»

8. generacija Intelovih prevajalnikov

Intel - Intel je izdal novo, to je 8. različico C++ in Fortran prevajalnikov za Linux in Windows operacijske sisteme. Kdor se ukvarja z razvojem aplikacij, je gotovo seznanjen s temi izvrstnimi izdelki.

In kaj je novega? Poleg odprave prejšnjih hroščev je dodana podpora za SSE3 nabor ukazov (Prescott), izboljšana je optimizacija izvršilne kode. Windows uporabniki bodo veseli izboljšane integracije z Visual Studio.NET, Linux uporabniki pa podpore glibc-2.3.2.

In cena? Windows licenca 200 USD s podporo, Linux 280 USD s podporo in brezplačna, polno funkcionalna nepodprta verzija (ne dobite bugfixov). Za študente so licence po samo 30 USD; žal ne vem, kako do slednjih v Sloveniji. Dolpotegnete si lahko 30 dnevno preizkusno različico. Še povezava: tukaj!

0 komentarjev

.Net: Dobrodošli na krovu, Borland

The Register - Malce več kot leto dni po Microsoftovi splavitvi 'razširjene' verzije razvojnega okolja Visual Studio .Net lahko pričakujemo tudi Borlandov izdelek, ki bo podpiral tehnologijo .Net. Pred kratkim izdan Delphi Studio 7 sicer podpira nekaj malega .net-a, vendar je daleč od tega, kar bo ponujal novi izdelek. Ta bo namreč vpeljal podporo večim programskim jezikom, med drugim tudi Delphiju :-). Klik!

0 komentarjev

Macromedia Dreamweaver MX

Macromedia - Spletni mojstri, lovke gor! Izšla je nova, težko pričakovana verzija izvrstnega programa Dreamweaver za izdelavo spletnih strani. Na strani Dreamweaver MX Competitive Edge si lahko ogledate seznam bonbončkov, ki jih DWMX podpira v primerjavi z MS FrontPage 2002, Adobe GoLive 6 in MS Visual Studio .NET. Sicer malo pristranski seznam, ampak pokaže bistvo...

Preizkusno verzijo si lahko poiščete na domači strani podjetja. Tudi polna verzija je trenutno na voljo le na internetu, sredi prihajajočega meseca pa nameravajo izdati tudi škatelno inačico.

0 komentarjev

Guinnessovi rekordi na .Net

Vnunet - Kojci po Microsoftovi uradni predstavitvi paketka kode Visual Studio .Net, se na spletu vse hitreje pojavljajo strani, temelječe na tehnologiji .Net. Ena takih je tudi spletna različica znane knjige rekordov, gnana na platformi Windows 2000 (hehe, Linux...). Admini imajo v načrtu tudi nadgranjo na podatkovnobazni strežnik .Net SQL Server 2000, ko le ta na voljo ter še nemalo ostalih Microsoftovihi spletnih aplikacij.

Stran ima med drugim 600.000 naročnikov, pričakovano število obiskov pa znaša 15 MIO mesečno. Račun spletnega gostitelja pa je razred zase...

3 komentarji

Članek o C#

ZDNet - Verjetno vas ni malo, ki so oz. še bodo naročili Microsoftovo razvojno orodje (oz. zbirko) Visual Studio .net (beta 2). V njem se je pojavil tudi programski jezik C# ('C sharp', za morebitne neznalce), katerega Microsoft hvali kot najboljšo stvar po C++ -u. Lutajoč po ZDNet-u sem našel članek, v katerem se je njihov novinar pogovarjal z glavnim inženirjem jezika C#. Če ne zaradi drugega, branje priporočam zaradi razgledanosti ter nekaterih zanimivih misli (tudi o Javi, saj MS-ju nekateri očitajo, da si je C# veliko stvari sposodil ravno pri slednji). Klik!

p.s.: članek se tam nahaja od sredine avgusta, tako da lovci na ažurne novice - miške proč :]

6 komentarjev