»

Nintendo je predstavil Wii U

Nintendo Wii U z GamePadom

vir: The Verge
The Verge - V nedeljo se je dvignila omejitev o deljenju informacij o Nintendovi novi generaciji igralne konzole Wii U. To seveda pomeni, da smo dobili prvi nabor testov. Vredno je omeniti, da so prvi testi nekoliko okleščeni in se osredotočijo predvsem na strojni del paketa, torej na konzolo samo ter nov igralni plošček, skupaj z lokalnim delom programskega paketa, medtem ko je spletni del programja večina ocenjevalcev pustila za drugič. Le nekaj ur pred dvigom embarga je namreč Nintendo objavil velik popravek (odklop konzole med nalaganjem le-tega pomeni, da imajo lastniki namesto igralne konzole le še svetlečo črno oz. belo opeko), ki omogoča priklop v splet, skupaj z večino funkcionalnosti, ki jih to prinese s seboj.

Če se...

42 komentarjev

Nova Nintendova konzola Wii U 30. novembra

Forbes - Nintendo je končno razkril datum, kdaj lahko pričakujemo novo konzolo, in njeno ceno. Wii U, kot so bo nova konzola imenovala, bo premierno luč sveta ugledala 18. novembra v Severni Ameriki, na to stran Luže pa prihaja 30. novembra. Še teden dni pozneje jo bodo predstavili na domačem trgu. Datume smo nekako pričakovali, saj bi kasnejši začetek prodaje po božično-novoletni nakupovalni sezoni pomenil bistveno slabšo prodajo.

Na voljo bosta dva modela, in sicer osnovni model za 300 dolarjev in 50 dolarjev dražja verzija Premium. Evropskih cen še ni, bodo najbrž predstavljale enake zneske kar v evrih (res pa je, da so ameriška cene vedno citirane brez davka). Osnovni paket vsebuje konzolo v belem ohišju, en...

28 komentarjev

Znane specifikacije Sonyjeve Vite

vir: Sony
Sony - Nova prenosna konzola PlayStation Vita bo kljub nekaterim predhodnim špekulacijam v Evropi izšla šele prihodnje leto, smo pa dobili podatke o njenih specifikacijah, ki se večidel ujemajo s predhodnimi špekulacijami in namigi iz Sonyja.

Sony je potrdil, da bo Vita imela štirijedrni procesor ARM Cortex A9 in grafični čip PowerVR SGX. Kapacitivni OLED-zaslon bo meril pet palcev, zmogel bo 960 x 544 točk in podporo za multi-touch. Centralnega pomnilnika bo 512 MB, zraven pa bo še 128 MB VRAM-a. Sprednja in zadnja kamera bosta obe imeli ločljivost 640 x 480.

Za povezljivost bo dobro poskrbljeno. Vita bo podpirala 802.11 b/g/n, Bluetoot 2.1+EDR in 3G (le dražji model). Za razširitve je poskrbljeno s podporo za SIM-kartice, Vita kartice, pomnilniške kartice, USB, avdio...

10 komentarjev

Wii U bo uporabljal le en krmilnik z zaslonom

Krmilnik z zaslonom

vir: engadget
engadget - Na E3 predstavljen Wii U, konkretna osvežitev Nintendovega prodajnega hita, je ponovno postregel z manjšo revolucijo na področju igralnih ploščkov. Če je bil prvotni Wii prvi, ki je resno zaznaval premike igralčevih rok, čemur sta bolj ali manj sledila tudi Microsoft in Sony, Wii U na igralni plošček prinaša še drugi zaslon, ki bo najverjetneje uporabljen predvsem za prikaz dodatnih informacij. Po poročanju Engadgeta so se mnogi igralci in novinarji ob predstavitvi spraševali, koliko bo stal takšen krmilnik v prosti prodaji, če boste želeli imeti dva. Izkazalo se je, da to ne bo potrebno, saj pri Nintendu nimajo načrtov za uporabo dveh krmilnikov z zaslonom naenkrat.

Čeprav bi po besedah Satoruja Iwate sama konzola...

10 komentarjev

Nintendo predstavil krmilnik za Wii U

CNet - Nintendo je odgovoril na Sonyjevo predstavitev PlayStation Vite in pokazal svojo konzolo naslednje generacije - Nintendo Wii U. To bo prva konzola tega proizvajalca, ki bo podpirala ločljivost HD na zaslonu. Pokazali so krmilnik.

Poleg tega ima še na dotik občutljiv 6,2-palčni zaslon na krmilniku, ki sicer ne zmore HD, in prikazuje isto sliko kakor televizor ali pa dopolnilno. Ima štiri gumbe D-pad, analog slider in start ter select za upravljanje na prvi strani, štiri na zadnji in tudi kamero. Wii U podpira stare Nintendove igre, ima podporo za senzorje gibanja, in lahko hkrati uporablja tudi krmilnike za klasičen Wii, kar ponuja nove možnosti igranja.

