»

V Kiberpipi ta teden: ACTA in SOPA, VIP z Ireno Fonda

7. srečanje Drupal Slovenija, 02. Feb 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 7.2. ob 19h, se bomo na Pipinih odprtih terminih na okrogli mizi pogovarjali o posledicah sprejemanja ACTA in SOPA zakonodaje, o elementih presenečenja v teh predlogih zakonov in o vsebinskih delih. V gosteh bodo: Andrej Piano, državni sekretar na ministrstvo za gospodarstvo, Jure Logar, državni nadzornik v Uradu informacijskega pooblaščenca, Lenart Kučić, novinar Sobotne priloge Dela, dr. Maja Bogataj Jančič, LL.M., ustanoviteljica in vodja Inštituta za intelektualno lastnino, Matija Šuklje, član društva FSFE, okroglo mizo pa bo moderiral Domen Savič, E-demokracija.si.



V sredo, 8.2. spletne urice odpadejo zaradi državnega praznika.

V četrtek 9.2. ob 19h, vabljeni na Večer za...

10 komentarjev

E-Ink pokazal novosti na sejmu IFA

Geek - Na berlinskem sejmu IFA je tudi E-Ink, ki je poznan po svojih odličnih zaslonih v Amazonovem Kindlu, predstavil trenutno tehnologijo in obete za prihodnost. Predstavili so proizvodnjo zaslonov, ki se proizvajajo v dolgih rolah - dolžine enega kilometra in širine dobrega metra. Šele nato jih razrežejo na ustrezno velikost in dodajo krmilno vezje. To je tudi razlog, da Amazon nima težav z zagotavljanjem dobavljivosti Kindla, saj lahko E-Ink izdela ogromne količine zaslonov v kratkem času.

Pojasnili so tudi, da zmore njihov zaslon prikazati precej večje ločljivosti od tistih, ki so trenutno v uporabi. Kindle namreč deluje s SVGA (800 x 600, 167 dpi), medtem ko E-Ink zmore do dvanajstkrat več. Ozko grlo je krmilna elektronika in ne sam zaslon. E-Ink zato z Epsonom...

2 komentarja

V Kiberpipi ta teden: Hoja po oblakih in VIP z zmagovalcem Start-up tekmovanja

VIP: mag. Aleš Lisac, 10. Feb 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 10.5., ob 19h te vabimo na Pipine odprte termine kjer se bo Andraž Sraka spraševal če bo izpad Amazonovih storitev v oblaku končno prinesel spremembe v razmišljanju in načrtovanju infrastrukture naših aplikacij. Omenjali bomo Amazon, ki je kot prvi, največji in vodilni ponudnik pravega računalništva v oblaku 21.4.2011 doživel največji izpad dela svojih storitev kar je so najbolj...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: US vs. Asia, Od slike do oblike, Eyetracking, Plone

Mobile Monday Slovenia S03E03: Gaming and Gamification, 17. Jan 2011

Slo-Tech - V ponedeljek, 31.1., ob 19h ste vabljeni na Mobile Monday Slovenia dogodek, kjer bosta Matevž Klajnšek in Benjamin Joffe predstavila svoje izkušnje iz različnih tržišč z mobilnimi tehnologijami. Matevž je soustanovitelj podjetja Celtra, ki že več let posluje na ameriških tržiščih in je pred kratkim prejelo pomembno investicijo. Benjamin pa je je priznan strokovnjak za azijsko digitalno sceno. V zadnjih 10 letih je bil priča japonski mobilni revoluciji, korejskemu internetnemu bumu, kitajski web 2.0 revoluciji. Prav tako pa deluje kot svetovalec za več velikih in čisto svežih podjetij, univerzami in vladnimi institucijami.



V torek, 1.2., ob 19h bo na Pipinih odprtih terminih Luka...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Gaming & Gamification, Wikidesetka, Vox.io, Double-Bill: The Last Man on Earth in Last Woman on Earth

Hello Maemo!, 30. Nov 09

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Še enkrat naj vas spomnimo na Mobile Monday v ponedeljek, 17. 1., ob 19h, kjer bo govora o igrah na mobilnih platformah in uporabi mehanike iger v ostalih aplikacijah.

V torek, 18.1., ob 19h bomo tudi v Ljubljani praznovali 10. obletnico proste enciklopedije Wikipedije. Ekipa najvidnejših ustvarjalcev slovenske podstrani, bo predstavila pot, ki jo je projekt kot celota, posebej pa njegov slovenski del, prehodil v tem času. Pridite in v živo spoznajte kdo soustvarja slovenski del proste enciklopedije .

