»

Razlogi za večurni izpad Twitterja še niso znani

vir: Downdetector

Slo-Tech - Uporabniki priljubljenega družabnega omrežja so na prve težave naleteli ponoči, zjutraj po našem času pa so jih potrdili tudi predstavniki podjetja. Na namizni različici, pa tudi na odjemalcu TwitDeck je bilo onemogočeno samo tvitanje, odpiranje slik, sprejemanje opozoril ter pošiljanje neposrednih sporočil. Gledano geografsko so izpad najbolj občutili uporabniki v Aziji in Evropi, vse skupaj pa je do dokončne odprave napake trajalo dobrih šest ur. V resnici je statusna stran Twitterja ves čas prikazovala napačne podatke, nekaj časa je na njej celo tičal napis "all systems are operational", kar seveda ni držalo.

Twitterju se je zadnji večji izpad pripetil letos julija, ko je bila storitev nedosegljiva dobro uro, kot razlog so tedaj navajali spremembe v notranji konfiguraciji sistema. Morda je razlog današnjega izpada podoben, določene spremembe so uvajali tudi v zadnjem času, prav včeraj so uporabnikom na platformi iOS omogočili iskanje po neposrednih sporočilih.

3 komentarji

V Kiberpipi ta teden: Piano Media, #trenirka in #virant, Val 202 tviteraši

SU #192: Bloganje, klobuki in sprednja stran interneta, 18. Jan 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 23.1. ob 18h, bo v sklopu Pipinih odprtih terminov Tomáš Bella predaval o Pianu Media. Predavanje bo potekalo v angleščini.

V torek 24.1. ob 19h, vabljeni na Pipine odrte termine, kjer bomo pregledali skupne točne in pomembne razlike dveh družbeno-spletni akciji #trenirka in #virant, medijsko dojemanje obeh fenomenov in naukov o medijski komunikaciji na spletu, ki jih lahko potegnemo iz obeh dogodkov.

V sredo 25.1. ob 19h, se nam pridružite na Spletnih uricah, kjer bomo gostili posadko, ki tvita za Val 202. Razložili nam bodo kako smiselno vključiti tvite v radijski medij, ter kako se soočajo z tviti.

3 komentarji

Foursquare pomotoma sesul bazo z badgi

Redni uporabniki so ponovno prejeli 'newbie' badge, ki ga dobi vsak začetnik po nekaj check-inih.

vir: ReadWriteWeb
ReadWriteWeb - Včeraj dopoldne (oz. v torek pozno ponoči po ameriškem času) so pri spletni storitvi Foursquare izvajali vzdrževanje na podatkovnih strežnikih. Storitev se je po dobrih 20 minutah nedosegljivosti vrnila, vendar zgleda ni šlo vse v redu. Znaten delež uporabnikov, sodeč po izpovedih na twitterju predvsem Američanov, je ostal brez svojih "težko prisluženih" značk (badges). Foursquare je napako priznal in začel značke uporabnikom vračati, pri čemer so nenamenoma sprožili val twittov za vsako "novo prejeto" značko.




Foursquare je lokacijska storitev za mobilne telefone, ki uporabnikom omogoča "prijavo" (check-in) v njihove priljubljene lokale, restavracije, koncerte lokacije in druge družabne kraje. Obvestilo o check-inu takoj leti na twitter oz. facebook ter...

11 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Blender in The Tunnel

Krasni novi novi val, 25. mar 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 31.5., ob 19h vas vabimo na Pipine odprte termine, kjer bo Andrej Krebs iz Kiberpipe – večletni zadovoljni uporabnik, predstavil Blender, ki je večnamensko odprtokodno 3D orodje namenjeno modeliranju, animiranju (in osnovnemu skriptiranju) za slike, filme in igre. Z novim prenovljenim vmesnikom in izgledom v verziji 2.5 lahko z njim hitro ustvarimo in renderiramo izredne slike, z malo več dela in večjo ekipo pa lahko ustvarimo čudovite animirane filme ali računalniške igre. Ogledali si bomo nov vmesnik in kaj premore to prvorstno orodje, ki konkurira velikanom na tržišču 3D programske opreme.



V četrtek 2.6. ob 19h te vabimo v našo kinodvorano, kjer bomo z Film'šteko predvajali film The Tunnel. Leta 2007 se...

