»

Dogodki konec septembra

Slo-Tech -

Po tem, ko smo preživeli petek, 13. 9. na fantastičnem dvojnem meetupu skupin Ljubljana Lambdas in Ljubljana Python, druga polovica septembra ne bo nič manj dolgočasna. Danes se v Festivalni Dvorani odvija Founders Talk, konferenca z ustanovitelji mnogo uspešnih zagonskih in zdaj tudi že zrelejših podjetij.

V torek, 24. septembra se Skupnost uporabnikov Jave OpenBlend ob 18.00 dobi v Poligonu. Tema tokratnega dogodka bodo mikroservisi in dobre prakse pri grajenju sistemov z njimi.

V sredo, 25. septembra se ob 18.00 v ABC Hubu dobimo člani skupine Digital Freelancers. Združujemo programerje, grafične, UX in UI oblikovalce, prevajalce, tekstopisce in druge strokovnjake v zvezi z digitalnimi tehnologijami. Naša rdeča nit so trženje, delo s strankami, načini pridobivanja novih strank, dobre poslovne prakse in pa priložnost za vzpostavitev sodelovanja z drugimi svobodnjaki. Na tokratnem dogodku nam bo Miha Medven razložil, česa naj freelancer ne počne, če želi uspešno kariero. Miha...

3 komentarji

Čez glavo v blatu (nova sezona predavanj)

Slo-Tech - "Blatna" predavanja na Fakulteti za računalništvo in informatiko se vračajo v šesto sezono! Tokrat jo bo odprl Dejan Črnila iz podjetja Dewesoft. Predaval bo o optimizaciji kode na modernih procesorjih. Če želite vedeti kako se v industriji brodi po blatu in optimizira kodo za multithreading, multicore, SIMD in GPU, potem je pravi čas ponedeljek 30. oktober ob 18.00 in pravi kraj Fakulteta za računalništvo in informatiko v Ljubljani.

Predavanja "V blatu" imajo za cilj povezovati inženirje, raziskovalce in študente v širšo skupnost. Temeljijo na ideji, da za vsako dobro inovacijo in vsakim podjetjem stoji inženir(ka) ali inovator(ka). Tem se da glas in oder, da razširijo svoje znanje in zgodbe iz tehničnih (blatnih)...

3 komentarji

Slo-Tech napovednik: To so brezplačni dogodki tega tedna 15. - 21. maj

Slo-Tech -
Torek, 16. maj

Kaj: COCOAHEADS SLOVENIJA: Malo družabnosti ne škodi
Kdaj: od 18. do 21. ure
Kje: Zoo, Tržaška cesta 2
Več o dogodku: Spet je mesec približno naokoli, tako da se lahko spet dobimo, malo pogovorimo o iOS / macOS temah, Swiftu, težavah z Xcode-om, ...

Sreda, 17.maj

Kaj: I/O Extended event @3fs
Kdaj: začetek ob 15. uri
Kje: 3fs offices, Ljubljanska 24d, Kranj
Več o dogodku:Ob 18. uri si bomo v živo ogledali konferenco Googla za razvijalce, pred tem pa bodo tri predavanja: Android and Clean architecture, Go Tools in Learn Machine Learning With Tensorflow.

Četrtek, 18. maj

Kaj: CSA Slovenija srečanje (Izzivi varstva osebnih podatkov za cloud ponudnike)
Kdaj: Začetek o 16.30
Kje: Fakulteta za Računalništvo in...

0 komentarjev

Dogodek - Prvi CocoaHeads Slovenia Meetup

Slo-Tech - V četrtek, 5. februarja se bo ob 18.00 odvijal prvi CocoaHeads Slovenija Meetup, prostor za katerega so prijazno odstopili v kreativnem centru Poligon na Tobačni ulici 5 v Ljubljani. CocoaHeads je mednarodna skupina, ki združuje razvijalce na Applovih iOS in OS X plaformah in razvoj aplikacij za jabolčne naprave bo tema tudi tega srečanja.

Na prvem srečanju bomo ob nekaj krajših predavanjih izmenjali mnenja o tehnologijah, praksah in programskih jezikih. Pripravili smo tri predavanja: Matej Bukovinski bo predstavil PSPDFKit, Dal Rupnik bo predstavil kako rešuje Continuous Integration, Goran Blažič pa bo razložil Background Sync. Za konec bomo nekaj časa preživeli še skupaj ob pijači, ki bo na voljo v baru.

Na dogodek je vabljen vsakdo, ki ga zanimata platformi iOS in OS X. Zaradi lažje organizacije smo organizirali prijave na CocoaHeads Meetup, udeležba je brezplačna!

3 komentarji

Resnična resničnost: Avtomobili in računalniki

Slo-Tech - V torek (danes) 8. maja ob 18.00 na prvem programu TV Slovenija nikar ne prezrite Resnične resničnosti. Tokrat bo beseda tekla o povezavi sveta bitov in bajtov s svetom motornega olja.

Gost v oddaji bo Žiga Colja, ki v Tistega lepega popoldneva pripravlja rubriko o štirikolesnikih Osmi potnik. Govorili bomo o navigaciji v avtomobilih, pa o svetu zabave, ki ni več rezerviran zgolj za zadnje sedeže in še čem.

Prikazali bomo tudi malce nekonvencionalne načine zaščite proti kraji in se namerno izgubili nekje v naši deželi. Manjkala ne bo niti Kaja s spletnimi stranmi, seveda na temo navigacije in avtoakustike. V kolikor ste katero od prejšnjih oddaj zamudili ali pa nameravate kakšno od prihodnjih pa vam je na voljo video arhiv.

Pridirkajte pred televizorje, danes ob 18.00!

19 komentarjev

Dogodek Študent je Car - v Ljubljani

Microsoft - V torek, 5.4.2005, od 16.30 naprej, bo v predavalnici P1 na Fakulteti za Računalništvo in Informatiko nov dogodek "Študent je Car". Tokratni dogodek bo zagotovo eden izmed najzanimivejših, saj bodo predstavljeni najpomembnejši Microsoftovi izdelki, ki izzidejo letos, predavatelji so pa redni gostje najpomembnejših IT dogodkov pri nas (NT konferenca, ...).

Seveda ne bo manjkalo nagrad in na koncu še pic [:D]

Program srečanja:
16.30 – 17.15 Novosti v Microsoft Visual Studio 2005 , Luka Debeljak, Microsoft
17.15 – 18.00 Storitveno usmerjene arhitekture , Matevž Gačnik, Gama System
18.00 – 18.30 Novosti v Microsoft SQL Server 2005 , Matjaž Perpar, Microsoft
18.30 – 18.45 Odmor
18.45 – 19.30 Predstavitev Microsoftovega ogrodja ASP.NET 2.0 , Dušan Zupančič, Kompas Xnet
19.30 – 20.15 Testno usmerjen razvoj , Denis Giacomelli, Premisa
20.15 – 21.00 Druženje ob pici in pijači [:D]

Prijava je brezplačna, prijavite se pa na:
http://www.microsoft.com/slovenija/StudentJeCar...

63 komentarjev