V sredo, 19.1., ob 19h nam bo Tomaž Štolfa v okviru Spletnih uric predstavil zgodbo projekta vox.io, opisal infrastrukturo, ki je potrebna za opravljanje klicev iz brskalnika ter...

0 komentarjev

Kiberpipa: uporabniški vmesnik za dig. fotoaparate, Poslovni modeli, VIP

Managing business models by Alexander Osterwalder

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 11.1., ob 19h bo na Pipinih odprtih terminih predaval Miha Feuš, grafični oblikovalec, ki se ukvarja tudi z 3D modeliranjem. Predstavil nam bo svoje delo na razvoju koncepta uporabniškega vmesnika za fotoaparate.

V sredo, 12.1., ob 19h nam bo Ivan Župič, doktorski kandidat na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in raziskovalec ERP sistemov ter poslovne inteligence, predstavil poslovne modele za startupe. Predvsem bomo izvedeli, kakšni so poslovni modeli nekaterih poznanih firm, kaj poslovni model sploh je ter kako ga postavimo in implementiramo.



V četrtek, 13.1., ob 19h vabimo na Večer za inovativne in podjetne, tokrat s Tonetom Strnadom, ustanoviteljem in lastnikom družbe...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Suse Studio, Redis, dokumentarec Newborn, podjetniška pot Sandija Češka in DjangoCamp

Urnik enega izmed Camp dogodkov

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 7.12. ob 19h bo Davor Guttierrez, predstavil Suse Studio, orodje za sestavljanje sistema po uporabnikovih željah. Povedal bo tudi nekaj na temo virtualizacije sistemov.

V sredo 8.12. ob 19h bo Marko Mrdjenovič predaval o Redis, ki je novodobna pogruntavščina namenjena shranjevanju podatkov, ki se noče ukloniti SQL/RDBMS miselnosti. Vseeno pa ni klasična "neumna" NoSQL key-value baza, temveč bolj "data structure server", ki poleg shranjevanja ponuja tudi nekatere zanimive operacije nad shranjenimi podatki.

V sredo četrtek in petek so na sporedu projekcije političnega dokumentarca Newborn, avtorjev Sebastjana Lebana in Staša Kleindiensta. Potrebna je rezervacija sedeža. Dokumentarec je nastal v koprodukciji...

0 komentarjev

Kiberpipa: Seedcamp Q&A

Kiberpipa - Pred 14 dnevi se je v Londonu odvijal Seedcamp Week 2010, kjer so bili ponovno prisotni tudi Slovenski startupi.

Seedcamp je skupen projekt največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in “poiskati naslednji Google”.

V okviru Pipinih odprtih terminov, se bo v torek ob 19h, odvijala manjša okrogla miza oz. Q&A, kjer bodo svojo izkušnjo predstavili fantje iz Visionecta. Kdor ne pozna Visionecta, gre za eno od redkih domačih podjetij, ki inovirajo na področju strojne opreme s rešitvijo, ki temelji na e-ink zaslonih. Več o dogodku

0 komentarjev

Visionectov eMeni in slovenski start-up leta 2010

Razprava o freelancingu na Spletnih uricah preteklo sredo

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Danes ob 19h bo na Pipinem odprtem terminu Luka Birsa iz Visionect d.o.o. predstavil zgodbo o nastanku dlančnika, namenjenega uporabi v poslovnih okoljih. Zasnovan je tako, da rešuje več težav: avtonomija (do 9 mescev z enim polnjenjem baterije), robustnost (operemo ga v pralnem stroju), vidljivost (eInk), varnost in odprtost. Luka bo med drugim odgovarjal tudi na vprašanja, kot so: zakaj sploh narediti svoj kos hardwarea v današnjih časih? Kakšne tehnološke odločitve so sprejeli? Kako bodo preživeli armagedon, ki ga prinaša iPad? Visionect je bil izbran kot zmagovalec Mobile Monday Slovenija in prišel v finalni izbor na letošnjem Mobile Premiere Awards ter zmagovalni izbor Mini Seedcampa Zagreb.
V četrtek se bo...

5 komentarjev

MoMoSlo S02E06 - Startup Night

MobileMonday Slovenija

Slo-Tech - V ponedeljek 22.2.2010 bo v Kiberpipi šesti MobileMonday v sezoni 2009/2010. Predstavili se bodo trije slovenski startupi.

