»

Gmail (začasno) izgubil e-pošto

CNet - Včeraj zvečer so se Googlu pritožili nekateri uporabniki njegove e-poštne storitve, ker naj bi iz Gmaila izginila vsa vsebina, vključno s sporočili, kontakti in mapami. Naprej so se nezadovoljni uporabniki pritožili na Googlovih forumih in Google je kmalu priznal, da je res nekaj narobe. Zdi se, da imajo uporabniki prazne račune, kakor da bi se bili ravno registrirali v Gmail, medtem ko kontakti iz storitve Buzz niso izbrisani. Inženirji so se lotili odpravljanja napake, ki ta hip še poteka. V tem času se lahko zgodi, da se prizadeti uporabniki ne bodo mogli prijaviti v svoje račune.

Google je zapisal, da je prizadetih manj kot 0,29 odstotka vseh uporabnikov. Ker ima Gmail ogromno število uporabnikov, to še vedno pomeni, da je lahko brez pošte začasno...

47 komentarjev

Primerjava zaslonov na pametnih mobilnikih

Nežen dotik s konico prsta

vir: TechCrunch
TechCrunch - Pri podjetju MOTO, ki se ukvarja s pomočjo startupom, so si ogledali štiri izmed najbolj popularnih pametnih mobilnikov ta hip ter primerjali kakovost njihovih na dotik občutljivih, kapacitivnih zaslonov. Na testni mizi so se tako pojavili iPhone, oba Droida, Motorola Droid in HTC Droid Eris (nadvse podoben HTC Hero), ter superphone, Google Nexus One. Pri MOTO so dognali, da je nadvse preprost test za kakovost zaslona celozaslonska aplikacija za risanje, v katero se prek celega ekrana nariše diagonalne črte. Le-te pokažejo, kako zaslon zaznava lokacijo prsta. Lepa, diagonalna črta je močno zaželena, stopničasta pa seveda ne. Kot vidimo, se je daleč najbolje odrezal iPhone, razen ob robu zaslona (čemur se ni mogoče izogniti). V primeru slike, kjer je bil uporabljen le vogal...

47 komentarjev

Microsoft preiskuje črni zaslon smrti

BBC - Tako imenovani modri zaslon smrti je že stari znanec v Microsoftovih operacijskih sistemih, ki se pojavi takrat, ko si sistem po napaki ne more opomoči, zato se iz preventivnih razlogov ustavi. V povsem novem in ličnem Windows 7 pa se pojavlja še črni zaslon smrti, ki se iz sedaj še neznanih razlogov pojavi po prijavi uporabnika v sistem. Zaslon je dobesedno črn, saj je povsem prazen. Trenutno prvi osumljenec je varnostna posodobitev, ki je bila izdana 10. novembra, in bi naj povzročila te težave v Windows XP, Visti in Sedmici.

Podjetje Prevx, ki prav tako študira omenjene težave, pravi, da so našli že vsaj 10 okoliščin, v katerih lahko pride do napake. Dodajajo, da je napaka tako stara, da se pojavlja celo v Windows NT in vseh nadaljnjih verzijah. Microsoftov predstavnik za stike z javnostmi je dejal, da težavo že preiskujejo in da naj uporabniki ob težavah kontaktirajo podporo uporabnikov. Popravka v Redmondu niso izdali, saj naj za napako ne bi bili odgovorni.

31 komentarjev

AVG-jev tretji lažni preplah

The Register - Poročali smo že, da je priljubljeni antivirusni program AVG pomotoma označil kritično datoteko sistema Windows kot okuženo, zaradi česar je cela kopica ljudi ostala z nedelujočim računalnikom. AVG je takoj reagiral na pritožbe uporabnike in na spletnih straneh objavil rešitve problema, pri čemer je bilo seveda odlično, če vam jih je kdo lahko pogledal. Drugi udarec je sledil kmalu, saj je tokrat popravejeni AVG za virus razglasil Adobe Flash, kar je že tretja zgrešena identifikacija v mesecu dni. Pred slabim mesecom je namreč AVG v karanteno poslal Zone Alarm.

Izdelovalec se je odzval, se opravičil in ponudil kompenzacijo. Tako so prizadeti uporabniki sedaj brezplačno upravičeni do enoletne licence ali nadgradnje na AVG 8.0, če uporabljajo starejše verzije. Slednjo lahko izvedejo tudi uporabniki free verzije. AVG bo prizadete kontaktiral sam po 24. novembru.

41 komentarjev

Kitajci prekinili poganja z Applom (iPhone)

Delo - Kitajski mobilni operater China Mobile je sporočil, da je zaradi preostrih pogojev prekinil pogajanja s podjetjem Apple, ki skuša z mobilnikom iPhone prodreti na največji trg mobilnih naročnikov, poroča Delo.si.

