»

Hrup!

Tweak3D - Že res, da so današnji računalniki postali vse bolj zmogljivi, vendar pa tudi zmogljivost zahteva svojo ceno. Med komponente, kjer se zmogljivost drago plača, spadajo procesorji. Tu se zmogljivost ne plača samo v denarju, ampak tudi v hrupu, ki ga proizvajajo zmogljivi ventilatorji, ki so nujno potrebni za vzdrževanje kolikor toliko normalne temperature vedno bolj energetsko požrešnih procesorjev. Za vse tiste, ki enostavno ne morete/znate odmisliti hrupa, ki ga proizvajajo številni ventilatorji v ohišju vašega računalnika, je Tweak3D spisal članek na to temo. Žal članek ne govori o tem, kako utišati računalnik, ki ga trenutno posedujete, ampak samo svetuje, katere komponente morate kupiti, ko se odločate za nov računalnik. In katere komponente so to? Kliknite sem in izvedeli boste.

4 komentarji

Vjjjjjeliko hlajenje

GideonTech - Andrew iz GideonTech se je, zaradi rivalstva, spravil narediti zelo močno zračno hlajenje. Ker ima njegov prijatelj dobro ventiliran sistem, ga more on imeti še boljšega. Vzel je ogromen ventilator in ga vgradil. Ker je proizvajal preveč hrupa, je izdelal še regulator hitrosti. Ker še to ni bilo zadosti je naredil usmernik zraka.
Ob vsem tem pa sem na fotografijah opazil precejšno konstrukcijsko napako. Kjer ima ventilator, ki mu zrak vlače noter, ni naredil lunknje (blowhole). Zato ta magalomanski ventilator sploh ne pride do izraza, ker nima od kje vleči zraka. Lahko pa se tudi motim. Presodite sami

1 komentar