»

MID proti piratom

Ministrstvo za informacijsko družbo RS - Danes je ministrstvo za informacijsko družbo sklicalo tiskovno konferenco, kjer so predstavili brošuro Peter proti piratom, ki skuša najmlajšim predstaviti nekatere pasti uporabe nelegalne programske opreme.

Ob branju knjige se boste gotovo veselo zabavali, žal pa nisem povsem prepričan, da bo imela na piratstvo kakšen omembe vreden učinek, saj njena ciljna publika najbrž še ne zna brati.

Ker pa brošura ni izdana pod kakšno izmed prostih licenc, zakonska zaščita pa pripada avtorju na podlagi same stvaritve dela, ne bo odveč opozorilo, da je njeno razširjanje preko P2P omrežij nezakonito!

53. člen ZASP v 2. alineji sicer dovoli predelavo v parodijo ali karikaturo, vendar je le malo verjetno, da bo komu uspelo ustvariti še hujšo parodijo od samega originala....

45 komentarjev

Računalnik:prah =1:0

Slo-Tech - Ko sem danes po dolgem času spet odprl svoj računalnik, sem se kar zgrozil, koliko prahu se je našlo notri. Ko pa sem med brskanjem za novicami natelel na tole stran, sem pa ugotovil, da je prahu v mojem ohišju za vzorec.
Kot navaja avtor strani, je bil računalnik v neki lesni industriji skoraj štiri leta, da pa še vedno dela. Ja, ni kaj, čudeži se še vedno dogajajo.

13 komentarjev

...in prahu ni več!

Case Junkiez - Se je vaši mami že kdaj strgala najlonka? Seveda se je! Kaj naredi z njimi? Seveda, stran jih vrže! Nikar! Uporabite stare najlonke za zaščito pred prahom. Namontirajte na ventilator in voila... super filter proti prahu je narejen! Po pričevanjih avtorja članka kake posebne razlike v glasnosti ni, pa tudi temperature niso dosti višje (2-3°C pri obremenitvi). Zanimivo branje in zanimiva obramba pred prahom!

12 komentarjev

Prah!

EXHardware - Poleg temperature, je največji sovražnik računalničarja še prah, ki se bo čez čas nabral v vsakem ohišju. Čeprav prah večine uporabnikov ne moti najbolj, pa bodo njihove posledice utrpeli predvsem overclockerji, ki si prizadevajo, da bi zmanjšali temperaturo procesorja za sleherno desetino stopinje Celzija. Za vse tiste, ki se prvič podajate na čiščenje, so na EXHardware pripravili krajši članek.

2 komentarja

V boj proti prahu!

Case Junkiez - Tudi najlepše ohišje je po dobrega pol leta delovanja (še posebej, če je pošteno prevetreno) od znotraj podobno 20 let staremu klumpu zaradi, uganili ste, vedno nabirajočega se praha. Računalničarji s prahom od nekdaj vodimo majhno vojno. Vztrajno se ga lotevamo z raznimi filtri, sesanjem računalnika, pločevinkami s stisnjenim zrakom, toda prašna zalega vedno znova najde pot do notranjosti računalnika. Na Case Modders Australia strani si lahko ogledate zanimiv članek z imenom "10 stvari, ki jih sovražim pri prahu" (parodija na film ni izključena :)). Avtorji so se v članku pošteno lotili našega prašnega problema... Izvedeli boste zakaj za vraga je prah sploh škodljiv ter kako se ga najbolje lotiti. Zanimivo branje...

3 komentarji