»

Logitech bo lastnike svojih naprav pustil na cedilu

Slo-Tech - Spet se je zgodilo, da se je proizvajalec povsem normalno delujoče naprave odločil, da je ne bo več podpiral in namenoma vsem njenim uporabnikom onemogočil rabo. Logitech je napovedal, da bo 16. marca prihodnje leto izvedel oddaljeno nadgradnjo Harmony Linka, s čimer bo naprava prenehala delovati (brick). Za delovanje namreč potrebuje povezavo z oblakom, kar pomeni, da jo lahko enostavno ubijejo.

Razlog za je preprost. Po Logitechovih besedah ima Harmony Link, ki predstavlja zastarelo napravo, zelo malo uporabnikov. Marca poteče tudi eden izmed varnostnih certifikatov, ki ga ne nameravajo obnavljati, ker se ne splača. Logitech tako ali tako prodaja novejšo napravo Harmony Hub, ki opravlja približno enako funkcijo -...

56 komentarjev

Google pomotoma pobrisal domače usmerjevalnike nekaterih uporabnikov

Slo-Tech - Da so naprave, ki so povezane v oblak, na milost in nemilost prepuščene ponudniku oblačne infrastrukture, vemo že nekaj časa, a so incidenti za zdaj še zelo redki. Kaj lahko gre narobe tudi po pomoti, pa še vedno povzroči obilico nevšečnosti, so ugotovili lastniki Googlovih usmerjevalnikov OnHub in Wifi. Ti so se jim popolnoma ponastavili, tako da so v postopku izgubili vse lastne nastavitve. Uporabniki so to ugotovili, ko so nenadoma ostali brez povezave z internetom.

Do težav je prišlo zaradi napake v Googlovem oblaku, za kar se je velikan iz Mountain Viewa že opravičil. A preproste rešitve ni, saj morajo vsi prizadeti ročno ponovno nastaviti svoje naprave. To ni tako trivialno, saj imajo nekateri precej obsežna domača omrežja s kopico nastavitvami - statične IP-naslove, preusmerjanje vrat...

23 komentarjev

Oracle ekspresno pobrisal blog nekdanjega Sunovca, ki je govoril v prid Googlu

Malo nerodno je tožiti podjetje, ki si se mu še malo poprej iskreno zahvalil za zasluge pri razvoju svojega izdelka.

vir: CNet
CNet - Oracle je nedavno s svojih spletnih strani umaknil blog nekdanjega Sunovega izvršnega direktorja Jonnathana Schwarza, v katerem je slednji na veliko pozdravil prizadevanja Googla, RedHata in drugih pri popularizaciji Jave. V zapisu je posebej izpostaljen Googlov doprispevek v okviru Open Headset Alliance in prenosu svojih ključnih storitev - Mail in Maps - na mobilne naprave. Tovrstno stališče škodi Oraclovi trditvi (beri: tožbi), da je Google samovoljno in mimo licenčnih pogojev uporabil Oraclovo Javo v svoji mobilni platformi Android, zato so ga na hitro odstranili, potem ko ga je Google predlagal kot dokaz v svoj prid. Povezava na blog trenutno vrne stran 404, seveda pa zapisano ostaja na voljo na Intranet Archive-u.

Kot je že znano, je...

10 komentarjev

Predstavitev Google TV-ja v sredo

Vabilo na Logitechovo prireditev

vir: engadget
engadget - Predstavitev Googlovega poizkusa prodora v dnevne sobe in na televizijske zaslone, Google TV, se bo očitno zgodila že to sredo, 6. oktobra. Na ta dan namreč Logitech pripravlja prireditev, na kateri bodo razkrili svoj nabor naprav, ki bodo delovale z Google TV. Zanimivo je, da so uporabili množino, torej poleg Revue-a lahko pričakujemo še vsaj eno napravo. S tem bodo pri Logitechu za le 6 dni prehiteli Sony, ki 12. oktobra v New Yorku pripravlja svojo prireditev. Na njej bodo najverjetneje predstavili televizorje, ki bodo Google TV imeli že vgrajen, morda pa že tudi Blu-ray predvajalnike, za izid napovedane že ob prvi predstavitvi Google TV-ja.

11 komentarjev

Logitechovi daljinski upravljalniki z zvočnimi ukazi

The inquirer - Logitech, znan po miškah in tipkovnicah, po nakupu Intrigue Technologies najavlja novo serijo daljinskih upravljalcev Harmony. Obljubljajo lažje upravljanje z izdelki, uporabljali bodo močnejše mikroprocesorje, daljinci pa bodo tudi poslušali, tako da nam bo olajšana navigacija po kanalih, opcijah itd. Logitech se kljub vsemu zaveda dejstva, da se bo kapaciteta akumulatorjev morala izboljšati, a to fantom iz Fremonta ne bi smelo delati težav.

Več v izvorni novici.

0 komentarjev

Tudi Logitech uspešen

The Register - Čeprav se večina računalniškega trga trenutno spopada z ne prav ugodnimi razmerami, se le-te na področju računalniških "sporazumevalnih naprav" (miške, ...) ne poznajo pretirano. Vsaj, če si pogledamo poslovanje Logitecha, ki je za Q1 objavil prodajo, ki je obsegala 177.9 milijonov $, kar je za 26 % več kot v istem obdobju lani (141.4 milijonov $). Logitech je objavil še dobiček, ki je znašal 6.3 milijone $ (lani 5 milijonov $). Dobrim poslovnim rezultatom je botrovala dobra prodaja miške MouseMan Optical, ki so jo od marca prodali v kar 500 000 primerkih in sporazum s podjetjem Yahoo!, ki se je zanimalo za njihove QuickCam kamere. Logitech še napoveduje, da se rast prihodkov in dobička ne bo prenehala, ampak se bo kvečjemu stopnjevala. Za koliko, pa si preberite tukaj.

12 komentarjev