»

Transcend predstavil pomnilniške module s senzorji temperature

Novi moduli

vir: Tweak Town
Tweak Town - Transcend je te dni predstavil novo serijo pomnilniških modulov DDR3 ECC DIMM in Registered DIMM s hitrostma 1333 MHz in 1066 MHz, ki so opremljeni s senzorji temperature. Ti naj bi povečali zanesljivost, učinkovitost in splošno stabilnost sistema, s čimer naj bi bila optimalna izbira za strežnike in zahtevne delovne postaje, so zapisali. Logika je preprosta. Matična plošča bo imela ves čas podatke o temperaturi posameznih modulov, tako da bo lahko ustrezno prilagajala obremenjenost posameznega. Na papirju uporabna ideja, ali in kako bo zaživela v praksi, pa bomo videli. Medtem pa X-Bit Labs povzema rezultate raziskave podjetja DRAMeXchang, ki...

7 komentarjev

Test ASUS-ove P4 plošče

Hexus - ASUS je znan kot eden izmed najbolj zagretih podpornikov procesorjev Penium4, saj kar 50 % proizvodnje predstavljajo ravno ti primerki, ki omogočajo delovanje procesorjev. Kljub še vedno zelo popularnim ploščam, ki podpirajo 423 pinske Pentiume4, pa je bil tudi ASUS prisiljen, da se počasi preusmeri na proizvodnjo plošč z 478 pinskimi podnožji, ki bodo zanle poskrbeti za najnovejše primerke, ki trenutno prihajajo iz Intelovih tovarn. Rodila se je plošča P4T-E, ki se ponaša z že kar tradicionalno ASUS-ovo kvaliteto in legendarnimi overclockerskimi nastavitvami. Edina zavora za razširitv tako kvalitetnih plošč, kot so P4T-E pa zaenkrat onemogoča sorazmerno majhna ponudba zmogljivih ventilatorjev, brez katerih navijalci enostavno ne morejo živeti. Če vas je P4T-E pritegnila, potem si oglejte test na Hexusu..

0 komentarjev

Nove plošče predstavlja tudi Transcend

X-Bit Labs - Če je kdo rekel, da je jesen čas kislih kumaric, ko se v računalništvu ne dogaja nič pametnega, se kar pošteno moti, saj je novic iz različnih področij kot listja in trave. Zaenkrat prevladujejo bolj tiste o novih matičnih ploščah. Naslednje podjetje, ki je razkrilo svoje načrte je Transcend:
  • TS-AKR4 bo še en primerek v reki najavljenih plošč na obetavnem VIA KT266A, ki bo opremljen s tremi DIMM (podpora DDR SDRAM-u), 1 AGP 4x, 5 PCI in 1 ACR režo. Na plošči bomo našli še 6 USB vtičnic, AC'97 zvočno in LAN kartico. Transcend obljublja, da bodo v ploščo zapekli kar lepo število overclockerskih nastavitev - med drugimi tudi povečevanje FSB v korakih po 1 MHz.

  • TS-ALR4 bo izdelana na podlagi nabora ALi MAGiK 1 Revision C1, ki je eden izmed prvih primerkov, ki podpira najnovejši DDR333 pomnilnik, vendar še vedno le 133 MHz FSB. Plošča bo vsebovala še 3 DIMM, 1 AGP 4x, 6 PCI rež, 4 USB vtičnice, AC'97 zvočno kartico in obljubljene overclockerske nastavitve.

Ti dve plošči bosta...

0 komentarjev

Chaintechove plošče

X-Bit Labs - Na izdajo novih plošč se pripravljajo tudi pri Chaitechu, saj si nočejo pokvariti dokaj dobrih poslovnih rezultatov, ki jih dosegajo zadnji čas. Pripravljajo nam 3 matične plošče, ki bodo znale upravljati samo s pomnilnikom DDR SDRAM.
Zanimivi sta CT-7SJD in CT-7SJR, ki bosta razširili ponudbo hudo zignoriranega a še vedno odličnega SIS-ovega nabora 735. Obe bosta narejeni v formatu ATX, 3 DIMM vtičnice pa bodo poskrbele za PC1600/PC2100 DDR SDRAM. Na ploščah bo še 1 AGP 4x in 6 PCI rež ter 6-kanalna CMI 8738 zvočna kartica. CT-7SJR se bo od prve razlikovala po vgrajenem IDE RAID krmilniku.
CT-7VJD2A se bo nagibala bolj na Viino stran, saj bo osrednji nabor tukaj VIA KT266A. Plošča bo manjša izjema, saj bo podpirala tako DDR, kot tudi navadni PC133 SDRAM (za oba tipa pomnilnika bosta na voljo 2 DIMM vtičnici). Na plošči ne bodo manjkali niti 1 AGP 4x, 5 PCI, 1 ACR in 1 CNR slot. Za nezahtevne pa bo tu še zvočni čip CMI 8738. ...

