»

Google ukinja razvoj Wava

Google Wave

vir: Google
Google - Predstavitev Wava na lanskem Google I/O je v javnosti povzročila obilico zanimanja. Na nek način gre za nadgradnjo obstoječe elektronske pošte, ki omogoča precej več na enostavnejši način. Obenem je ob predstavitvi šlo za premikanje meje videne tehnologije znotraj brskalnika. A kot se prevečkrat rado zgodi, dobra tehnologija ni dovolj za uspeh novosti. Enako je z Wavom, ki je doživel zgolj omejeno uporabo resničnem svetu, kjer še vedno kraljujejo elektronska pošta, kratka sporočila SMS ter socialna omrežja.

Tako bo Google svoj (sicer relativno kratek) seznam neuspehov razširil s še enim vpisom. Povedali so namreč, da bodo ukinili razvoj Wava kot samostojnega izdelka, ki je še vedno daleč od končanega. Zaenkrat bodo storitev...

39 komentarjev

Google Wave vedno bliže

Google Wave

Slashdot - O Googlovih novi storitvi z imenom Wave smo že natrosili nekaj opisov idej, osnovnih funkcionalnosti in PR-materiala, sedaj pa imamo možnost pogledati pravo stvar od blizu. Z novim študijskim letom se je namreč začelo testiranje Wava, kjer bo sodelovalo sto tisoč uporabnikov. Ti bodo lahko na enem mestu dostopali do družabnih omrežij (Facebook, MySpace, Twitter), elektronske pošte, elektronske pošte, spletnih stranih in urejali dokumente. Google pravi, da bi elektronska pošta izgledala kot Wave, če bi bila izumljena danes. Pristop k testiranju je za zdaj omejen na povabljene, če pa bo uspešno, ga bodo razširili tudi med neposvečene.

Posvečeni pa so seveda brž delili svoje vtise. Na blogu louisgray.com najdemo dobro predstavitev Wava, ki je očitno avtorja nekoliko osupnil. Vse...

19 komentarjev

Google Wave prihaja

vir: CNet
CNet - Medtem ko se Microsoft pripravlja na splavitev svojega spletnega iskalnika Bing, je Google zavihal rokave in napovedal storitev Google Wave. Google ga opisuje kot e-pošto prihodnosti, v kateri bodo skušali združiti elektronsko pošto, IM (trenutno sporočanje oz. instant messaging), deljenje fotografij, twitter, skupno rabo dokumentov in druge vrste mreženja. Na tak način želijo ustvariti enotno ogrodje, ki bo združevalo vse vrste komunikacije.

Projekt je pred leti začel razvijati Lars Rasmussen s svojim bratom. V Google sta prišla, ko je ta prevzel njuno podjetje, ki se je ukvarjalo s kartiranjem, in ga nadgradil v Google Maps. Brata Rasmussen sta nato v Googlu dobila nalogo ustvariti eno izmed najbolj neodvisnih razvijalskih...

109 komentarjev

Intervju z avtoriteto na področju spletnega mreženja

Slo-Tech - Odločili smo se za pogovor z najbolj uspešnim slovenskim uporabnikom Facebooka, MySpaca in ostalih družbenih omrežij. Medtem ko se nekateri trudimo zadevo spraviti v okvire koncepta, s katerim bi uporabniku pomagali pri koristni uporabi, naš sogovornik trdi, da smo vsi navadni bleferji in da samo on pozna skrivnost uspešnega mreženja.

Intervju z avtoriteto na podrocju mreženja: "Mreže so za amaterje, razen če imam jaz prste vmes."

33 komentarjev

Krščen Matiček inu Tristo Kosmatih, SiOL!

Slo-Tech - Včerajšnje DELO je poročalo, da je Siol pred dnevi nenapovedano brisal elektronsko pošto svojih uporabnikov.

Na to dejstvo je na forumu prevajalcev prvi opozoril Primož Gabrijelčič, eden bolj znanih in eminentnih slovenskih računalničarjev. Med vikendom je namreč kolegici poslal e-sporočilo v katerem je bila zapisana beseda "pissed off", Siolov poštni sistem pa je sporočilo prestregel in zavrnil, ker je, navajam, content filter has detected a sensitive e-mail ... Policy: Dirty Words, Action: Delete.

Gabrijelčič se je zaradi tega pritožil na SiOL, kjer so vključitev sistema za filtriranje e-pošte najprej priznali, kasneje pa to zanikali in zatrdili, da so le namestili protivirusno zaščito elektronske pošte. Program naj bi na SiOLu zagnali poskusno, po pritožbah pa naj bi ga že izklopili.

Da verjetno ne gre za "zaroto širših razsežnosti", pač pa zgolj za malomarnost, kaže dejstvo, da je sistem filtriral samo grde angleške besede, slovenskih pa ne. Gabrijelčič je to učinkovito...

15 komentarjev