»

Na Amazonu ponarejeni AMD-jevi procesorji

Heise - Iz Nemčije in Velike Britanije poročajo o ponarejenih AMD-jevih procesorjih, ki so na neznan način vstopili v distribucijsko verigo in jih je nevede prodajal celo AMD. Procesorji so v originalni embalaži, a že pri namestitvi opazimo prevaro, saj ne sedejo v ležišče na plošči. Test na c'net je pokazal, da gre za pet let stare defektne procesorje. AMD je oškodovancem brezplačno poslal zamenjavo, incident pa raziskujejo.

Konkretno so preiskovali primer procesorja, za katerega je na računu in škatli pisalo A8-7600. Gre za nov procesor iz serije Kaveri s frekvenco 3,1-3,8 GHz in za...

11 komentarjev

Newegg prekinil sodelovanje s sumljivim dobaviteljem

Ta škatla je le ponaredek

vir: engadget
engadget - Polomija s ponarejenimi procesorji, ki jih je Newegg prodal 300 strankam, je očitno pri koncu. Po Intelovem uradnem zatrdilu, da ne gre za demonstracijske primerke pakiranj, temveč gre za prevaro, so resnici do dna prišli tudi pri Neweggu. Rezultat je prekinitev pogodbe z dobaviteljem, a ne z D&H Distributing, ki je bil prvi na tapeti. S svojimi pismi o umikih novic so bili najprimernejši kandidati za prevaro, a so pravi krivci pravzaprav pri podjetju IPEX.

Krive obtožbe so bile tudi razlog za prej omenjena pisma spletnim stranem, saj se je ideja, da so krivi pri D&H Distributing, prvič pojavila v...

12 komentarjev

Newegg prodajal ponarejene procesorje

Ta škatla je le ponaredek

vir: engadget
engadget - V navijalski skupnosti je hitro zaokrožil videoposnetek Vincenta Wallerja, ki je dobil ponarejen primerek Intelovega štiri-jedrnega Core i7-920. Če bi procesor kupil prek eBay-a oz. na kakem kitajskem črnem trgu, to niti ne bi bilo presenetljivo, a Vincent je procesor kupil pri enem izmed največjih ameriških spletnih trgovcev računalniške (in druge) opreme, Neweggu. Pri Neweggu so hitro reagirali in že poskušali kontaktirati vseh 300 oškodovancev, ki so prejeli ponarejen procesorje. Po besedah predstavnikov Newegga so pošiljko dobili od distribucijskega podjetja D&H Distributing, s katerim naj bi že...

18 komentarjev

Bo Intel odklenil množilnike poceni procesorjev?

X-Bit Labs - Intel namerava izdati poceni procesorje z odklenjenimi množilniki, s katerimi se želijo približati entuziastom, ki pa za svoj mlinček ne želijo odšteti gore denarja, piše ruska stran X-Bit Labs. Praksa odklepanja množilnikov je že stari navijaški trik, ki smo ga na prelomu tisočletja na konkurenčnih procesorjih izvajali sprva kar s svinčniki, kasneje pa s srebrnimi prevodnimi pastami.

Čeprav niti Intel niti AMD uradno ne podpirata navijanja, sta se bržkone že zdavnaj sprijaznila, da se kakovostnejši primerki pač poganjajo pri višjih taktih od tovarniških. Že več let so njuni najdražji modeli (Extreme Edition, Black Edition, FX) odklenjeni. Toda Steve Peterson, vodja marketinga čipov pri Intelu, je v intervjuju za Tweakers.net dejal, da se z odklenjenim množilnikom spogledujejo tudi pri cenenih inačicah. Šlo naj bi procesorje s podnožjem LGA1156 iz serij Lynnfield oziroma Clarkdale.

Od lanskega avgusta sicer Intel na Kitajskem prodaja odklenjeni Pentium 6500K v okviru...

15 komentarjev

Skupina okrog Intela investira 3,5 milijarde dolarjev v razvoj

The Wall Street Journal - Intel ugotavlja, da bi ameriški tehnološki sektor potreboval nekoliko finančne vzpodbude, da bi ponovno postal konkurenčnejši in uspešnejši na globalnem trgu. V ta namen pripravljajo zavezništvo s 24 skladi tveganega kapitala, ki bo v to branžo investiralo 3,5 milijarde dolarjev v prihodnjih dveh letih, je včeraj v Washingtonu napovedal Intelov izvršni direktor Paul Otellini. Skupina se bo imenovala Invest in America Alliance in želi s svojim doprinosom dopolniti državne in zvezne investicije. Spomnimo, da je Intel lani napovedal investicijo v višini 7 milijard dolarjev v posodobitve svojih proizvodnih obratov v ZDA.

Glavnino sredstev bodo namenili podjetjem, ki se bavijo z informacijsko tehnologijo, čisto tehnologijo in biotehnologijo, med njimi tudi podjetjem iz inkubatorja (start-ups). To pa ne pomeni, da bodo brez ostali na ostalih področjih, saj kanijo podpreti tudi molekularno diagnostiko, bioinformatiko, razvoj električnega vozila in brezžično infrastrukturo.