Poleg tega lahko krmilnik za Wii U uporabimo za video klice. Nekoliko presenetljivo Wii U ne bo naprodaj za to...

32 komentarjev

Naslednik Wiija je potrjen

Z naslednikom Wii-ja se bo Nintendo lahko s svojima konkurentoma kosal še po zmogljivosti

vir: Ars Technica
Ars Technica - Pri Nintendu so potrdili, da pripravljajo naslednika Wiija. Načrtujejo, da bodo prenovljeno konzolo dokončno predstavili v naslednjem letu, a okvirni čas izida znotraj leta 2012 še ni znan. Vseeno so potrdili še, da na prihajajočem sejmu E3, ki se bo v Los Angelesu dogajal med 7. in 9. junijem, ne bomo izvedeli le več podrobnosti o novi konzoli, temveč bo le-to mogoče tudi preizkusiti. Na E3 bo namreč Nintendo pripeljal prve testne primerke, za katere zmogljivosti še niso znane. Obstajajo napovedi o AMD-jevem grafičnem čipu, osnovanem na R700 z dodano podporo DirectX 11, ter o trojedrnem...

16 komentarjev

CES 2011: Nintendo predstavil prihajajočo konzolo 3DS

Ars Technica - Nintendo je na lasvegaškem sejmu CES predstavil prihajajočo prenosno konzolo 3DS, katere izid so napovedali že lani. Ročna konzola 3DS je naslednik Nintendo DSi z dodanimi trodimenzionalnimi učinki. Zgornji 3,5-palčni zaslon namreč omogoča prikaz trorazsežne slike brez potrebe po uporabi posebnih očal. Jakost 3D-učinka lahko nastavljamo z drsnikom ob robu naprave, tako da je mogoč tudi izklop 3D.

Spodnji zaslon je občutljiv na dotik in se poleg klasičnih Nintendovih gumbov rabi za krmiljenje. Na zadnji strani najdemo dve kameri, ki omogočata izdelavo posnetkov v 3D. Nintendo je na CES-u nekaterim IT-medijem ponudil pobliže se spoznati s konzolo in odigrati nekaj demo iger na njej. Žal so prepovedali fotografiranje naprave s prižganim...

14 komentarjev

3DS prihaja februarja

Ars Technica - Ob predstavitvi Nintendovega 3DS smo poročali, da niti cena niti datum izida male prenosne konzole še nista znana. To se je zdaj spremenilo, saj so pri Nintendu objavili oba podatka. Kot je običajno za japonski igričarski podjetji, Nintendo in Sony, bodo domači kupci nekoliko v prednosti. V deželi vzhajajočega sonca bo 3DS namreč na voljo že 26. februarja, medtem ko bo do svetovnega izida prišlo približno mesec kasneje, v marcu. Žal prav tako še ni znana svetovna cena, a bo 3DS na Japonskem stal 25.000 Jenov oz. okrog 220 €. Pri Ars Technici poročajo še, da bo prvič na Nintendovi liniji DS mogoče prenašati že kupljene igre, razširitve ter drug DSiWare, pa naj bo to s starejšega DSi, DSi XL oz. 3DS, a le na popolnoma nov 3DS. V paketu bo...

6 komentarjev

Nintendo predstavil DSi LL

Stara in nova

vir: CNet
CNet - Nintendo je predstavil nov okus svoje prenosne konzole DSi, ki se imenuje DSi LL oz. XL. Glavna odlika novinca je večji 4,25-palčni zaslon, tako da je posledično cela naprava večja od starih modelov DS in DSi. Na Japonskem bo naprava na voljo od 21. novembra za 20.000 jenov (150 evrov) pod imenom DSi LL, medtem ko na evropski trg prihaja v prvem četrtletju prihodnjega leta z imenom XL. Poleg večjega zaslona bo imela naprava dolžino 91 mm, debelino 21 mm in težo 314 g. Baterija jo bo zmogla poganjati tri ure, sicer pa kakšnih bistvenih sprememb od stare DSi ne bo. Več informacij o novi konzoli so zbrali na Gamespotu.

7 komentarjev

Uradne informacije o izidu Nintendo Wii

Siliconera - Na tiskovni konferenci na Japonskem je Nintendo razkril uradne informacije o izidu njihove prihajajoče konzole naslednje generacije. V deželi vzhajajočega sonca bo zadeva stala 213 dolarjev, izšla pa bo 2. decembra, medtem ko se bodo Američani veselili že 19. novembra, a bodo morali odšteti malce več, 250 dolarjev namreč. Na voljo bo samo en paket, poleg konzole in ostalih dodatkov pa mu bo priložena tudi celotna igra Wii Sports, ki bi naj dobro prikazala koncept uporabe konzole. Za tisočaka ali dva bo možno kupiti stare igre z NES-a, SNES-a in N64, novi proizvodi pa bodo po pričakovanjih stali okrog 10 tisočakov. Poroča Siliconera. Počasi se bom moral odločiti, kako naj porabim...

19 komentarjev