»

DivX na konzolah?

Ars Technica - Iz laboratorijev DivX-a, so najavili, da bo Playstation 3 kmalu podpiral DivX video kodek. Podpora naj bi prišla v eni izmed prihajajočih programskih posodobitev. Ker pa PS3 ni edina konzola pod soncem, se marsikdo vpraša, če bo enaka usoda doletela tudi Xbox 360. DivX-ov CEO, Kevin Hell, je odgovoril pritrdilno, vendar ob tem pojasnil, da se o zadevi še pogovarjajo.

Kljub temu lahko glede na načela konkurence sklepamo, da bosta obe konzoli sposobni predvajati piratski kodek.

9 komentarjev

Plošček vrti se

Slo-Tech -

Obiskovalci Slo-Techa poznate POT - pipine odprte termine, na katerih vsakokrat izveste to ali ono stvar ali pa se vam enostavno predstavi nek projekt, ki ga niste poznali. Če se vam toži po takšnih predavanjih na štajerskem koncu, vas bom razveselil, saj se bo prihajajoči ponedeljek odvilo prvo takšno predavanje v Mariboru.

Beseda bo tekla o samostojnih predvajalnikih okroglih ploščkov, natančneje o predvajlanikih DivX. Na predavanju bom povedal nekaj o prvem kodeku DivX, nadaljnjih različicah, uporabi predvajalnikov ter udobnosti ob rokovanju v primerjavi z računalnikom. Kako nato tak predvajalnik predvaja podnapise, ki vsebujejo tudi naše krilate znake, pa bo razložil piki64. Piki64 je član...

18 komentarjev

Novi Divx kodek

DivX.com - Pri podjetju DivXNetworks, ki izdeluje znani kodek za gledanje filmov DivX, so izdali novo različico tega kodeka in sicer DivX 5.0.4 za Windowse in vključuje program za gledanje DivX filmov DivX Player 2.1. Več o samih novostih, ki jih vsebuje novi kodek, si lahko preberete na tej strani. Naj samo omenim, da je izboljšano prikazovanje na nekaterih ATI Radeon karticah, ki so plod sodelovanja ATIja z DivXNetworks. Kodek si lahko dolpotegnete tukaj!

0 komentarjev

Igrajmo DivX filme na Xboxu!

Slo-Tech - Po vsem, kar so morali nekateri primerki Microsoftove debitantske konzole, Xbox, prestati, se ne moremo več čuditi, da jim je uspelo na konzoli zaigrati DivX posnetek, in sicer predstavitveni filmček za Matrico. Po tem, ko je 27. 5. izšel modchip za Xbox, omejitev preprosto ni več. Tretnutna izjemno beta različica zagonskega cedeja, na katerem je igralnik za DivXe, še ne igra zvoka, ima težave s hitrostjo predvajanja posnetka ter se na čase zatika. A vseeno je to postranska težavica, ker je bil led prebit. Bomo kupovali Xboxe kot konzole, sposobne igranja DVD filmov ter DivX cedejev ter jih priklapljali na fotrov Dolby Digital sistem?

6 komentarjev

Več podatkov o Playstation 3

SiliconValley.com - Danes nimam ravno veliko časa, zato se bom osredotočil predvsem na novice in vam prizanesel z raznimi testi:
O bodočem Playstationu 3 sem pred kratkim že poročal, a takrat na žalost še ni bilo dovolj podatkov o tem, kdaj naj bi konzolo sploh ugledali. Na Silicon Valley nudijo nekaj več informacij. Po novejših podatkih naj bi bil Playstation 3 nared tam nekje v letu 2005. Vseboval naj bi procesor, ki bo kar 200-krat hitrejši od današnjih računalnikov (OK, za moje pojme malce pretirano), poleg tega pa naj bi ponujal tudi možnost igranja preko hitrih internetnih povezav. Projekt naj bi Sony stal kar 400 milijonov $, govori pa se, da naj bi Sony čipe prodajal tudi drugim podjetjem. Seveda pa tudi konkurenca ne počiva in Microsoft že razmišlja o Xbox 2, na naslednika pa najbrž mislijo tudi pri Nintendu. O Xbox 2 je na internetu kar nekaj razprav, ki pa večinoma temeljijo na govoricah in jih ne mislim objavljati. Če vas zanimajo, jih boste zagotovo našli na The Inquirerju. Več o bodočem...

0 komentarjev