»

AMD bo znižal cene

AMD Zone - Kljub temu, da ne gre za ustaljeno prakso, saj proizvajalci o nižanju cen svojih izdelkov radi molčijo vse do samega znižanja je AMD za deveti julij uradno napovedal padec cen svojih procesorjev. Tako bo za dvojedrne procesorje Athlon 64 X2 potrebno odšteti dvajset odstotkov manj, za petnajst odstotkov pa se bodo pocenili enojedrni procesorji Athlon 64 in Sempron. Več o tem v izvorni novici na AMD Zone.

34 komentarjev

Cenovna vojna na trgu procesorjev

CRN - Na trgu procesorjev je po poročanju CRN za pričakovati pravo cenovno vojno, saj bosta prihodnji mesec tako Intel kot AMD znižala cene nekaterim procesorjem. O znižanju cen procesorjev slednjega smo že poročali, medtem ko naj bi Intel 22. aprila znižal cene svojim dvo- in štirijedrnikom. Največja, kar 40 odstotna pocenitev bo doletela model Core 2 Quadro Q6600, za enak odstotek naj bi se pocenili tudi najzmogljivejši Core 2 Duo procesorji, medtem ko se bodo cene ostalih Core 2 Duo procesorjev znižale za najmanj 20 odstotkov. Poglavitni razlog za masovno pocenitev procesorjev naj bi bili AMD-jevi štirijedrniki s kodnim imenom Barcelona, ki bodo luč sveta zagledali nekje sredi letošnjega leta.

Več o cenovni vojni si preberite na CRN.

26 komentarjev

Še več cenejših procesorjev

The inquirer - Zadnje čase po spletu kot gobe po dežju rastejo različne vesti o pocenitvah procesorjev, o mnogih smo poročali tudi na Slo-Tech-u. Tokrat je odličen sprejem izvedel AMD in žogico odbil nazaj proti Intelu. Inquirer je namreč danes objavil novico, v kateri pravijo, da bosta primerka X2 6000+ in 5600+ cenejša za skoraj polovico, medtem ko se bodo ostali dvojedrniki pocenili za 20-30 odstotkov. Nekateri Semproni bodo 37-49, Athloni FX 62 in 64 pa 20-25 odstotkov cenejši. Na zadnjem mestu so pocenitve starejših enojedrnikov. Različice 4000+, 3800+ in 3500+ bodo stale 9, 16 in 23 odstotkov manj. Več v izvorni novici.

21 komentarjev

Novi Xeoni in nove cene

Daily Tech - Po pocenitvah namiznikov, o katerih smo pisali pred dobrima dvema tednoma (glej povezane novice), Intel tokrat niža tudi cene procesorjev, namenjenih zahtevnejši uporabi. Preden bo AMD-ju uspelo lansirati Barcelono, nameravajo prodati čimveč lastnih štirijedrnikov, zato so pocenitve precejšnje in se dotikajo tudi dvojedrnih Xeonov.

Obenem so najavili tudi dva nova modela, imenovana Xeon DP X5365 in Xeon UP X3230, pri čemer gre predvsem za blažjo osvežitev starejših izdelkov (dvig frekvenc), a z natančnimi številkami v megahercih in dolarjih ne mislim utrujati. Vse lahko namreč najdete v lepo urejenih Daily Tech-ovih tabelah.

0 komentarjev

Intel niža cene

DigiTimes - Glede na starejše uradne izjave podjetja Intel so bile okrog 22. aprila letos načrtovane spremembe (bolje rečeno padci) cen, a situacija se je spremenila, ko je pred dvema tednoma AMD precej pocenil lastne procesorje. Intel se je zato odločil, da bo ukrepal prej, kot je bilo predvideno, in za naslednje dni napovedal 5-10% nižje cene čipov nižjega in srednjega razreda (seriji 820 in 915 naj bi ponovem stali okrog 80 dolarjev).

Tabela še vedno svežih januarskih pocenitev in dodatne podrobnosti o tokratni potezi se nahajajo v izvorni novici na DigiTimes, o natančnih datumih in številkah bomo še poročali.

12 komentarjev

AMD: pomanjkanje procesorjev

CRN - Computer Reseller News poroča o pomanjkanju AMD-jevih procesorjev za podnožje AM2, ki najbolj prizadene predvsem proizvajalce računalniških sistemov. Le-ti za pomanjkanje procesorjev s prstom kažejo na Dell, ki od poletja ponuja kupcem računalniške sisteme z AMD-jevimi procesorji. Zaradi njihovega pomanjkanja, se utegne povečati delež Intelovih procesorjev, saj ta lahko zapolni vrzel.

Več o tem si preberite na Computer Reseller News.

15 komentarjev

Cene procesorjev rastejo

X-Bit Labs -

Hja, žal moramo poročati tudi o takih, za naš žep manj prijetnih novicah. Vojna v Iraku je vplivala namreč tudi na računalniški trg, saj je prodaja novih komponent v ZDA od začetku vojne strahovito padla. Da bi se prodajalci izognili katastrofalnim izgubam, so začeli izdelke iz skladišč prodajati po nižji ceni na t.i. sivem trgu. Sivi trg seveda obstaja že od nekdaj in bo tudi ostal, a ob sedanjih zapletih, ko se je preveč razširil, so podjetja ukrepala.

AMD in Intel sta začela dvigovati cene procesorjev. AMD je tako naprimer zvišal cene večine svojih procesorjev za približno 12 dolarjev že prejšnji teden, danes pa se je efekt pokazal v ZDA. Prav tako bodo morali prodajalci razmisliti o ponovni preučitvi načrtov prodaje, saj kot bo vojna, kot vse kaže, trajala dlje, kot je bilo sprva načrtovano. In prodaja bo padala dlje in globlje, kot so pričakovali. Več o tem.

9 komentarjev

Intel bo preganjal AMD vse do groba

The inquirer - Sodeč po tej novici na The Inquirerju, se obeta še trši boj med Intelom in AMD-jem. Inquirerjevi novinarji so naredili intervju s Craigom Barrettom (eden izmed najpomembnejših mož pri Intelu). Barrett je povedal, da bo Intel nadaljeval cenovno vojno z AMD-jem tudi v prihodnjih mesecih, vendar ne samo nadaljevati. Intel namerava celo stopnjevati cenovno vojno. To pomeni, da se nam obetajo še nižje cene procesorjev, kaj je že skoraj utopija. Intel je imel 5 let 80 % tržni delež, potem pa mu ga je začel spodjedati AMD. Intel zato še posebej poudarja, da bodo poizkušali pridobiti staro slavo in da konkurenci (AMD-ju) ne bodo dopustili, da bi jim jemala kupce. Kljub prigovarjanju pa Barrett ni hotel povedati, koliko Pentiumov 4 so prodali skozi to leto.

27 komentarjev