Kitajski mobilni trg je imel novembra lani 522 milijonov naročnikov, od tega jih 363 milijonov uporablja operaterja China Mobile.

Mimogrede; prvi mož Appla Steve Jobs bo danes ob 18. uri po našem času predstavil nove izdelke na januarskem sejmu Macworld.

17 komentarjev

iPhone odklenjen

engadget - V Ameriki še vedno precej vroč iPhone vnovič razburja javnost. Tokrat je glavna novost dosežek fantov in deklet z iPhoneSIMFree.com, ki so se od dne, ko je Appleov mobilnik izšel, trudili razbiti zaščito, s katero je bil telefon zaklenjen na samo enega mobilnega operaterja, kar jim je končno uspelo.

Zaenkrat odklep omogoča delovanje vseh standardnih funkcij, po nekaj minutah nastavljanja brez težav uporabljate tudi ekskluzivno prirejen YouTube in surfate pod okriljem kateregakoli ponudnika, edina izjema je t.i. Visual Voicemail, kar pa je razmljivo, saj je to posebna storitev, zaenkrat razvita le za iPhone, ki jo ponuja samo AT&T.

Postopek odklepanja naj ne bi bil zahteven, predelani telefoni se po besedah avtorjev programske opreme nadgrajujejo brez težav, softver in navodila za izvedbo pa zaenkrat še niso na voljo, saj bodo pionirski ključavničarji s prisrčnim monopolom zaenkrat poskušali čimveč zaslužiti.

Izvorna novica.

18 komentarjev

Apple tiho popravlja napake na zaslonih iPhoneov

engadget - Na različnih forumih se pojavljajo govorice o napakah na zaslonih iPhoneov, ki se pojavljajo nenadoma v obliki mrtvih pik. Ponavadi na spodnjem delu zaslona, vendar včasih tudi na sredini. Napaka sicer ni zelo razširjena, Apple pa se potihem dogovarja s prizadetimi uporabniki in zamenjuje mobilnike. Očitno zato, da napake ne bi prišle v javnost, kar bi lahko upočasnilo prodajo. Še povezava do izvorne novice.

8 komentarjev

Elektronsko pero

engadget - Podjetje EPOS Tehnologies je naznanilo novo elektronsko pero. Pero deluje v kompletu z USB ključem, ki ga zatknete za list papirja/blok, in zaznava premikanje peresa po papirju in vse skupaj shranjuje na USB pomnilnik. Vse kar ste napisali na list papirja pa lahko potem pregledate na računalniku. Podobni izdlelki so že nekaj časa na tržišču vendar je njihova cena zasoljena. Podjetje EPOS obljublja, da bo cena peresa okoli 79$. Pero naj bi bilo na voljo za nakup proti koncu leta. Še povezava do izvorne novice

15 komentarjev

Commodore Gravel C200 MP3 predvajalnik

engadget - Commodore je verjetno vsem (vsaj malo starejšim) zelo znan po svojih računalnikih, ki si jih je nekoč lastilo veliko Slovencev. Commodore je že nekaj časa znamka, o kateri se ni slišalo popolnoma nič. Vendar se je stara znamka začela prebujati. Tokrat so najavili svoj nov MP3 predvajalnik z imenom Gravel C200. Predvajalnik ima poleg svoje znamke tudi prijeten izgled, 1.8" zaslon, in podporo najrazličnejšim formatom glasbe in videa. Predvajalnik bo na voljo v 1GB in 2GB različici. Trenutno ga je mogoče prednaročiti v izbranih državah, cena pa naj bi znašala 90 funtov za 2GB model. Več pa si oglejte v izvorni novici ali v novici na engadget.com

18 komentarjev

Acer bo začel ponujati prenosnike z Ubuntujem?

engadget - Pred nekaj časa je CEO Acerja izjavil, da je Windows Vista razočaranje za celotno industrijo. Njegova izjava je sprožila plaz govoric, da bi naj Acer sledil Dellu in začel ponujati prenosnike s prednaloženim Linuxom.

Govorice so dobile sedaj še dodatno potrditev, saj pri Engadgetu pravijo, da so se pojavili reklamni plakati za določen model iz Acer Aspire S serije, ki nosi prednaloženo Ubuntu distribucijo Linuxa.
V Linux logih se že veselijo, saj to pomeni boljšo podporo Linuxu od proizvajalcev strojne opreme. Tudi Dell se je začel aktivno truditi za večjo podporo strojne opreme, še posebej so se obrnili na AMD zaradi njihovih groznih grafičnih gonilnikov.

344 komentarjev