»

Defektne baterije Samsungove, Apple zavohal priložnost

Slo-Tech - Kot smo pisali, je Samsung resnično ustavil prodajo Galaxy Note 7 in vpoklical vse prodane primerke, ker je zaradi defektnih baterij prevelika možnost, da se vnamejo. Pri podobnih fiaskih proizvajalci včasih skušajo krivdo prevaliti na podizvajalce, a v tem primeru to ni slučaj. Kot poroča Korea Herald, je defektne baterije izdelovalo podjetje SDI, ki sodi v Samsungov koncern. SDI je doslej proizvajal 70 odstotkov baterij za nov Galaxy Note 7, medtem ko je 30 odstotkov enot dobilo baterije iz kitajskega podjetja ATL. Odslej bo ATL dobavljal vse baterije za Galaxy Note 7. Žal lastniki telefonov ne morejo ugotoviti, katero baterijo imajo v napravi, zato velja slediti Samsungovim korakom in telefon pač prijaviti v...

16 komentarjev

Nvidiine konzole Shield Tablet zaradi baterije na vpoklic

Slo-Tech - Nvidia je najavila vpoklic igralne konzole Shield Tablet, ki jo je izdala lani julija. Vpoklicane so konzole, prodane med julijem 2014 in julijem 2015, torej kratko malo ves čas prodaje. Problematična je baterija, ki se lahko pregreje, uniči konzolo in poškoduje uporabnika.

Uporabnike prosijo, naj na konzolo namestijo zadnjo verzijo sistema Android, nato pa v nastavitvah preverijo tip baterije v napravi. Problematičen je tip Y01, medtem ko je B01 brezhiben. Konzole z baterijami Y01 bo Nvidia brezplačno zamenjala - po ocenah naj bi bilo takšnih okrog 100.000. Nvidia igralce še opozarja, da bo nova konzola, ki jo bodo dobilo kot zamenjavo, tovarniško ponastavljena, torej potrebujejo varnostno kopijo.

4 komentarji

Garmin vpoklical 1,25 milijona navigacijskih enot

The Wall Street Journal - Garmin bo vpoklical 1,25 milijona navigacijskih enot zaradi bojazni, da so vgrajene baterije neprimerne in se lahko pregrejejo ter zanetijo požar. Problematični so modeli Garmin Nuvi 200W, 250W, 260W, 7xx in 7xxT, ki so naprodaj tudi v Sloveniji, čeprav je bila večina prodanih v ZDA. V Garminu so povedali, da so dejanski problem opazili v manj kot desetih primerih, ki niso povzročili škode na drugih predmetih ali terjali žrtev. Lastniki omenjenih modelov lahko na spletni strani proizvajalca vpišejo serijsko število naprave in preverijo, ali jo morajo vrniti. Postopek bo brezplačen.

Garmin je vlagatelje sicer pomiril z besedami, da bo finančno škodo zaradi vpoklica kril proizvajalec baterij, tako da na poslovni rezultat podjetja vpoklic ne bo vplival. V zadnjem četrtletju je Garminov dobiček upadel za 17 odstotkov, čeprav so se prihodki od prodaje in število prodanih enot povečali. V Garminu so dejali, da so za slabši rezultat kriva valutna razmerja. Slab izgovor, saj je moč...

22 komentarjev

Western Digital prehitel Seagate

X-Bit Labs - Sodeč po poslovnih rezultatih za preteklo četrtletje, je Western Digital prehitel Seagate in prodal največ klasičnih trdih diskov. V tretjem kvartalu fiskalnega leta 2010, ki se je končal v začetku aprila, so prodali 51,1 milijona diskov, medtem ko jih je Seagate 50,3 milijona. To je tudi Western Digitalov osebni rekord.

WD je zaslužil 2,6 milijarde dolarjev, s čimer so zbrali 400 milijonov dolarjev dobička. V enakem obdobju lani so s prodajo 31,6 milijona trdih diskov zbrali 1,6 milijarde dolarjev in zabeležili dobiček v višini 50 milijonov dolarjev. Seagate je navkljub nižjemu številu prodanih enot ustvaril za 3,05 milijarde dolarjev prometa in ob bruto marži 29,6 odstotka zabeležil 518 milijonov dolarjev dobička.