0 komentarjev

ABIT-ovi načrti za prihodnost

X-Bit Labs - Iz dneva v dan bolj sumim, da X-bit labsov ne zanima nič drugega, kot procesorski nabori, grafične kartice in matične plošče. To seveda ni nič slabega, saj nam iz teh treh področij vedno prinašajo zanimive novice. Tokrat so nam priskrbeli novico o ABIT-ovih prihodnjih ploščah. Prve so na vrsti rešitve za AMD-jeva procesorja Athlon in Duron:
  • KR7A-RAID bo zasnovana na naboru KT266A in bo najverjetneje nadomestila KR7-RAID, ki bazira na starejšem KT266. Plošča bo izstopala samo po 4 DIMM režah, ki bodo podpirale PC1600/PC2100 DDR SDRAM. Vse ostale lastnosti pa bodo precej standardne: 1 AGP 4x, 6 PCI rež in 4 USB vtičnice. Plošča bo vsebovala še HighPointov ATA 100 RAID krmilnik HPT370. Plošča naj bi se na prodajnih policah pojavila nekje v oktobru.

  • KS7 bo namenjena predvsem "value" trgu, saj bo zgrajena na cenenem, a še vedno odličnem SIS735 naboru. Ker bo namenjena manj zahtevnim uporabnikom, ne bo vsebovala RAID krmilnika, vendar pa bodo tu še vedno 1 AGP 4x in 6 PCI rež, 4 USB...

0 komentarjev

Nova P4X266 Pentium4 matična plošča

X-Bit Labs - P4X266 še vedno pridobiva na priljubljenosti predvsem pri manjših ali srednje velikih proizvajalcih matičnih plošč, ki niso odvisni od Intelove volje. Tokrat se je za podporo temu naboru odločil tudi AOpen, ki je izdal ploščo AX47, ki podpira najnovejše 478 pinske Pentium4 procesorje. Plošča ne ponuja kakšnih naprednih dodatkov, ampak sledi že preizkušeni zasnovi: 3 DIMM reže za DDR pomnilnik, 1 AGP 4x, 1 CNR in 5 PCI rež, 4 USB vtičnice in AC’97 integrirana zvočna kartica. Slike plošče si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev

Še ena recenzija

Slo-Tech - Med časom kislih kumaric lahko opišemo tudi kakšen DVD, kajne? Naslednji opis, ki je po dolgem odlašanju končno prišel na vrsto, je Gone in 60 seconds, debut našega forumaša Smirnoffa. Ker ima vsak pisec svoj stil, se je Smirnoff poleg filma poglobil še v kratko igralsko zgodovino vsakega od pomembnejših igralcev. Preberite, komentirajte.

2 komentarja

Najavljene ALi MAGiK 1 plošče

X-Bit Labs - ALi je že začel z masovno proizvodnjo in dobavljanjem svojega DDR MAGiK 1 čipovja, IWill pa bo prvi, ki bo na trg poslal DDR matične plošče. Seveda se je DDR vlaku pridružilo še veliko drugih proizvajalcev, med njimi sta svoje plošče že najavila Epox in Soyo:
  • Soyo SY-ALA7-R: precej povprečna ATX plošča, opremljena z 3 DIMM, 1 AGP in 5 PCI režami
  • Epox EP-8LKA: dokaj podobna zgornji plošči, torejh 3 DIMM, 1 AGP in 5 PCI rež, le da je bolj namenjena overclockerjem, saj bo omogočala spreminjanje množilnika in VCora
Obe plošči bomo verjetno videli tudi v Sloveniji, katero izmed njiju pa mogoče celo na Slo-Techu [:)].

0 komentarjev