»

Nov iPhone bržkone cenejši, a ne manjši

The New York Times - Govorice, da bo Apple poleti predstavil manjši in cenejši iPhone, ki jih je sprožil The Wall Street Journal, so bile netočne, trdi The New York Times. Res je, da si želi Apple povečati dostopnost iPhona z izdajo cenejše verzije, ki pa ne bo manjša. Varčevali bodo drugače.

Poleti se bojda obeta nov iPhone, ki bo enako velik kot iPhone 4. V Applu pravijo, da manjša...

14 komentarjev

Xoom brez podpore mobilnim omrežjem

vir: engadget
engadget - Xoomova aktivacija povezljivosti z omrežji WiFi, ki je povezana z nakupom podatkovnega paketa pri ameriškemu operaterju Verizon, je nedvomno veliko presenečenje. A po drugi strani je to tudi nekoliko pričakovano, saj se je do sedaj večinoma govorilo le o Xoomih prav za Verizon, ki bodo predstavljeni prvi in ki niso uporabni izven ZDA. V prihodnosti bomo ugledali še različico s podporo omrežjem GSM (podobno je bilo z Motorolinim Droidom, ki se v GSM obliki prodaja pod imenom Milestone) in različico s podporo le omrežjem WiFi. Takšen Xoom je namreč nedavno prestal testiranja pri ameriškem FCC-ju, ki za prodajo čez lužo mora dati žegenj prav vsem napravam z brezžično komunikacijo.

Specifikacije so najverjetneje popolnoma enake že videnim, razen seveda povezljivosti...

2 komentarja

Applu ušel še en prototip

Slashdot - Nedavno je Apple izgubil prototip prihajajočega iPhona 4, do katerega se potem je dokopal urednik strani Gizmodo, ga temeljito poslikal in opisal in priobčil širni javnosti. Urednik je Apple poklical in ponudil, da telefon vrne, a je Apple nadenj poslal težko artilerijo. Kalifornijski REACT je dobil nalog za hišno preiskavo novinarjevega doma in odnesli so praktično vse, kar se je dalo priključiti na 230 V. Pričakovali bi, da bo Apple v prihodnje previdnejši, a so izgubili nov prototip.

To pot gre za iPhone četrte generacije, ki ima 16 GB pomnilnika. Na videz je zelo podoben prvem prototipu, ki je zakuhal veliko zmede, tako da z veliko gotovostjo zaključimo, da gre za prave prototipe. Neuradni viri pravijo, da naj bi ga na ameriškem...

50 komentarjev

Prihaja nov iPhone?

novi iPhone?

vir: engadget
engadget - V zadnjem času se po spletu ponovno širijo govorice o novem iPhoneu. Tokrat so le te tudi podkrepljene z slikami in kratkim video posnetkom.




Nov model preseneča s precej drugačno obliko od prejšnjih različic, kot novost pa naj bi bila tudi prednja kamera za video klice, dodan LED flash pri zadnji kameri (katera naj bi bila nadgrajena na 5 megapixlov). Prav tako se šušlja o zaslonu z višjo ločljivostjo (960x640) ter morebitni podpori mobilnim omrežjem četrte generacije in ostalih malenkostih, ki jih lahko preberete v

51 komentarjev

Android na iPhoneu, Froyo že v divjini

HTC Magic z Android 2.2

vir: TG Daily
TG Daily - Če lastnikom iPhona, vsaj prvotne verzije, ki podpira le omrežja 2. generacije, iz kateregakoli razloga ni všeč Applov vmesnik (ki je po mnenju mnogih eden najboljših v industriji), brez skrbi, obstaja rešitev. David Wang, poznan tudi pod vzdevkom planetbeing, je na iPhone namreč prenesel Googlov Android. Zaenkrat gre še za nekoliko grobo izdajo, saj ne deluje najhitreje ter pri določenih uporabnikih povzroča težave, a dokazano deluje z menijem, ki vam omogoči izbiro operacijskega sistema za zagon.

David meni, da bo prenos na iPhone 3G relativno enostaven, a naj bi bil zato bolj trd oreh iPhone...

20 komentarjev

Četverica novih Dellovih mobilnikov

Dell Lightning

vir: engadget
engadget - Druga polovica letošnjega leta in leto 2011 zna biti za uporabnike in kupce pametnih mobilnih telefonov, sploh zmogljivejših, precej bogata, tudi z Dellovo pomočjo. Javnosti so namreč ušli podatki kar štirih novih mobilnikov, med katerimi bo eden uporabljal Windows Phone 7, preostali trije pa Android. Prvi, z Windows Phone 7 opremljen mobilnik, poznan kot Lightning (Strela), bo na trg, kot po pričakovanjih, prišel šele proti koncu leta, a bo zato poleg 4,1-palčnega, kapacitivnega na dotik občutljivega zaslona (ločljivost 800 x 480 pik) prinesel še fizično QWERTY tipkovnico - mobilnik bo navpične drsne narave, podobno kot npr. Nokia N95. Dandanes si že komaj predstavljamo vrh ponudbe kateregakoli...