34 komentarjev

Ericsson odpušča vsled slabih rezultatov

CNet - Ericsson je včeraj objavil, da bodo odpustili 1500 zaposlenih. Konec prejšnjega tedna so objavili poslovne rezultate, ki so bili nepričakovano slabi. V četrtletju, ki se je končalo decembra, je njihov dobiček upadel za kar 92 odstotkov na pičlih 314 milijonov kron (31 milijonov evrov), medtem ko so se prihodki od prodaje znižali za 13 odstotkov na 58,3 milijarde kron (5,7 milijarde evrov).

Celoletni finančni izkaz za leto 2009 kaže padec dobička za 67 odstotkov na 3,7 milijarde kron (361 milijonov evrov), medtem ko se je prodaja obdržala na istem nivoju kot leto prej, to je 206,5 milijarde kron (20 milijard evrov).

Pred približno letom dni je Ericsson že najavil, da bo na cesto poslal 5000 ljudi, sedaj pa se jim pridružuje še 1500 novih. Z odpuščanjem in krčenjem stroškov nameravajo letno prihraniti poldrugo milijardo evrov. Na mesto izvršnega direktorja so z novim letom pripeljali tudi novega človeka, ki bo Hans Vestberg, prejšnji glavni finančnik (CFO).

0 komentarjev

Intelov dobiček se je podeseteril

CNet - Intel je objavil poslovne rezultate za preteklo četrtletje, ki so več kot odlični. V zadnjih treh mesecih so zabeležili za 10,6 milijarde dolarjev prihodkov in 2,3 milijarde dobička. To je desetkrat več kot v kvartalu poprej, ko je njihov dobiček znašal le 234 milijonov dolarjev. Intelova bruto marža se je povzpela na 65 odstotkov, kar je 12 odstotnih točk več kot v enakem obdobju leto prej. V celotnem letu 2009 je njihov čisti dobiček znašal 4,4 milijarde dolarjev. Omenimo, da so morali lani plačati 1,45 milijarde dolarjev globe EU in 1,25 milijarde dolarjev AMD-ju v poravnavi.

Za letošnje leto pričakujejo prihodke v višini 9,7 milijarde dolarjev z bruto maržo 61 odstotkov.

39 komentarjev

Amazonu posel cveti

Gibanje cene delnice AMZN

CNet - Amazon je objavil poslovne rezultate četrtletja, ki se je sklenilo konec septembra. V teh treh mesecih so nadaljevali z rekordnim tempom, tako da je njihov dobiček poskočil na 199 milijonov dolarjev, kar je za dve tretjini več kot v enakem obdobju lani. Rasla je tudi prodaja, saj so prodali za 5,45 milijarde dolarjev izdelkov, kar je za četrtino več kot leto poprej. Investitorji so te informacije sprejeli odprtih rok in delnico včeraj potisnili za več kot 25 odstotkov navzgor.

Prvi finančnik v podjetju Tom Szkutak pojasnjuje, da tako dobre rezultate v težavnem obdobju dosegajo predvsem zaradi nizkih cen. Ker imajo izjemno konkurenčne cene, uporabniki še vedno kupujejo pri njih. Tako so imeli registriranih 98 milijonov uporabniških računov, kar je za 17 odstotkov več kot leto prej.

Najraje imajo Kindle, saj je postal najbolj prodajani...

4 komentarji

Seagate se prestrukturira in odpušča

Extremetech - Seagate je napovedal, da se bo v boju proti recesiji prestrukturiral in obenem odpustil 1100 zaposlenih oz. poltretji odstotek svoje delovne sile. Stroške bodo krčili na vseh koncih in krajih, tako da naj bi jih oklestili na 300 milijonov dolarjev na četrtletje. Izračunali so si, da bi na tak način v fiskalnem letu 2010 beležili pozitiven denarni tok in dobiček. Prestrukturiranje bodo končali do konca junija in jih bo stalo 72 milijonov dolarjev, letni prihranek pa naj bi znašal 125 milijonov dolarjev. Že pretekli mesec je Seagate ob objavi poslovnih rezultatov, ki so bili slabši kot lani, a boljši od pričakovanj (pod črto so sicer imeli izgubo), ter padajočih marž napovedal, da letos dividend ne bo, s čimer bodo na četrtletje privarčevali 60 milijonov dolarjev.

0 komentarjev