3 komentarji

V Kiberpipi ta teden: Hoja po oblakih in VIP z zmagovalcem Start-up tekmovanja

VIP: mag. Aleš Lisac, 10. Feb 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 10.5., ob 19h te vabimo na Pipine odprte termine kjer se bo Andraž Sraka spraševal če bo izpad Amazonovih storitev v oblaku končno prinesel spremembe v razmišljanju in načrtovanju infrastrukture naših aplikacij. Omenjali bomo Amazon, ki je kot prvi, največji in vodilni ponudnik pravega računalništva v oblaku 21.4.2011 doživel največji izpad dela svojih storitev kar je so najbolj...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Detekcija izgub pri pospeševalnikih delcev, Oust.me, Silent Hill 2: The movie, Plone druženje

Plone user group srečanje, 04. Feb 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 3.5., ob 19h te vabimo na Pipine odprte termine kjer nam bo Rok Štefanič, ki prihaja iz podjetja Cosylab, predstavil delovanje pospeševalnikov in načine kako zaznati izgube delcev, ki se pojavljajo med delovanjem pospeševalnika. Podrobno bo predstavljen princip delovanja detektorjev delcev, s poudarkom na analognem delu obravnavanja signalov ki jih generirajo detektorji.



V sredo, 4.5., ob 19h bomo na Spletnih uricah predstavili Oust.me, ki je...

0 komentarjev

Kiberpipa: Tribes, Gis Cloud, Siddharta

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 9.11. ob 19h bo v Kiberpipi na Pipinih odprtih terminih Marcos Gaser govoril o temeljih Seth Godinove teorije Tribes - teorije organiziranja, trženja in vodenja, potrebne za uspeh v 21. stoletju.

V sredo, 10.10. ob 19h nas bosta Marko Santic in Dino Ravnic, razvijalca iz Zagreba, na Spletnih uricah seznanila s svojim startup sistemom Gis Cloud. Med drugimi bo govora tudi o Open Geospatial Consortiumu. Predavanje bo v angleščini.

V četrtek, 11.11. ob 19h te vabimo na Večer za inovativne in podjetne. Tokrat v naših prostorih gostimo člane skupine Siddharta, kateri nam bodo predstavili podjetništvo z drugega zornega kota.

1 komentar

Kiberpipa: Seedcamp Q&A

Kiberpipa - Pred 14 dnevi se je v Londonu odvijal Seedcamp Week 2010, kjer so bili ponovno prisotni tudi Slovenski startupi.

Seedcamp je skupen projekt največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in “poiskati naslednji Google”.

V okviru Pipinih odprtih terminov, se bo v torek ob 19h, odvijala manjša okrogla miza oz. Q&A, kjer bodo svojo izkušnjo predstavili fantje iz Visionecta. Kdor ne pozna Visionecta, gre za eno od redkih domačih podjetij, ki inovirajo na področju strojne opreme s rešitvijo, ki temelji na e-ink zaslonih. Več o dogodku

0 komentarjev

Asus Eee PC, Start-up night #2 in delavnica Pure Data

Asus Eee PC

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Je majhen, je eleganten, je enako funkcionalen kot vsak povprečni prenosni računalnik in trenutno edini zgled mu je OLPC. Na Pipinem odprtem terminu danes ob 19h si bomo pogledali prenosni računalnik Asus EEE PC, katere so njegove značilnosti in zakaj je drugačen od ostalih.



Ker imamo v Sloveniji kar nekaj zanimivih spletnih storitev, bomo tudi maja na Spletnih uricah eno predavanje namenili le-tem. V sredo ob 19h se bodo na drugem start-up večeru predstavili nekateri bolj ali manj znani start-upi s svojimi...

0 komentarjev

Pipin odprti termin: Spletna trgovina - podjetniški pogled

Slo-Tech - Uroš Zavrl bo v torek, 15.11.05 v Kiberpipi ob 19h predstavil podjetniški pogled na vodenje spletne trgovine. V predavanju se bo posvetil kopici tem, ki bodo zanimive tako za neizkušene kot tudi bolj izkušene uporabnike spletnih storitev:
  • splošno o e-trgovinah (software, gostovanje,..) - določanje prodajnega programa
  • cenovna politika
  • zakon o trgovini ter navedbe ki se tičejo spletnih trgovin
  • oglaševanje
  • procesiranje naročil in načini plačila
Na koncu bo seveda čas za vprašanja in debato, obiskovalcem bomo pa ponudili tudi mandarine in čaj.

18 komentarjev