»

Vrtoglave cene Nintendo NES konzole

vir: Polygon
Polygon - 13. aprila letos so pri Nintendu naznanili, da bodo prenehali s proizvodnjo - za veliko ljudi prve prave igralne konzole - NES Classic Edition. Takoj se je začela prava nakupovalna mrzlica – na eBayu so v povprečju vsake dve minuti prodali en primerek konzole. Prvi dan, ko so si nostalgiki takoj zaželeli svoj NES, je cena teh zrasla na več kot 300 ameriških dolarjev. Kar je skoraj 6-krat več od prodajne cene. In cene do danes niso drastično padle, saj boste za konzolo v povprečju odšteli med 200 in 300 dolarjev.

Odločitve o prekinitvi proizvodnje priljubljene konzole pri Nintendu niso popolnoma pojasnili. Povedali so le, da NES Classic Edition ni bil nikoli mišljen kot produkt, ki bi ga prodajali dolgo obdobje....

39 komentarjev

Dvojedrni Sempron

DigiTimes - Po tem, ko je Intel pred časom predstavil dvojedrne procesorje Celeron se je za podoben korak odločil tudi AMD. Na kitajskem trgu so namreč predstavili dvojedrnega Semprona 2100+. V 65-nanometrski tehnologiji izdelan procesor ima frekvenco 1,8 GHz vsako imed jeder pa premore 256 kB drugonivojskega predpomnilnika. V navezi s poceni matičnimi ploščami z AMD-jevimi veznimi nabori z integrirano grafiko RS780 oziroma 690G naj bi bil omenjen dvojedrni Sempron pravi prodajni hit na Kitajskem, saj je za sam procesor potrebno odšteti vsega 55 ameriških dolarjev. Zaradi tega so že se pojavile govorice o pocenitvi Intelovega dvojedrnega Celerona.

Več o tem na DIgiTimes.

9 komentarjev

Hodeči igralčki

Slashdot - CNN.com ima zanimiv članek, v katerem opisuje najnovejšo reklamo kampanijo Nintenda. Nintendo Street Team je skupina ljudi, od katere ima vsak član na sebi kakšno Nintendovo konzolo. Na prsih mu visi zaslonček, na hrbtu pa poln nahrbtnik baterij [:D]. Takšni potem hodijo naokoli in ponujajo mimoidočim, da preizkusijo Nintendove konzole in igre.

0 komentarjev

Sprogramirana podgana

PC mods - Ste si kdaj zaželeli bolje igrati Half-Life ali Quake? Če je odgovor "da", sem našel ravno pravo miš za vas. Ima 9 programabilnih tipk in vsaka tipka lahko vsebuje 5 ukazov. S to mišjo bi pa mogoče še jaz prišel v finale na Slo-Tech LAN partyju [:D]. Več o tem tukaj.

3 komentarji

Hercules znižal cene Kyro karticam

X-Bit Labs - Po tem, ko so pri Nvidii ob prihodu novih Titanium procesorjev kar občutno znižali cene svojim starim MX-om, se je za podoben korak odločil tudi Hercules, ki je pocenil svojo družino kartic, ki bazirajo tako na Kyro 1, kot tudi Kyro 2 čipu. Kljub pocenitvam pa je jasno, da se Kyro 2 kartice s predstavitvijo Titatnium procesorjev vse bolj selijo na low-end tržišče (čeprav lahko Kyro 2 pogojno še vedno konkurira slednjim). Vendar pa je jasno, da mora STM čimprej narediti naslednika Kyra 2, saj ga bosta v nasprotnem primeru povozila oba konkurenta - tako Nvidia, kot tudi ATI, ki se je izkazal s svojimi Radeoni 2. Nove cene si lahko ogledate tukaj.

1 komentar

Red Hat Linux 7.2 ne bo podpiral Alpha procesorjev

The inquirer - Po odločitvi nemškega podjetja SuSE, da bodo opustili razvoj distribucij za procesorje Alpha, so se za podoben korak odločili še pri ameriškem Red Hatu, kjer so izjavili, da se je razvoj distribucije za procesorje Alpha končal. Zadnja Red Hatova distribucija za Alphe ostaja različica 7.1. Pri Red Hatu pravijo, da izključitev podpore Alpham ne pomeni, da se bo prenehala tudi podpora drugim RISC procesorjem.

0 komentarjev

Nintendovi internetni načrti

The inquirer - Konzole so se iz preprostih drkalic razvile v kompleksne igričarske sisteme. Vendar tudi to ni bilo dovolj; človek se tudi na konzoli naveliča neprestanega soliranja ali igranja v dvoje s prijateljem, katerega taktike pozna do potankosti. Tisto pravo je še vedno internet (LAN partyji pri konzolah odpadejo). S povezovanjem konzol v internet se je ukvarjala že Sega s svojim Dreamcastom, sedaj pa so se za podoben korak odločili tudi pri Nintendu, kjer bodo za svoje Gamecube v začetku leta 2002 ponudili posebne modeme. Prvi Gamecubov modem bo navaden 56 kilobiten modem, ki mu bo kasneje sledila še DSL izvedenka.

3 komentarji

Na svidenje, Dreamcast

The Register - Že kakšen teden po internetu krožijo govorice, da bo Sega kmalu ubila Dreamcast. Na žalost je samo podjetje te govorice potrdilo. Torej je res... 31. marca bo Sega prenehala proizvajati in podpirati Dreamcaste. Še več: Dreamcast je definitivno zadnja Segina konzola in podjetje se bo skoncentriralo na proizvodnjo iger za ostale konzole (PlayStation, GameCube, XBox). Malce čudno bo videt Segine igre na Nintendovih konzolah, kajne? Za zaprisežene Segaše (med katere se štejem tudi sam... yup, vaš webmaster je posedoval skoraj vse Segine konzole) je to definitivno zelo žalostna novica. Smrk .

3 komentarji