»

Kameleoni na strehah

Demonstracija s toplotno pištolo

vir: PhysOrg.com
PhysOrg.com - Iz laboratorijev MIT-a pogosto slišimo o razni inovacijah, ki imajo večinoma vsaj dobro idejo, zelo pogosto pa tudi izvedbo le-te. Tokrat so se znanstveniki lotili ploščic za kritino strehe, ki spreminja barvo. Ideja (ki je dobra ;)) za kritino, poimenovano Thermelon, je, da v visokih temperaturah ploščice postanejo svetle oz. bele, s čimer bi odbijale sončno svetlobo in tako zmanjšale potrebno energijo in stroške za hlajenje stanovanja. Pri nižjih temperaturah bi ploščice počrnele in tako vsrkavale več sončnega sevanja in deloma pripomogle k ogrevanju stanovanja. Tudi to bi pripomoglo k...

27 komentarjev

Microsoft Surface

Powerlabs - Microsoft je včeraj predstavil svoj (dosedaj tajni) projekt Surface. Gre za popolnoma nov uporabniški vmesnik, ki bi naj po besedah odgovornih iz Redmonda povzročil revolucijo na tem področju. Osnova cele zadeve je velik, na dotik občutljiv zaslon, ki ima možnost zaznavanja na več različnih mestih (multitouch). Vgrajen naj bi bil v različne delovne površine (predvsem mize vseh vrst), omogoča pa zelo intuitivno dvoročno manipuliranje z datotekami.

Kot primer so Microsoftovci pokazali delo s fotografijami, ki jih je mogoče premetavati, obračati, povečevati in pomanjševati, zelo zanimiva je tudi povezava s prenosnimi napravami. Le-te je namreč mogoče enostavno odložiti na Površino ter s starim znancem povleci-in-spusti nanje in z njih prenašati datoteke.

Podobne koncepte smo v preteklosti sicer že videli, recimo iz podjetja PerceptivePixel, ki trenutno že trži svoje izdelke, a se Microsoftov bistveno razlikuje v tem, da ga nameravajo pripeljati v domove povprečnih uporabnikov. Sprva...

82 komentarjev

Smilyxx-ov Slo-Tech

Slo-Tech - Naš forumaš in zelo pogosti pisec novic smilyxx se je odločil, da je njegova belo pobarvana soba tako zelo pusta in brezizrazna. Zato se je odločil, da si bo na eno izmed sten narisal velik napis "Slo-Tech".

In res, šel je v trgovino po barvo, na poti domov v trafiki kupil še nekaj časopisev in skupaj spravil tole:




Lepo je videti še koga drugega, ki ima kje napis Slo-Tech in da nisem sam s svojim ohišjem. [:D] Še ena slika se nahaja tukaj.

18 komentarjev

Modifikacija

Slo-Tech - O tej modifikaciji ni pisati kaj dosti, saj je avtor naredil svoje ohišje iz ničle ter pokomentiral ves proces nastajanja le-tega. Končni izdelek? Kockasta oblika, kompaktna velikost, osvetljenost iz vseh strani ter zelena zavist s strani prijateljev. Klik! Še slika:

2 komentarja

Spet nora modifikacija

vir: HardOCP
HardOCP - Mislil sem, da so modifikatorji obdelali že vse teme, vendar sem ob ogledu te strani takoj spremenil svoje mnenje. Za kaj gre? Internet je danes zasičen z raznimi običajnimi modifikacijami sila ponosnih lastnikov, ki jim je uspelo prebarvati svoje ohišje in so se sedaj postavljajo naokoli, zato se je neki tip odločil, da bo naredil nekaj posebnega. Odločil se je, da bo za ohišje svojega računalnika uporabil kar poštni nabiralnik. Dobesedno! In izdelek izgleda, vsaj za moje pojme, precej impresivno. Če bi radi tudi vi malce izstopili iz povprečja in se podstopili podobnega modificiranja, ne skrbite, saj je tipčina na isti strani napisal tudi obsežen vodič, ki razloži vsak korak. ...

1 komentar