»

Intel pripravlja cenen štirijedrnik: Core 2 Quad Q8200

DigiTimes - Intel naj bi po govoricah na medmrežju, poceni procesorske moči željnim množicam, v tretji četrtini letos, ponudil novinca Q8200. Ta naj bi tekmoval z AMD-jevimi trijedrniki v mainstream segmentu trga. FSB se bo povzpel na 1333 MHz, L2 predpomnilnik bo velik 4 MB, bil pa bo pri 2,33 GHz. Kar ga bo ločilo od starejših in pametnejših bratov (Q9000), je manjko VT in TXT tehnologije.

40 komentarjev

Mini ITX osnovna plošča s podporo za dvojederne AMD-jeve procesorje

LinuxDevices - Na strani Linux Devices poročajo, da je podjetje Kontron splavilo na trg osnovno ploščo mini ITX formata, ki podpira AMD-jeve dvojedrne procesorje. Plošča nosi naziv KT690/mITX. Le-ta namiguje, da se v plošči nahaja AMD-jev M690T vezni nabor. V ploščo lahko vtaknemo naslednje procesorje:
1.6 GHz AMD Turion 64 X2 (35W)
2 GHz AMD Sempron 3700+ (25W)
1.8 GHz AMD Sempron 3500+ (25W)
1 GHz AMD Sempron 1000 (9W)

Integrirana grafična kartica je Radeon X1250. Plošča podpira do 4GB pomnilnika, 4 SATA diske, nanjo lahko priključimo do 10 USB naprav, poleg tega pa ima še dva RS-232 priključka. Video izhoda sta dva in sicer VGA in DVI-D. Osnovna plošča naj bi bila namenjena za produkte z dolgo življenjsko dobo in za produkte z večjimi grafičnimi zahtevami. Vesel pa je bo tudi vsak izdelovalec HTPC-jev, ker je najšibkejši procesor sposoben delovati brez ventilatorja.

10 komentarjev

Intel V8

Daily Tech - Kot odgovor na AMD-jev Quad FX, ki je bil pred uradno predstavitvijo poznan pod imenom 4x4, je Intel na letošnjem CES-u predstavil sistem z dvema štirijedrnima Xeon procesorjema s frekvenco 2,4 GHz ter grafično kartico GeForce 8800 GTX. V8, kot so ga poimenovali, se od AMD-jeve Quad FX platforme razlikuje po uporabi FB-DIMM pomnilnika ter nezmožnosti uporabe dveh grafičnih kartic povezanih v SLI. Zaradi velike prednosti Intelovega sistema na področju procesorske moči utegne AMD predstaviti 8x8 platformo z dvema štirijedrnima Opteronoma, so dodali na DailyTech-u, kjer si lahko preberete tudi izvorno novico.

11 komentarjev

AMD Quad FX Platform

AMD 4x4

vir: HardOCP
AMD - AMD je danes uradno predstavil AMD Quad FX Platform , platformo za računalniške navdušence, ki smo jo do zdaj poznali pod imenom 4x4. Ta bo temeljila na procesorjih AMD Athlon 64 FX-70, FX-72 in FX-74, ki bodo ameriškim kupcem na voljo že danes, kupcem širom sveta pa v začetku prihodnjega leta. Cena kompleta dveh procesorjev bo znašala 599, 799, oziroma 999 ameriških dolarjev. Platforma temelji na osnovni plošči z nVidiinim veznim naborom nForce 680.



Na HrdOCP so že opravili obširnejši test. Srce sistema sta predstavljala dva Athlon 64 FX-74 s frekvenco 3 GHz. Kako se je 4x4 odrezal proti Intelovemu sistemu s procesorjem QX6700 si obvezno oglejte v samem testu.

Več v AMD-jevem

55 komentarjev

AMD: 4x4 od blizu in spremembe cen

AMD 4x4

vir: The inquirer
več strani - The Inquirer je objavil nekaj slik prihajajoče AMD-jeve platforme za računalniške navdušence, 4x4. Kot smo že poročali, bo na podnožju 1207 (socket F) temelječa platforma uradno predstavljena predvidoma ta mesec. Več na The Inquirerju.



TG daily poroča o spremembah cen AMD-jevih procesorjev, med katerim velja omeniti predvsem 26 odstotno podražitev procesorja FX-60, za katerega je po novem potrebno odšteti 791 ameriških dolarjev. Poleg tega so se pojavile tudi govorice o ceni procesorje FX za prihajajočo 4x4 platformo, ki govorijo o ceni okoli devetsto ameriških dolarjev za komplet dveh procesorjev. Spremembe cen ostalih procesorjev si oglejte v izvorni novici.

4 komentarji

AMD 4x4

AMD 4x4

AMD - AMD je na letošnjem Technology Analyst Day predstavil platformo za ekstremne računalniške navdušence, 4x4. Gre za računalniški sistem z dvema dvojedrnima procesorjema na eni matični plošči z dvema podnožjema, ter s podporo za Sli, oziroma CrossFire. Poimenovanje 4x4 tako izhaja iz štirih jeder procesorjev ter štirih jeder grafičnih kartic (v primeru Quad-SLI).



Vsak izmed procesorjev razpolaga z lastnim pomnilnikom, pri čemer ne potrebuje ECC-ja, ter komunicirata med samo preko HyperTransport vodila, kar so pri AMD-ju poimenovali Direct Connect Architekture. Poleg tega lahko sistem 4x4 lahko deluje tudi z enim samim procesorjem ter grafično kartico. Prve matične plošče za 4x4 bodo...

22 komentarjev