»

Radeon RefreshFix 0.98 Beta

Guru 3D - ATI je pred kratkim izdal Radeon RefreshFix različice 0.98, ki vam omogoča poljubno nastavljanje osveževalnih frekvenc v aplikacijah Direct3D in OpenGL (igrah) v Oknih XP in 2000. Programček je sicer še v različici beta, vendar pa vam utegne zelo koristiti, če ste se že naveličali zoprnih 60 Hz v igrah in nočete predčasno k okulistu po očala z 2 cm lečami. Programček si lahko snamete iz Guru3D-jevega arhiva.

1 komentar

AOL Messenger & Trillian

ZDNet - Dragi uporabniki Arthurjevega (inu a-jevega, seveda) dekleta, če ste IM programček uporabljali tudi za komunikacijo s prijatelji na AOL-ovem omrežju, imam za vas slabo novico: AOL Time Warner (ki ga zadnje dni precej po zobeh vlačim) se je iz 'varnostnih' razlogovo odločil, da blokira dostop preko vse-v-enem programčka Trillian. V zadnjih dneh je šlo med programerji obeh strani za pravo malo vojno, saj so samo programerji odjemalca kar dvakrat v dnevu ali dveh izdali novo verzijo, ki je zaobšla - trenutno - blokado. Klik!

2 komentarja

Thomasu:

Slo-Tech - Ta stavek vsebuje točno devetnajst a-jev, dva b-ja, en c, dva č-ja, enajst d-jev, štirideset e-jev, en f, en g, en h, štirinajst i-jev, osemindvajset j-jev, dva k-ja, en l, štiri m-je, osemnajst n-jev, pet o-jev, tri p-je, sedem r-jev, šestnajst s-jev, pet š-jev, triindvajset t-jev, dva u-ja, triindvajset v-jev, en z in en ž.

Se opravičujem, ker pišem novico, ki ni povezana z izumi v računalništvu (heh, ali pač?) - naj vam pojasnim. Rešili smo problem, za katerega je Thomas rekel, da ga itak ne znamo. Rešili smo ga in to celo več kot tri tedne pred rokom. Če vas še vedno zanima moje pozno sobotno bluzenje, kliknite semle. Hehe .

10 komentarjev

Tudi ALi začel prodajati svoje P4 nabore

X-Bit Labs - Vzporedno s predstavitvijo prve plošče z integriranim naborom za procesorje Pentium4, se je iz kar malce predolgega spanca prebudilo podjetje ALi in na tržišče poslalo svoje dolgo napovedovane nabore za prej omenjene procesorje. Prvo ploščo na tem naboru bo zasnoval Iwill, ki je ALi-jev najtesnejši partner, narejena pa bo na podlagi naslednjih specifikacij: podpora 478 pinskim procesorjem Pentium4, 3 DIMM reže za pomnilnik PC1600/PC2100 DDR SDRAM, 1 AGP 4x, 5 PCI rež, integirana AC'97 zvočna kartica, 4 USB vtičnice in ATA/133 vmesnik za najhitrejše ATA diske, ki jih trenutno premore tržišče.
Žal so to praktično vsi podatki o ALi-jevem še vedno precej skrivnostnem naboru, o katerem ne vemo niti tega, kako se obnese proti konkurenci, saj ni povsem jasno, če je ALi izdal kakšne inženirske primerke. Gotovo ta nabor ne bo ravno odličen, saj se je razvoj zavlekel od avgusta, ko naj bi se pojavili prvi primerki, do decembra, ko drugi proizvajalci že izdelujejo načrte za naslednje...

0 komentarjev