»

Poslavlja se MSDN Magazine

Slo-Tech - Po več kot treh desetletjih se končuje pot Microsoftovega MSDN Magazina, ki je v vseh teh letih (ali njegovi predhodniki) v pisni obliki prinašal informacije o Microsoftovih programih, ki so jih potrebovali zlasti programerji in razvijalci. Pod imenom Microsoft Systems Journal je začel izhajati davnega leta 1986, pod trenutnim imenom pa ga poznamo od združitve z revijo Microsoft Internet Developer leta 2000.

MSDN Magazine je izhajal kot četrtletna revija, v kateri smo dobili primere kode (na zgoščenkah), SDK-je, tehnične članke in ostale zanimive informacije. Toda na koncu jo je povozil tehnološki razvoj. Internet je že zdavnaj postal osrednji medij za iskanje informacij, zato je v resnici presenetljivo, da je MSDN Magazine vztrajal tako dolgo....

2 komentarja

Prihaja Visual Studio za Mac

Microsoft - Microsoft je kar nekoliko prekmalu razkril, da Visual Studio prihaja tudi na Mace. Bržkone kanijo to uradno storiti v sredo na konferenci Connect(), a so na svojem blogu MSDN Magazine najavo za krajši čas objavili že danes. Vmes so jo že zbrisali, a internet in Googlov predpomnilnik si zapomnita vse.

Microsoft je spoznal, da priklepanje uporabnikov na Windows ni več v nikogaršnjem interesu, ker se oblačne rešitve krepijo, in da bi se s trmastim vztrajanjem na izključno Windows ustrelil v nogo. Azure je resda popularen, a AWS je še vsaj toliko. Visual Studio za Mac, ki je v resnici Xamarin Studio, je odgovor na te izzive. Ne pozabimo, da je Microsoft letos v Windows 10 pripeljal tudi bash. Novi Visual Studio ni isti kos...

8 komentarjev

Windows 8.1 že na voljo za MSDN/TechNet

Microsoft - Kljub drugačnim napovedim še pred tednom dni, je Microsoft včeraj prek kanalov MSDN, Technet, do konca meseca pa bo tudi institucionalnim kupcem v velikih količinah (volume licensing) omogočil prenos končne verzije naslednjega operacijskega sistema Windows 8.1. Še pred štirinajstimi dnevi, ko so Windows 8.1 dokončali (RTM), so zatrjevali, da teh možnosti odslej ne bo več in da bomo morali vsi skupaj počakati do 17. oktobra, ko bo na voljo v trgovinah. (Povsod sicer piše 18. oktober, a to po novozelandskem času, ko bo pri nas še 17. oktober.)

Microsoft si torej v zadnjem času precej premišljuje. Najprej so na primer napovedali izjemno strog režim glede izposoje iger na prihajajoči konzoli Xbox One, potem pa so si - tudi zaradi precej liberalnega pristopa v...

44 komentarjev

Vista že na MSDN

ComputerBase - Bolj kot se približuje datum izida Microsoftovega novega operacijskega sistema Vista, več je tudi novic o tej tematiki na spletu. Razvijalci, beta preizkuševalci in drugi partnerji si jo lahko prek MSDN-ja in TechNeta prenesejo že od včeraj, s čimer jim želi Microsoft dati priložnost svoje izdelke popolnoma pripraviti na Visto do njenega izida, kar se bo na Stari celini zgodilo 30. januarja. V zahvalo bodo vsem beta preizkuševalcem, ki so odkrili in javili vsaj enega hrošča, poslali veljaven CD-ključ, s katerim bodo lahko aktivirali in povsem legalno uporabljali Visto Business ali Ultimate. Žal to ne velja za člane programe Community Tech Preview, poroča

62 komentarjev

MSN Slate Magazine naprodaj

Slashdot - Microsoft je v pogovorih s petimi ali šestimi potencialnimi kupci spletnega časopisa MSN Slate Magazine. Razlog za prodajo naj bi bilo veliko zanimanje za časopis s strani drugih medijskih hiš, ki je prisotno že nekaj časa. Microsoft želi MSN Slate Magazine tudi po prodaji ohraniti v sklopu spletnih strani omrežja MSN. Seveda pa to ni nujen pogoj za prodajo, zato Microsoft ne bo oporekal prenosu časopisa na katero drugo spletno mesto ali v tisk.

Časopis se je nazadnje zaiskril pred nekaj tedni, ko je na veliko promoviral brskalnik Firefox ...

2 komentarja

Microsoft oživlja nadaljnji razvoj Internet Explorerja

Slashdot - Po tem ko je Microsoft prišel do zaključka, da je Internet Explorer 6 SP1 najboljši internetni brskalnik pod soncem in da nadaljnji razvoj, razen za nove opreracijske sisteme, ni potreben, so sedaj ugotovili, da to le ni tako.

Kot piše Dave Massy, (nekanji) razvijalec IE-ja, v svojem blogu, se je ponovno vrnil k ekipi, zadolženi za razvoj Internet Explorerja. Na Microsoftovem razvijalskem forumu tudi krožijo pogovori, kaj lahko pričakujemo novega. Med drugim bi naj ugledali lističe (tabe), izboljšano podporo za stadarde W3C, download manager ter še nekaj bonbončkov, ki jih Internet Explorer potrebuje za pomladitev. Zaradi očitkov, da Microsoft ne upošteva zahtev svojih uporabnikov, so razvijalci postavili tudi Internet Explorer Wiki, v katerega bi naj uporabniki zapisovali želje ter javljali napake.

64 komentarjev