Dobrodošel...

7 komentarjev

Google in Kitajci se bodo pogovarjali, napaden tudi Intel

vir: Reuters
The Wall Street Journal - Še vedno so glavna kost za glodanje decembrski napadi na Google, ki so izvirali iz Kitajske, najnovejše sledi pa vodijo do ene poklicne šole in ene univerze na Kitajskem. Nova podrobnost, ki je prišla na dan, kuka iz Intelovega letnega poročila. V njem so zapisali, da je tudi njih doletel sofisticiran kibernapad v istem času kakor Google. Kljub temu Intelov predstavnik za stike z javnostmi Chuck Mulloy zatrjuje, da sta napada nepovezana. Edina podobnost je časovni okvir, to pa je tudi vse, pravi. Dodal je, da napadi niso bili tako obširni kot tisti na Google in da Intel ni bil oškodovan. Vprašanju, ali je izvor napada na Kitajskem, se je modro izognil.

Google se je medtem tudi pomiril. Po hudih besedah njihov portal...

1 komentar

HULU – nadomestek za vašo TV?

Slo-Tech - Nov internetni video portal Hulu bi lahko pretresel spletni trg digitalne video vsebine. Podjetji News Corp. in NBC Universal sta se namreč odločili, da bosta spletnim uporabnikom ponudili novo različico brezplačne storitve videa na zahtevo (serije, filme itd.), ki naj bi po njihovem prepričanju zamenjala vašo televizijo. O 100 milijonov ameriških dolarjev vrednem projektu se je sicer že govorilo kar nekaj časa, predvsem pa je spletna skupnost kritično sprejela ime projekta – HULU.

Storitev je trenutno še v beta fazi (od ponedeljka 29. oktobra) in zaenkrat zgolj gostuje TV oddaje Foxa in NBC; ponudba pa naj bi se v kratkem povečala (seznam trenutnih videov na programu)....

22 komentarjev

Novo pakiranje Pentiumov 4

Novo pakiranje

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - stran na bo, kot vse kaže, skladno z uvedbo novih Pentiumov 4 EE spremenil tudi pakiranje klasičnih Pentiumov 4. Poznavalci pravijo, da gre vzrok podobnosti obeh pakiranj iskati v Intelovi želji po enotnem postopku pakiranja in posledično cenejši proizvodnji. Med vidnejše spremembe lahko prištevamo osemslojni substrat namesto šestslojnega, malce višje pa bo tudi jedro, ki bo merilo 3,75 mm (0,29 mm več kot prej). Naj omenimo še, da bodo novi Pentiumi pravzaprav na voljo v dveh različnih verzijah, a bodo razlike med njima izredno majhne (enako jedro, toplotna, električna prevodnost ...). Več o tem.

18 komentarjev

Organsko pakiranje

X-Bit Labs - Vsem nam je znana že legendarna krhlost AMD procesorjev. No, ker se tega očitno zaveda tudi AMD je za svoj prihajajoči Palomino procesor uvedel novo "pakiranje". Ne govorim o škatli, v kateri bo procesor, ampak o ploščici na kateri je silicijeva rezina in L1, L2, L3,... mostički. Do sedaj je bila ploščica iz neke vrste keramike. Sedaj bo AMD začel uporabljati organsko snov. Palomino bo zato zgledal zelo podobno kot Intel procesorji.
Zaradi te spremembe, pa bo postal procesor tudi občutno tanjši. Trenutna debelina keramične ploščice je 1.4mm. Pri organskem pakiranju bo le-ta 1.08mm. Kar pomeni, da bodo imeli nekateri coolerji velike probleme s stikom med hladilno površino in procesorjem samim. Ponovem so tudi vsi elementi procesorja, razen L mostičkov, na dnu procesorja. Prej tam niso smeli biti, ker je bil to prostor, kjer je temperaturna sonda zajemala podatke. Palomini imajo že vgrajen termometer, zato potreba po sondi odpade. Upam, da se ne bodo pojavili problemi na starih...

7 komentarjev

Fosterji prestavljeni...

X-Bit Labs - Če pozorno spremljate sceno, potem ste verjetno bili presenečeni, ker med včerajšnjimi novicami ni bilo omembe novega Intelovega Xeona s Foster jedrom. Predstavitev tega procesorja je bila najavljena za 8. maj, toda očitno se je pri Intelu nekaj zalomilo. Podjetje pravi, da je sam silicij procesorjev brezhiben, toda da imajo nekaj "električnih težav" s pakiranjem procesorjev. Tako je izid procesorja prestavljen za nekaj tednov, v tem času pa bo Intel razvil popolnoma novi sistem pakiranja, pri katerem ne bo niti najmanjše možnosti za poškodbo jedra. Sicer točnega datuma izida ni, toda verjetno bomo naslednika Xeonov videli 21. maja. Pripravljeni so tudi proizvajalci matičnih plošč in prvih dvoprocesorskih Socket603 plošč bomo deležni s strani Tyana, Iwilla in Supermicra. Zgrajene so okoli novega i860 čipovja, cene pa se bodo gibale med 800 in 1000 zelencev.

6 komentarjev