»

Test prenosnika Apple PowerBook

Osvetljena tipkovnica

vir: AnandTech
AnandTech - Ker je v zadnjem času vedno več govora o "alternativnih arhitekturah", je morda primerno, da se z njimi čimbolj natančno seznanimo.

Na spletni strani Anandtech se tokrat že drugič podajajo v vode Jabolk in so za nas opravili temeljit test prenosnika, ki sliši na ime PowerBook. Najpomembneje je, da so se testa lotili z vidika PC uporabnika in bo zato širšemu bralstvu še toliko bolj blizu - članek se namreč pomenljivo imenuje "Mesec z Macom".

Prijetno popoldansko branje ...

37 komentarjev

Plišasto Zajče za rešetkami

The Register - V post-11-sept obdobju je tudi na internetu završalo. Strmo je naraslo število skaženih strani, na katerih so tako pojavile tudi vsebine bolj sentimentalnega značaja. Med vsemi hekerji je verjetno najbolj znan Lynn Htun, ki ga sumijo delovanja pod imenom Fluffi Bunni. Klik!

Fante si je s pomočniki za tarče izbral visokoleteča imena, med katerimi je kar mrgolelo podjetij, ki se ukvarjajo z varnostnimi sistemi oz. izobraževanjem administratorjev; na svojem 18-mesečnem pohodu po internetu si je med admini in informacijskim podtaljem ustvaril sloves hekerja s "potrpežljivostjo svetnika". Kakorkoli že, v torek so ga podložniki Johnnya Englisha -- agentje Scotland Yarda -- med obiskovanjem prireditve InfoSecurity 2003 aretirali. V svoje prostore ga sedaj vabijo tudi Američani, saj je FBI Lynnove izjave označil za protiameriške.

Slovenija Ameriki: "Izročite nam G. W. Busha. Razžalil je našega predsednika Slovaške, kar je dejanje izrazito terorističnega značaja."

4 komentarji

Polkna XP: predhodnik SP2

WinFuture.de - Imate veliko fobijo pred tem, da imate v računalniku preveč hroščev? Ste namestili SP1 pa vas to ne pomiri? Potem vas bo tale novička vsaj malo pomirila. Fantje in dekleta (njih ne smemo zanemariti) na WinFuture.de so v enem paketu zbrali vse popravke, ki so izšli po izdaji Service Packa 1 za Windowse XP. Če vas zanima katere popravke to zajema kliknite sem, za dolpoteg paketka pa kliknite sem.

3 komentarji

bin Laden napada

Vnunet - Tokrat v obliki računalniškega virusa, ki pa je na srečo manj podatkom sovražen. Izvor naj bi imel Južni Koreji, pošilja pa se kot priponka 'BINLADEN-BRASIL.EXE' v sporočilih z zadevo 'Bin Laden toilette paper!!', 'Sadam Hussein & BinLaden IN LOVE' itd. Izkorišča varnostno luknjo v Outlook-u (+Express), saj se lahko zažene že s samim ogledom sporočila (neposredno zaganjanje datoteke torej ni potrebno). Na računalniku potem ustvari datoteko Invictus.dll, ki je odgovorna za okužbo izvršnih datotek, poleg tega pa ponudi C: pogon v skupno rabo -- to pa hkrati predstavlja največjo nevarnost tega virusa.

1 komentar

Novi načini spletnega oglaševanja

CNet - Na kaj pomislite, ko vam nekdo omeni 'bota'? Verjetno na kolega, ki bi si na kanal rad postavil bota, pa ne ve, da mora zato imeti dostop do neprenehoma v splet povezane mašine?

Bot, o katerem imam govoriti v tejle novički, pa je malce drugačne nravi. Za komunikacijo ne uporablja irca, pač pa programje za 'instant messaging'. Microsoft je to storitev na svojem že napovedal, Intel pa je svojega bota pravkar postavil na AOL in Yahoo messengerjih.

In kaj je tako posebnega? I, to, da sta prijazna do uporabnikov! Šalo na stran: 'Yourdigitalbuddy', kakor se reč imenuje, se doda na uporabnikov seznam 'buddyev', nakar pa lahko prinaša novice (recimo o novih Intelovih čipih), uporabnik ga lahko povpraša o digitalni fotografiji, pa mu bo v prijaznem jeziku interesantno področje razložil, po možnosti pa dodal še kaj spletnih povezav. Klik!

0 komentarjev

Plišasto Zajče se gre Sveto vojno

The Register - Morda sem zgolj nerazgledan, a v večini primerov hackov ter skrunjenja strani gre za neka preklinjanja, klicanja raznih izrazov ter podobno. No, če imam prav, bo tale novička res osvežitev.

Več (govori se o tisočih) domen (registrarja NetNames) je bilo preusmerjenih na strani z zanimivim sporočilom. Stran, imenovana "Fluffi Bunni goes Jihad", s pripisom, da če ljudstvo še kdaj želi videti internet, naj jim (Združenim državam) izročijo gospoda bin Ladna ter $5 MIO. Fluffi Bunni je prav tako pokazal 'svojo' sliko, zajčka na monitorju z nečim, kar izgleda kot električna žaga (Quake 3 varianta).

No, srčika pa je seveda samo sporočilo. V njem se avtor dotakne vere, denarne pomoči manj razvitim državam, različnim pojmovanjem, kaj je dobro in kaj ne, ter podobno. Skratka, relativno dober sestavek, ogled močno priporočam.

2 komentarja

Američani ... Avstralci ... Angleži

The Register - Morda je zgolj naključe, da se je dvema državama na A-, kateri pogostokrat vlačimo po zobeh, pridružila še ena - Anglija. Namreč, Angleži bodo šli podirat še neobstoječ rekord (torej ga bodo 'samo' postavili): naslednjo sredo bo na Leicester Square v Londonu opoldne zvonilo kot v peklu. Želijo namreč postaviti rekord v številu naenkrat zvonečih telefonov. Jojmene!

Kaj bo naslednje? Bomo Slovenci postavili rekord v največjem številu modrih zaslonov na Kongresnem trgu?

3 komentarji