»

Povpraševanje po zapisljivih DVD-jih raste

DigiTimes - Sočasno s padanjem cen DVD zapisovalcev in zapisljivih medijev DVD se povečuje tudi povpraševanje po njihm, ugotavljajo na DigiTimes. Gordon Yeh, Ritekov generalni direktor, tako napoveduje, da se bo povpraševanje v prihodnjem letu podvojilo in doseglo vrednost 1,5 milijarde medijev. Prav tako načrtuje dvotretjinsko rast prodaje DVD pogonov, saj naj bi jih prodali kar 50 milijonov. Več o tem.

11 komentarjev

Preveliko povpraševanje po LCD-jih in visoke cene

The inquirer - Acer in Benq, vodilna proizvajalca LCD-zaslonov trdita, da se je pojavilo presežno povpraševanje po teh zaslonih, ki ponudbo presega tudi do polovice, poročajo na The Inquirerju. Cene 17-palčnih LCD-jev za zdaj ostajajo stalne, medtem ko so cene njihovih manjših 15-palčnih bratcev v Aziji poskočile za več kot petino in se ustalile pri 250 dolarjih. Podražitve se bodo gotovo kmalu odrazile tudi v naših trgovinah, zato če ste odločili, da boste kupili nov zaslon, vsekakor pohitite. Več o tem.

5 komentarjev

LCD-ji se bodo spet podražili

The inquirer - Kar malce prelepo je izgledalo, ko so se cene monitorjev LCD tako umirjeno spuščale proti znesku, ki si ga navadni smrtniki že skoraj lahko privoščijo, vendar pa se padanje cen ne bo več nadaljevalo, saj se bodo LCD-ji zopet podražili. Čeprav podražitev ne bo tako zelo očitna (10-20 $), upajmo da se draženje teh zaslonov ne bo nadaljevalo, kot se je pred časom že zgodilo.

0 komentarjev

Klasični katodni zasloni

Tom's Hardware - Čeprav se LCD zasloni cenijo in cenijo ter postajajo dostopnejši, se navadni, katodni zasloni ne dajo kar tako. Na Tom's Hardwareu so napisali zelo dober članek o teh zaslonih. Od osnovnih principov delovanja - obstreljevanja fosforja z elektroni, zgodovine - črnobelo k barvnem, pa do bolj zapletenih načinov nastavljanja in izničenja konvergence. Na koncu je dodanih tudi nekaj nasvetov za nakup zaslona samega, kjer, tako kot večina zaslono-buljenja veščih, priporočajo nakup točno tistega zaslona, ki ga gledate, ker si niti dva zaslona nista identična. Članek je zelo informativen, branje pa priporočam vsem.

2 komentarja

Tweakanje UT

Slo-Tech - Danes sem po elektronski pošti dobil slednje pismo:

Zdravo.

Ko sem še imel Voodoo 3, sem v igri Unreal Tournament lahko opazoval prečudovite teksture (detajle), ker je igra tekla na pogonu Glide. Čez čas sem V3 zamenjal z GeForceom 2 GTS 64 MB. Naenkrat so se ti detajli popolnoma izgubili - zbledeli so. Mislil sem, da je UT narejen predvsem za Glide pogon in da je zato tako. Pred nekaj urami se mi je zgodilo nekaj neverjetnega. Zanimale so me UT-jeve konzolne komande. Tako sem našel meni Preferences. Vendar to ne tisti meni Preferences, ki ga najdemo pod Options. V njem sem brskal po nastavitvah za grafiko. Na vsak način sem hotel spremeniti detajle oz. teksture, da bi...

19 komentarjev

Kyro III

X-Bit Labs - Pri nas še ni ne sluha ne duha o Kyru II, vendar ljudje pri STM že načrtujejo nov Kyro čip! Novi čip bo imenovan Kyro III (kako originalno) in bo imel vse, česar Kyro II nima. Kyro III bo imel strojno podprto T&L enoto, deloval pa bo pri frekvencah nad 150MHz. Za razliko od predhodnika bo imel 4 teksturne cevovode in ne 2 kot Kyro II. Glavni razlok za (delno) nepopularnost Kyra II je pomankanje T&L enote. Če bo STM to napako odpravil, se nam obeta velika vojna na področju grafičnih kartic. S to izboljšavo in veliko drugimi, ki jih ponuja STM, bo postal velik tekmec Nvidii. Če pride do tega, bomo največ pridobili mi, kupci. Si predstavljate tako ažurno nižanje cen grafičnih kartic, kot je danes padanje cen procesorjev? Kartica naj bi izšla že letos jeseni!

15 komentarjev

Cene RAMa

Jaz - Ok, to je samo preventivno opozorilo. Iz več različnih virov sem zasledil informacije, da se bo RAM v bližnji prihodnosti precej podražil. Čeprav je prva podražitev že bila, in sicer kakšna dva tedna nazaj, se ima stanje še precej za spremeniti. Po nekaterih informacijah naj bi se RAM že podražil za približno 40%, toda tega ne morem potrditi. Sicer so se cene v naših trgovinah opazno zdebelile, toda 40% podražitve še ni za opaziti.
S to novico nikakor ne mislim povzročiti kakšne panike, toda vseeno bodite previdni...

25 komentarjev