»

Rabljene pomnilniške kartice kot vir podatkov o prejšnjih lastnikih

bleepingcomputer.com - Raziskovalci Hertfordshirske univerze v Veliki Britaniji so ugotovili, da kar dve tretjini kartic SD in MicroSD, kupljenih iz druge roke, še vedno vsebuje podatke o prejšnjih lastnikih. V ta namen so na e-bayu, trgovinah z rabljeno opremo in drugod pokupili sto pomnilniških kartic in jih analizirali, pri čemer so uporabili brezplačno programsko opremo, ki je na spletu dostopna vsakomur. Kartice so v svojih prejšnjih življenjih večinoma služile v pametnih telefonih in tablicah, pa tudi v navigacijskih sistemih in dronih.

Akademiki so bili za svoj trud nagrajeni s kar nekaj intimnimi posnetki, selfiji, kopijami potnih listov, spiski stikov, življenjepisi, zgodovinami brskanja po spletu in drugimi zanimivostmi. V resnici...

29 komentarjev

Applove budilke ob premiku ure spet zvonile napak

vir: BBC
BBC - Tele zgodbe postajajo že prav neverjetne, saj ob vsakem premikanju urinih kazalcev s sončnega na poletni čas in nazaj Applov iPhone zamoči. Ko smo lani jeseni Evropejci kazalce premaknili nazaj, iphonu to ni uspelo. Spomladi s tem ritualom začnejo Američani, ki na poletni čas preidejo dva tedna pred Evropejci in sredi marca ga je iphone spet polomil. Včeraj smo uro prestavili še Evropejci - razen, očitno, uporabnikov Applovih izdelkov.

Misteriozni hrošč ni prizadel vseh uporabnikov, ampak le nekatere, poroča BBC. Nekaterim je alarm zvonil uro prehitro, drugim uro prepozno, tretjim sploh ni zvonil. Sodeč po izkušnjah uporabnikov, so prizadeti zgolj alarmi, ki so nastavljeni neponavljajoče, medtem ko se je sama ura pravilno prestavila. Rešitev problema je...

97 komentarjev

Sandisk, Sony in Nikon predlagajo hitrejše, večje pomnilniške kartice

engadget - Najprej poravnajmo dolg za nazaj: pred približno dvema tednoma je CompactFlash Association (CFA) objavila specifikacije novega standarda CF 6.0 in nov logotip ob 15. obletnici obstoja. Novi standard ohranja združljivost s predhodniki, prinaša pa novosti ukaza Sanitize (popolno brisanje in povrnitev kartice v tovarniško sveže stanje), Trim (sprotno fizično brisanje logično izbrisanih podatkov za hitrejši zapis novih podatkov) in funkcijo Operating Temperature Range (kartica bo sama sporočilo temperaturno območje, v katerem lahko deluje) ter podporo prenosu podatkov s hitrostjo Ultra DMA Mode 7, to je 167 MB/s.

Proizvajalci pomnilniških kartic Sandisk, Sony in Nikon pa že gledajo v prihodnost. Ozko grlo trenutnih specifikacij je namreč podpora...

7 komentarjev

Vedno dovolj prostora - 16GB microSDHC kartice

Slo-Tech - Na spletu so se pojavile prve slike telefonov s pomnilniškimi karticami velikosti 16 GB. S podporo se lahko pohvalijo Nokia E51, E90 in N95 ter Samsung SGH i780 in Sony Ericsson K850i.
Sandisk je tako izpolnil svoje obljube na sejmu CES, microSDHC kartice pa se nezadržno bližajo zgornji meji prostornosti - le ta naj bi bila 32 GB.

Pomnilniške kartice naj bi bile na voljo kasneje letos - junija. Klik!

36 komentarjev

4-gigabajtna miniSD kartica

vir: Gizmodo
Gizmodo - Nekoč so tisti z obilnimi potrebami po kapaciteti v svoje fotoaparate in ostale naprave tiščali majhne trde diske, zakamuflirane v ohišja pomnilniških kartic, ki so bili tudi pasje dragi in občutljivi, a tehnološki razvoj je zmanjšal razloge za takšno početje. Današnje kartice so na voljo v najrazličnejših oblikah in kapacitetah, tako da se vsak mesec podre tudi kak rekord. Sandisk je recimo ravno predstavil mini SecureDigital kartico, na katero lahko spravimo kar 4 gigabajte podatkov, žal pa ni popolnoma kompatibilna s starimi izdelki istega formata. Prehod na večje kapacitete (do 32 GB) je namreč zahteval novo specifikacijo, ki so jo označili s številko 2.0, nove kartice pa brez posodobitve firmwara ne bodo delovale na starih napravah, so prepričani pri Gizmodu.

3 komentarji

1GB CompactFlasha

The Register - Sicer se mi čas za internet izteka (naravnost sovražim to Ljubljano, ker si še nisem uspel do stanovanja potegniti linije, tako da sem revež na PA), zato bo tale novica zelo kratka.
Torej, kot so napisali tule, je izdelovalec pomnilniških kartic SanDisk objavil, da bo nekje v prvi četrtini naslednjega leta izdelal pomnilniške kartice s kapaciteto 1 GB. Cena naj bi bila približno 800 zelenih.
Tako da imate do tedaj čas, da doma zaprosite za en digitalni aparat in 1 GB kartico, potem pa na fotografsko seanso.

3 komentarji