»

Firefox všeč vsakemu četrtemu

Slashdot - Na Slashdotu poročajo, da je vsak drugi uporabnik, ki je s spleta prenesel Firefox, le-tega tudi dejansko preizkusil, izmed slednjih pa jih je polovica Firefox obdržala. Z drugimi besedami: 25 % ljudi, ki so si prekopirali Firefox, je všeč. Tako pravi uradna statistika, kjer Firefoxovci napovedujejo korenite spremembe na tem področju. Medtem ko na ZDNetu iščejo razloge za tako slab retention rate (pa ste se naučili še eno tujko), bodo Firefoxovci izpeljali program v dvanajstih točkah, ki bo številke popravil.

Mimogrede, Slovenci imamo gotovo boljše povprečje, saj nas kar 47,9 % uporablja ognjeno lisico. Nas bodo zasuli z objemi?

Avtor tega prispevka pa uporablja Opero in žal ne prispeva k tej izvrstni statistki.

83 komentarjev

10 najboljših prvoaprilskih šal

Slashdot - Na Slashdotu poročajo o članku, ki se je pojavil na breitbarf. Tekst govori o desetih najboljših prvoaprilskih šalah po izboru ameriške ustanove Museum of hoaxes. Mesto na lestvici so si prislužile glede na to, koliko ljudi so prevarale ter kako absurdne in slavne so bile, med drugim pa so se na njej pojavili: BBC-jevo poročanje o švicarskih drevesih, na katerih gojijo špagete, švedska uvedba barvne televizije s pomočjo najlonk in igralec bejzbola, ki je z budističnimi metodami žogo metal s hitrostjo 270 kilometrov na uro. Vredno branja na tako lep dan.

27 komentarjev

Barva namesto enkripcije

Slashdot - Na Slashdotu pišejo o zanimivem izumu, s katerim bo marsikateri administrator omrežja morda prihranil kak siv las. Že nekaj časa je namreč v razvoju posebna barva, s katero je mogoče omejiti radijske valove določenih frekvenc. Do sedaj se je uporabljala predvsem v vojaške namene, po novem pa bo najbrž na voljo tudi domačim uporabnikom, saj se bo z njo dalo preprečiti uhajanje signala brezžičnih omrežij izven okvirov domače dnevne sobe. Vsi paranoiki in sovražniki enkripcije brž preberite izvorno novico.

42 komentarjev

Odpovedala Hubblova primarna kamera

BreitBart - NASA je včeraj sporočila, da je Hubblova primarna kamera prenehala delovati in da ni upanja, da bi lahko popolnoma obnovili njeno funkcionalnost.

Gre se za ACS, to je kamero, ki je bila sposobna opazovati svetlobo, vse od ultravijoličnega do skoraj infrardečega dela spektra. Kot pravijo astronomi, je bil ta instrument daleč najbolj uporabljan med vsemi, ki so nameščeni na teleskopu. Nasini znanstveniki sicer pravijo da bodo nekaj funkcionalnosti kamere lahko obnovili, toda to nikakor ne bo več kot ena tretjina celotne prejšnje funkcionalnosti. Astronomi pravijo, da bodo sicer lahko nadaljevali z opazovanji z uporabo drugih...

21 komentarjev

30 let grafičnega uporabniškega vmesnika

Xerox Alto

OSNews - Računalnik Xerox Alto, ki je svetu pokazal prvi grafični uporabniški vmesnik (GUI), praznuje trideseto obletnico. V ta namen bo na mednarodni prireditvi Vintage Computer Festival 6.0 potekala posebna razprava in razstava, posvečena Xeroxovemu izdelku, ki je ukazno vrstico postavil v zakulisje delovanja računalnika. Festival, ki se začne jutri, bo potekal v muzeju Computer...

6 komentarjev