»

Začetek nove sezone v Kiberpipi

Tesla orchestra na festivalu Ars Electronica 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Poletna vročina se zaključuje, na ljubljanske ulice se vrača gneča in v Kiberpipi znova raste nivo aktivnosti.

torek, 6.9.2011 ob 19h - Otvoritev sezone in pregled poletnih dogodkov za geeke
Preko poletja smo si pipci napovedano vzeli oddih in obiskali nekaj konferenc, med drugim Djangocon v Amsterdamu, Europython v Firencah, Sauna Sprint v Tampere na Finskem, Chaos Communication Camp blizu Berlina in festival Ars Electronica v Linzu. Na hitro vam bomo predstavili kakšno je vzdušje na teh dogodkih, zakaj so to ultimativni geek dogodki ter zakaj verjamemo, da si jih bi morali ogledati tudi vi. Verjamemo da gre za zanimive dogodke in menimo da smo tam srečali vse premalo obiskovalcev ali sodelujočih iz Slovenije.

sreda, 7.9.2011 ob 19h - Spletne urice #177 2/3: I...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Danes ob 19h je spet na vrsti predavanje iz Cikla elektronike z naslovom Akumulatorji - jih res poznamo? Predavanje bo tokrat izjemoma v kavarni Metropol nad Kiberpipo. Na predavanju pa boste izvedeli, kakšne tehnologije se dandanes uporabljajo, kakšne so prednosti in slabosti posameznih akumulatorjev in kakšni so obeti za prihodnost. Gregor Maček je elektroinženir in podjetnik, ki ga je nezadovoljstvo nad obstoječimi električnimi vozili pripeljalo do načrtovanja in izdelave lastne vrste električno gnanih koles pod znamko eCat.

Jutri, v sredo 8.6. ob 19h bo na Spletnih uricah #177 Gregor Rebolj predstavil projekt Trafika, s katerim lahko slovenske revije prebirate na enem mestu. Predstavil bo dogajanje med načrtovanjem in razvojem bralnika ter načrte za...

0 komentarjev

Kiberpipa: Tribes, Gis Cloud, Siddharta

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 9.11. ob 19h bo v Kiberpipi na Pipinih odprtih terminih Marcos Gaser govoril o temeljih Seth Godinove teorije Tribes - teorije organiziranja, trženja in vodenja, potrebne za uspeh v 21. stoletju.

V sredo, 10.10. ob 19h nas bosta Marko Santic in Dino Ravnic, razvijalca iz Zagreba, na Spletnih uricah seznanila s svojim startup sistemom Gis Cloud. Med drugimi bo govora tudi o Open Geospatial Consortiumu. Predavanje bo v angleščini.

V četrtek, 11.11. ob 19h te vabimo na Večer za inovativne in podjetne. Tokrat v naših prostorih gostimo člane skupine Siddharta, kateri nam bodo predstavili podjetništvo z drugega zornega kota.

1 komentar

Kiberpipa se odpira

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Po poletnem zatišju se Kiberpipa ponovno odpira z rednimi tedenskim predavanji in srečanji. Ta teden si bomo pogledali osnove Ubuntu Linuxa, srečali z Drupal skupnostjo in poslušali o novem spletnem portalu BigDeal.si.

Linux popoldne, v torek 14.9 ob 18h, je namenjen začetnikom v svetu Linuxa. Pričakujemo uporabnike računalnikov z osnovnim predznanjem kateregakoli od Windows namiznih sistemov (Windows XP, Vista, 7), ki pa bi se radi spoznali tudi z Linuxom (in se do zdaj še niso). Predstavili bomo Ubuntu in Kubuntu distribucijo (kateri sta si zelo sorodni) in vam pokazali kako se ju uporablja za najpogostejše naloge domačega uporabnika.
Teme: Instalacija Ubuntu Linuxa, Upravljanje s paketi v Ubuntu Linuxu, Linux namizje Gnome, Linux namizje KDE, 15 minut o...

13 komentarjev

MoMoSlo, 40 let interneta, VIP z dr. Teo Petrin ...

Mobile Monday Slovenija

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V Kiberpipi se bo ta ponedeljek zgodil Mobile Monday Slovenija, s katerim je želja združiti vse tiste, ki jih zanimajo teme mobilnega sveta. V Kiberpipinem računalniškem muzeju obeležujemo 40 let,odkar so v omrežju ARPANET vzpostavili prvo trajno povezavo ter poslali prvo sporočilo preko tega omrežja z razstavo 40 let interneta. Pipin odprti termin v torek in Spletne urice v sredo so na sporedu kot vsak teden ob 19h, v četrtek pa še zadnji VIP v tej sezoni - tokrat z dr. Teo Petrin. Več spodaj.



ponedeljek, 11.5. ob 18:00 MoMoSlo: #0 - Pilot! Na prvem slovenskem MobileMonday dogodku bomo imeli priložnost spoznati kranjsko podjetje 3fs (ThidrFrameStudios), ki se ukvarja z razvojem storitev, ki povezujejo splet in mobilne platforme. Drugi del dogodka bo posvečen Unity3D - ogrodju za ustvarjanje iger, ki omogočajo igranje na različnih platformah. Tretji del večera je namenjen spoznavanju, druženju ter iskanju...

3 komentarji

Kiberpipa v osmo sezono 15. septembra

Kiberpipa

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Kiberpipa po poletnem odmoru v ponedeljek, 15. septembra 2008, odpira svoja vrata v osmo sezono! Odprta bo vsak delovni dan od 10. do 22. ure (naslov za tiste, ki še ne veste: Kersnikova 6, Ljubljana). Kiberpipin redni program dogodkov se bo pričel odvijati v oktobru. V tem času bo poleg prosto dostopnega interneta na ogled stalna zbirka Kiberpipinega računalniškega muzeja, od 29.9. pa v Caffé Metropol nad Kiberpipo tudi začasna razstava nedavno podarjene opreme Inštituta za biomedicinsko informatiko Medicinske fakultete v Ljubljani. Če želite biti obveščeni o dogajanju, lahko Kiberpipo...

5 komentarjev