu nasledil 9600 GT.

28 komentarjev

AMD: DX11 leta 2009?

Slo-Tech - Če gre verjeti na spletni strani Hardspell.com objavljenemu AMD-jevemu roadmapu, bo le-ta leta 2009 predstavil tretjo generacijo procesorjev Opteron, poleg tega pa naj bi luč sveta zagledale tudi grafične kartice s podporo DX11, ki jo bodo poleg namiznih računalnikov omogočali tudi prenosni računalniki. Verjetno bo v tem primeru šlo tudi za novo generacijo grafičnih kartic z oznako R800.

Več o tem si preberite na Hardspell.com

94 komentarjev

Urbi et Orbi: Radeon HD 2000 serija

Slo-Tech - Kdor čaka dočaka in tako smo po neštetih novicah, špekulacijah in prestavljanjih končno dočakali novo serijo grafičnih kartic s podporo DX10 nekdanjega kanadskega proizvajalca, ki je zdaj v AMD-jevi lasti. Nova serija od sedaj tudi uradno nosi ime Radeon HD 2000, krono najzmogljivejše grafične kartice AMD-jeve nove generacije pa nosi Radeon HD 2900 XT, ki bo kupcem na voljo za slabih štiristo ameriških dolarjev. SKupaj z njim so luč sveta zagledale tudi grafične kartice nižjega in srednjega razreda, ki nosijo oznake Radeon HD 2600 in Radeon HD 2400, ki pa bosta kupcem na voljo predvidoma konec junija. Poleg grafičnih kartic za namizne računalnike so luč sveta zagledale tudi različice grafičnih kartic za prenosnike. Več o grafičnih karticah si preberite v AMD-jevem sproročilu za javnost ter na Daily...

75 komentarjev

12000 točk R600 XT v 3DMark06?

več strani - Po poročanju VR-Zone naj bi AMD-jeva prihajajoča grafična zverina z jedrom R600 dosegla kar dvanajst tisoč točk v programu 3DMark 06. Radeon HD 2900 XT, kot naj bi se glasilo uradno ime kartice, bo kot prva na voljo z omenjenim grafičnim jedrom, sledila pa ji bo zmogljivejša različica z oznako XTX. Za različico XT, s frekvenco jedra 750 MHz, naj bi bilo potrebno odšteti slabih štiristo ameriških dolarjev, dodajajo v izvorni novici.

Poleg tega so luč sveta zagledale nove podrobnosti o prihajajočih AMD-jevih DX10 grafičnih karticah, ki govorijo o poimenovanju Radeon HD 2000, o 320 stream procesorjih pri Radeon HD 2900 ter o poimenovanju šibkejših različic grafičnih kartic. Več o novih podrobnostih si preberite na daily Tech-u.

Pojavile so se tudi nove slike grafične kartice z jedrom R600, najdete jih na HardOCP

28 komentarjev

Prva slika Radeona X2800 (R600)

VR - Zone - Na VR-Zone se je pojavila prva slika grafične kartice, ki bi naj bila OEM verzija Radeona X2800. Po poročanju VR-Zone, bi naj X2800 XTX izšel v dveh različicah, in sicer daljši OEM verziji (31,5 cm) in krajši retail verziji (24,1 cm). Obe bi se naj šopirili z 1 GB GDDR4 pomnilnika, poleg dolžine pa naj bi se razlikovali tudi po porabi: krajša bo od napajalnika zahtevala 240 W, daljša pa 270 W.



Še novica na X-bit labs.

Za ogled slike vam priporočamo uporabo širokozaslonskega monitorja. ;)

48 komentarjev

Prvi test R600?

Labmice - Ekipa strani Level 505 trdi, da naj bi konec decembra 2006 dobila v roke ATi-jevo najnovejšo grafično kartico, opremljeno s čipom R600. Pravijo, da so kartico stestirali in da imamo opravka z novim hitrostnim prvakom, ki naj bi pometel s konkurenco (seveda s tem mislijo predvsem na Nvidiin 8800 GTX), primerljiva pa naj bi bila tudi cena. Zaradi varovanja določenih zaupnih podatkov naj bi imeli tudi prepoved objavljanja kakršnihkoli slik, več lahko preberete na njihovi strani.

Vsi tisti, ki ste kupili najmočnejšo kartico ta hip (8800 GTX), pa lepo pridno v jok. No ja, ne še čisto takoj, raje počakajte na prave teste.

35 komentarjev

AMD: Radeon X1950 GT in zamuda R600

več strani - AMD naj bi v kratkem predstavil grafično kartico RadeonX1950 GT, ki bo temeljila na grafičnem jedru RV570, na katerem temelji tudi Radeon X1950 PRO. Od sedanje se različica GT razlikuje le po nižjih frekvencah jedra in pomnilnika, saj jedro tiktaka s frekvenco 500 MHz, frekvenca pomnilnika pa znaša 1,2 GHz, poleg tega pa ne omogoča Video In-a. Luč sveta naj bi Radeon X1950 GT zagledal v začetku februarja. Več o tem si preberite na HKEPC.

The Inquirer poroča, da naj bi težko pričakovana grafična kartica, temelječa na jedru R600, doživela še eno preložitev datuma uradne predstavitve ter bo po najnovejših informacijah predstavljena v začetku marca. Več na The Inquirerju.

17 komentarjev

Slike R600

Slo-Tech - Na spletu so se pojavile slike prihajajočega ATI-jevega grafičnega jedra R600. Z njih je razvidno, da bo šlo za precej velik čip, ki ima poleg tega še nevsakdanjo namestitev jedra. Kot je znano, bo grafična kartica, temelječa na omenjenem grafičnem jedru, luč sveta zagledala predvidoma februarja prihodnje leto.

Več slik najdete na Hardspell.

31 komentarjev

Nove slike PPU-ja

AGEIA PhysX, prve slike

Slo-Tech - O namenu in pomenu zelo zanimive in nekoliko skrivnostne fizikalne enote (PPU), ki jo podjetje Ageia razvija pod imenom PhysX, smo že poročali. Na strani Hardspell so se pojavile slike (ne sicer prve) ASUS-ove kartice, ki jo bomo, če bo žep dovolj globok, vgrajevali v naše mlinčke.

Kot je razvidno iz slik, kartica potrebuje dodatno napajanje, saj ji PCI utor očitno ne nudi dovolj energije. Predvsem upamo, da bo končni izdelek opremljen z, danes vse pogosteje uporabljenimi, heatpipe cevmi, kar bi omogočilo pasivno hlajenje PPU-ja. Slikan primerek kartice je opremljen z 128 MB Samsungovega RAM-a. Kartica naj bi bila končnim kupcem na voljo še letos.

Več slik je objavljenih na tem naslovu.

36 komentarjev

Herculesova ATI igračka

Beyond 3D - Hercules je že prenehal z izdelovanjem grafičnih kartic, temelječih na GPUjih od NVidie in je zato tudi dobil ekskluzivne pravice za prodajo ATIjevih kartic v Evropi. Pred kratkim so na Beyond-3D dobili eno od njihovih novih močnejših igračk, in sicer ATijev All in wonder 8500DV. Ta grafična kartica ni namenjena le igranju igric, saj ima tudi TV tuner, firewire, S-video in še mnogo drugih vhodov in izhodov. Sklep? Kartica je vredna svojega denarja, če se ukvarjate z urejanjem videa. Klik!

0 komentarjev