»

nForce 3 še ni v masovni proizvodnji

NTFS.org - Čeprav je svetovni proizvajalec osnovnih plošč ASUS že najavil nForce 3 osnovne plošče, obstajajo "govorice", ki trdijo, da še to čipovje ni tako popolno oziroma takšno, kot je nVidia hotela. Imelo naj bi nekaj hroščev, ki pa jih bodo kar se da hitro odpravili.

Tako je sedaj menda možno dobiti samo testne primerke plošč z nForce3 čipovjem. Čakamo dan, ko bo nForce3 uzrl luč sveta, seveda v novi podobi, in konkuriral že najavljenemu K8T800 čipovju, ki ga je predstavila VIA. Še povezava do originalne novice.

0 komentarjev

NV40?!

X-Bit Labs - Na dan so pricurjale neuradne informacije o nVidiinem novem grafičnem čipu s kodnim imenom NV40. Kljub temu, da je nVidia uradno priznala, da je bil NV30 čip pravi polom, se še vedno drži 6-mesečnega ciklusa najave novih čipov, torej si lahko kmalu obetamo novo presenečenje. NV40 naj bi bil dvakrat hitrejši od svojega predhodnika. Zanimivo je tudi dejstvo, da bo arhitektura čipa polpolnoma nova.

Po spletu se širijo tudi izjave, da naj bi bil najboljši sistem za igranje zahtevnih iger osnovan na nVidiini GeForce FX 5900 grafični kartici, AMD-jevem Opteron procesorju in matični plošči s prihajajočim nVidia nForce 3 vezjem, medtem ko izdelovalcem iger nVidia priporoča svojo profesionalno grafično kartico Quadro. Torej lahko uradno najavo NV40 pričakujemo nekje v novembru, same grafične kartice pa proti koncu tega leta ali v začetku naslednjega. A ne pozabimo na konkurenčno podjetje ATi, od katerega lahko kaj kmalu pričakujemo napoved novega čipa, ki bo odgovor na nVidiin NV40. Klik!

15 komentarjev

nForce 2 Ultra - kmalu

X-Bit Labs - Kot poročajo na X-Bit Labs naj bi nVidia kmalu izdala novo vezje za Socket A procesorje s 400 MHz FSB - nForce2 Ultra, naslednika velike uspešnice nForce 2. Sicer nekatere matične plošče bazirane na nForce 2 vezju že sedaj podpirajo 400 MHz, a pri nVidii so se odločili malce nadgraditi nForce 2. Glavna zadeva naj bi bilo bolj izpopolnjeno in stabilno delovanje 400 MHz FSB procesorjev. Verjetno pa bodo ostale stvari kot so DASP, dvokanalni pomnilnik in integrirana grafična kartica Geforce 4 MX ostale nespremenjene. Seveda lahko pričakujemo, da bodo pri nVidii vgradili tudi Serial-ATA kontroler, gigabitno mrežno kartico, itd.

6 komentarjev

nForce2 v rokah AnandTechovcev

AnandTech - Danes se dogajajo samo čudovite stvari, vsaj za AMD privržence. Izšla sta nova procesorja, stari se ceníjo, nForce2 trka vrata ... No, dobre tri mesece po tem, ko je nVidia predstavila nForce2, so se končno pričele pojavljati tudi matične plošče, temelječe na njem. Na AnadTechu so si ogledali Asusovo A7N8X v povezavi z najmočnejšim Athlonom ta hip. In rezultati so prijetno presenetili. Klik!

3 komentarji

nForce in Twin Bank

AMD World - Ko je izšla prva plošča z nForce čipovjem, so se ocenjevalci čudili enemu samemu dejstvu. Na plošči so bili trije pomnilniški moduli, med drugim in tretjim pa je bil, nenavadno, polcentimeterski presledek. Če to dejstvo združimo z nVidiino napovedjo, da bo nForce uporabljal TwinBank arhitekturo, ki naj bi podvojila pasovno širino (ter, posledično, iz dveh 64-bitnih modulov naredila enega logičnega 128-bitnega), so preizkuševalci vedeli - da je treba poskusiti vse možnosti kombinacij dveh modulov. Tega so se lotili na AMD World, primerjali rezultate s KT266A čipovjem ter pogledali, če je nForce navijanju prijazen. Zanimivo, ilustrativno ter kratko branje.

0 komentarjev

EAX tudi v nForcu

The inquirer - "Končno spet nekaj časa za novice", reče sly in se odloči, da spiše nekaj novic.
Že dalj časa se lahko čudimo Nvidiini novi pogruntavščini, ki sliši na ime nForce in bo najverjetneje postala precej priljubljen izdelek, ki bo že tako odličnim AMD-jevim Athlonom dal novega poleta. Kljub pestri paleti funkcij, pa ima nabor manjšo pomanjkljivost, ki bo prizadela predvsem igričarje, ki radi uživajo v prostorskem zvoku - najnovejši gonilniki še vedno ne podpirajo Creativove knjižnice EAX (Environmental Audio Extension), ki je v igrah skozi čas postala de facto standard. Zaenkrat še ni uradnih podatkov o vključitvi EAX-a v nForce, vendar se govori, da se nekaj premika v tej smeri in da bo Nvidia poizkušala narediti vse, da zadovolji kupce.

0 komentarjev