9 komentarjev

Novi iPhone za Verizon bo imel Qualcommove čipe

AppleInsider - Apple je za dobavitelja čipov za svoj novi iPhone, ki ga bo ponujal operater Verizon, izbral Qualcomm, poroča The Street. To je že druga večja zmaga za Qualcomm, ki je dobil tudi posel z Google, tako da bo Nexus One poganjal Qualcommov procesor SnapDragon. V Applove iPhone Qualcomm ne bo vgrajeval SnapDragona, marveč bo njegov čip skrbel za brezžično povezljivost 3G.

Apple je sprva iskal čip, ki bo podpiral tako GSM kot CDMA, kar bi telefonu zagotovilo delovanje na praktično vseh omrežjih po svetu. Tega jim ni bil sposoben ponuditi noben proizvajalec, zato so se odločili za klasični Qualcommov čip EV-DO. Poraženec je to pot nemški Infineon, ki skrbi za podobne čipe v iPhonih operaterja AT&T. Več bo znanega junija, ko se AT&T-ju izteče ekskluzivnost.

13 komentarjev

Apple iPhone 3GS za 99 dolarjev?

X-Bit Labs - Na spletu so se pojavile govorice, da Apple pripravlja oskubljeno verzijo svojega iPhona, ki bo bistveno cenejši od obstoječih. Novi iPhone 3GS z 8 GB pomnilnika naj bi stal 99 dolarjev z dvoletno naročnino, kolikor stane tudi starejši iPhone 3G podobnih karakteristik. Čeprav so te vesti neuradne in nepotrjene, so dokaj logične. Apple je z intenzivnimi rabati počasi spraznil skladišča svojih iPhonov 3G, sedaj pa jim bodo začeli ostajati neprodani iPhoni 3GS. Te bi veljalo ponuditi tudi kupcem, ki si drage verzije (199 dolarjev za 16 GB in 299 dolarjev za 32 GB) ne morejo privoščiti, in zanje je cenejša različica kot naročena.

Mimogrede pa še poglejmo, kako bodo ameriške banke začele izkoriščati funkcije iPhonov. Banka USAA namreč načrtuje nadgradnjo aplikacije za iPhone, ki bo omogočila unovčevanje čekov kar preko telefona. Prejemnik bo ček (ameriški plačilni sistem še vedno v veliki meri temelji na čekih, medtem ko Evropejci uporabljajo nakazila med transakcijskimi računi)...

31 komentarjev

Applovi poslovni rezultati dobri

Gibanje delnic Appla v zadnjem letu

vir: Yahoo News
The Register - Apple je prejšnji teden objavil poslovne rezultate za tretje fiskalno četrtletje leta 2009, ki se je izteklo 30. junija. Ti so zelo vzpodbudni, saj so se prihodki v primerjavi z istim obdobjem lani zvišali s 7,46 na 8,34 milijarde dolarjev, čisti dobiček pa z 1,07 na 1,23 milijarde dolarjev, torej za 15 odstotkov. V tem času so prodali 2,6 milijona Macov, kar je štiri odstotke več kot v enakem obdobju lani, in 5,2 milijona iPhonov, kar je sedemkrat več kot lani. Številka je še posebej presenetljiva, če se spomnimo, da je novi iPhone 3GS izšel manj kot dva tedna pred koncem četrtletja. V zadnjem fiskalnem kvartalu letošnjega leta Apple pričakuje prihodke v višini 8,7 do 8,9 milijarde dolarjev.

3 komentarji

iPhone 3GS z milijon prodanimi kosi v enem vikendu

vir: TG Daily
TG Daily - Hitri iPhone 3GS skupaj s 3. različico operacijskega sistema podira vse napovedi analitikov o prodajnih številkah oz. številu prenosov. Tudi najbolj optimistični analitiki so napovedovali zgolj 600.000 prenosov in namestitev, a je starejše aparate nadgradilo kar 6 milijonov uporabnikov. Obenem je Apple v le treh dneh prodal kar milijon novih iPhone 3GS, medtem ko so analitiki napovedovali zgolj 500.000 prodanih primerkov. Čeprav je druga strojna različica, iPhone 3G, prav tako dosegla milijon prodanih kosov v enem vikendu, dosežek ni enakovreden, saj se je 3G ob izidu prodajal v 22, 3GS pa v le osmih državah.

Nad uspehom je seveda navdušen tudi Steve Jobs, ki se v kratkem vrača na svoje delovno mesto po presaditvi jeter, ki je posledica raka na...

116 komentarjev