Ob 18:30 bo Robert Farazin predstavil MMatcher. MMatcher je storitev, ki omogoča, da uporabnik preko različnih platform oddaja in spremlja interese v njegovi okolici. Pri MMatcherju so prepričani, da je vsak izražen interes v bistvu mali oglas.
MMatcher inteligentno povezuje interese glede na interes ter lokacijo osebe v realnem času. Primer: A: prodam rdeče kolo, B: kupim rdeče kolo - MMatcher ju poveže ter jima omogoči direktno komunikacijo.

Ob 19:00 bo ekipa MiddleMachine predstavila projekt Futurist - A calendar that pushes back!

Ob 19:30 bo Luka Birsa, CTO podjetja Visionect, bo na hitro predstavil rešitev s katero so dosegli uspehe na mednarodnih startup tekmovanjih, ter predstavil izkušnjo iz...

0 komentarjev

Mini Seedcamp Ljubljana

Slo-Tech - Natečaj za poslovno idejo in z njo povezano investicijo Seedcamp je bralcem Slo-Techa že znan saj sta z njim povezani podjetniški zgodbi Uniki in Zemante. Letos se Seedcamp širi v obliki Mini Seedcamp dogodkov, ki omogočijo podjetnikom da se predhodno posvetujejo z mentorji in potencialnimi investitorji in tako dobijo še dodatno pomoč pri svoji poslovni ideji.

V Ljubljani se bo Mini Seedcamp odvijal 14. maja, podjetniki pa se lahko prijavijo do 27. aprila. V okviru Seedcamp tedna se bo zgodil tudi OpenCoffee Club in BarCamp Ljubljana kar bo omogočilo tudi ostalim priti v stik z inovativnimi podjetji in investitorji.

2 komentarja

Google ustanovil sklad tveganega kapitala

Google - Google se očitno dobro spomni težkih začetkov in prosjačenja investitorjev za sredstva, ko beseda google še ni bila glagol. Zato (in za profit seveda) so ustanovili nov sklad tveganega kapitala, ki so ga neizvirno poimenovali Google Ventures. Ta venture fund bo pomagal podjetjem v povojih, da zberejo dovolj sredstev za zagon delovanja. Kot pišejo v svojem blogu, je logika povsem podobna ostalim tovrstnim skladom. Poiskali bodo najperspektivnejša podjetja, katerih izbor želijo opraviti bolje od konkurence, na področju interneta, programske opreme, clean-techa, bio-techa, zdravstva in podobnih, vanje vložili zadostno količino dolarjev in upali na preboj podjetja, ki bi jim investicijo obilno poplačal. Prijavite se.

10 komentarjev

V prihajajočem tednu v Kiberpipi

Uniki

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V prihodnjem tednu Kiberpipa napoveduje:

- Torek, 9.12. ob 19:00 - Pipin odprti termin: Med 22 najbolj perspektivnih start-upov v Evropi izbran slovenski UNIKI
Mlado slovensko podjetje UNIKI je bilo izbrano med 22 finalistov, ki so se udeležili tedna tekmovanja in izobraževanja Seedcamp, skupnega projekta največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in "poiskati naslednji Google". UNIKI je komisijo prepričal s svojimi inteligentnimi interaktivnimi mediji, ki temeljijo na računalniškem vidu in novem vmesniku med računalnikom in človekom, ki reagira na gibanje. Trenutno so usmerjeni v razvoj novih gibalnih interaktivnih medijev za javne prostore, kjer lahko z vsebino izložbe upravljate kar z gibi roke ali telesa. Več...



- Sreda, 10.12. ob 19:00 - Spletne...

1 komentar

Slovensko podjetje Zemanta se je na Seedcampu uvrstilo med šest najinovativnejših

Slo-Tech - Seedcamp je skupni projekt največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in "poiskati naslednji Google". Projekt vzbuja izjemno zanimanje, na natečaj se prijavilo 268 podjetij iz vse Evrope in sveta. Naslednji teden bo 20 najbolj inovativnih predstavilo svoje produkte strokovnjakom iz podjetij kot so Google, Microsoft, Oracle, Blackberry, ...



Nekaj dni nazaj, pa je bilo izbranih šest najbolj inovativnih. Med njimi je tudi slovensko podjetje Zemanta, med ustanovitelji katerega je tudi pisec novic na Slo-Techu in voditelj Resnične resničnosti Andraž Tori. Podjetje je predstavilo storitev samodejnega bogatenja in povezovanja spletnih vsebin, prvo implementacijo tehnologije pa že uporablja na RTV Slovenija in je znana kot Odprti kop.

...

75 komentarjev