»

Postajajo uporabniki interneta vse manj laični (po domače noobi)?

Reuters - Do takega zaključka so prišli pri podjetju AOL - America OnLine, največjem internetnem ponudniku v Združenih državah Amerike.

Vedno boljše tehnično znanje njihovih uporabnikov naj bi namreč bilo povod za odpustitev 1.300 delavcev, večinoma zaposlenih v centrih za pomoč uporabnikom. Po zadnjih raziskavah se namreč uporabniki vse manj poslužujejo storitev pomoči, saj naj bi znali večino težav, ki jim jih povzroča vsakodnevno deskanje po spletu, rešiti kar sami. Po besedah Nicholasa Graham-a, odgovornega za stike z javnostmi, je to zato, ker so postali njihovi uporabniki bolj vešči v uporabi interneta, kot tudi zaradi AOL-ove široke ponudbe orodij za samopomoč.

V prvem četrtletju letošnjega leta je 835.000 uporabnikov AOL-a opravilo prehod iz klicnega na širokopasovni dostop. Time Warner, lastnik AOL-a, naj bi stroške obratovanja zniževal tudi zaradi tega, da bi s tem povečal vrednost svojih delnic.

Več: Reuters.

9 komentarjev

Nov članek: Pogovor z Gorazdom Božičem, vodjo Si-CERT

Slo-Tech - Matej Kovačič se je z Gorazdom Božičem, vodjo varnostnega centra SI-CERT na ARNES-u, pogovarjal o računalniški varnosti. Božič je spregovoril o kraji SiOL-ovih gesel, napadih DOS, o njihovih ukrepih, o sodelovanju s policijo, sodišči in Sovo. Zanimiv je tudi sogovornikov pogled na motive, ki vodijo k nespodobnih računalniškim dejanjem, dotaknil pa se je seveda tudi aktualne teme o zlorabi avtorskih pravic s pomočjo morežij P2P. Branje toplo zahtevano!

31 komentarjev

Kdo stoji za mail386.com?

Slo-Tech - V zadnjih dneh se je nekdo, ki uporablja uporabniško ime alf___ (oziroma se ponekod podpiše tudi Aleš Belič) precej potrudil in po slovenskih forumih razširil "novico", da se je pojavil nov ponudnik brezplačne elektronske pošte. Ponekod je najprej vprašal kje bi se dalo dobiti brezplačni e-mail predal in potem odgovoril, da ga je našel na mail386.com, drugje pa je napisal, da so ga Maja, Tine in Sanja19 spraševali kje lahko dobi brezplačni poštni predal in jim sedaj odgovarja. Zanimivo je, da se skoraj povsem identična sporočila pojavljajo na različnih forumih in to celo na isti dan (npr. Slo-Comp, Nogomania, Ekonomija.net, Kulinarika.net, itd...). Glede na to, da gre očitno za akcijo prikritega oglaševanja in da mail386.com ponuja 15 Mb prostora ter nudi registracijo predala na več domenah (recimo bejbika.net, poha.net, dolenjska.com, stajerska.com, primorska.com, vroca.com, itd.), je malce nenavadno, da na spletni strani mail386.com ne najdemo podatka kdo to poštno storitev...

68 komentarjev

SiOL dobiva konkurenco tudi pri ADSL dostopu

24 ur - Če kaj spremljate stran naše največje komercialne televizje 24ur, ste gotovo opazili novico, da se na vstop v bitko za ADSL uporabnike pripravlja tudi Amis.Net, ki bi naj storitev pognal to poletje. Najprej naj bi storitev uvedli v Mariboru in Ljubljani in to le za pravne osebe, kasneje pa jo bodo razširili tudi na fizične. Pogoji in stroški naj bi bili primerljivi s SiOLovimi.

Za vsako konkurenco (še posebno pa Telekomu in njegovim hčerkam) je vredno reči 2x hura.... Klik!

7 komentarjev

Širša Amis.net-ova pipica

Jaz - Amis.Net, verjetno eden največjih SiOl-ovih tekmecev, je svojima dvema 34 Mbps povezavama dodal še tretjo. Glavna prednost teh povezav pa ni zgolj v hitrosti (no ja, 12 MB/s bi se zdelo malo za kakšnega ponudnika kabelskega dostopa ali klicnega v evropskem merilu, toda ne pozabite: smo v mali Sloveniji), ampak tudi priklop preko različnih ponudnikov, kar omogoča boljše delovanje v primeru izpada ene povezave.

5 komentarjev