»

Radio Študent in Računalniški muzej: Spectrum ZX, Kontrabant in ostala poglavja iz zgodovine v sredo ob 20.30

Slo-Tech - Bili so časi, ko so se igre za Spectrum po širni Sloveniji kopirale po radijskih valovih. Radio Študent je predvajal hreščanje, piskanje in cviljenje, kar smo posneli na kaseto in nekaj ur pozneje igrali igro. Teh časov že dolgo ni več, a na sprehod po preteklosti se lahko podamo jutri. Radio Študent, ki ta teden obeležuje 55-letnico delovanja, bo pred mikrofon povabil dva člana legendarne Softverske redakcije.

Jutri ob 20.30 bosta gosta Žiga Turk, ki ga poznamo kot soustanovitelja revija Moj Mikro. Kot eden izmed pionirjev spleta v Sloveniji je napisal Virtual Shareware Library in Wodo. Skupaj z drugim gosto, Matevžem Kmetom, je napisal tudi znameniti Kontrabant, kultno slovensko tekstovno avanturo, ter njegovo naslednico. Pogovor bo potekal v Računalniškem muzeju do pol desete ure.

Sledil pa bo nostalgični prenos igre Kontrabant 2 po radijskih valovih na frekvenci 89,3 MHz, ki se bo začel okrog 21.30. Kdor ima še delujočega Spectruma ZX, pa bo lahko igro potem tudi preizkusil....

44 komentarjev

IT dogodki v tednu med 25. in 29. marcem

Slo-Tech - Če iščete priložnosti za profesionalno rast, se bo ta teden zvrstilo kar nekaj dogodkov s področja informacijskih tehnologij.

Danes, 25. marca, bo spomladanski Ruby meetup v Računalniškem muzeju ob 18:00. Predavala bosta Radan Skoric "Should I type or should I not?", in Ivan Vandot, "Deployment with Kamal".

V sredo 27. bo srečanje s področna informacijske varnosti SecTalks LJU0x1A, prav tako v Računalniškem muzeju ob 18h.

V četrtek 28. ob 18h bo v prostorih podjetja united.cloud v Situli na Vilharjevi marčevsko DragonPy srečanje s tremi predavanji:
  • Apache Arrow - Managing bytes for fun and profit, Rok Mihevc
  • Self-hosting a Data Stack, Ivan Kolundžija
  • SQL and Python: The Dynamic Duo of Data Warehousing, Grega Snoj

Prav tako v četrtek 28. ob 18h bo srečanje AWS uporabnikov Ljubljana, in sicer v Kavarni Sputnik. O upravljanju AWS infrastrukture s Terragrunt bo predaval Uroš Bajželj.

2 komentarja

Tech dogodki v oktobru

Slo-Tech - Po krajšem predahu se tudi tech skupnost spet počasi prebuja. V Mariboru se je ta torek v Kibli ponovno pričela nova sezona Spletnih uric oz. #wwwhmb - Surfajmo z Bitcoinom, predaval je Danijel Pančič (ex Bitstamp). Za vse tiste, ki ste dogodek zamudili je na voljo videoposnetek med objavami Facebook dogodka.

Že naslednji ponedeljek, 23. oktobra, bo v Kreativnem centru Poligon na Tobačni ulici v Ljubljani GeoDev meetup. Predavala bosta Nejc Dougan - Developing Qgis Plugin with use of Google Maps WebService API in Klemen Špruk - PgRouting: Catchment area calculation.

V torek, 24. oktobra bo v prostorih Zemante, na Celovški cesti v Ljubljani, srečanje s krovnim naslovom Data Science in Advertising, predavali bodo Philippe Adjiman - How Many Times Should You Serve A User The Same Recommendation?, Tom Klein - Conversion Optimization at Outbrain in Peter Opara - Intuition Behind Entropy Metrics.

Na isti dan se bo izvedel tudi celodnevni brezplačni dogodek Ansible Automates Tour v...

4 komentarji

V Kiberpipi ta teden: Spletno nakupovanje, Socialnumbers, nadgradnje sposobnosti človeka, Film'šteka, Veseli dan kulture 2011

Nokia: Show your skills hackathon, 26. & 27. Nov 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 29.11. ob 19h, nas bo na Pipinih odprtih terminih Gorazd Žagar, ki mu informacijska varnost ni tuja, popeljal v čudoviti svet spletnega nakupovanja. Preleteli bomo zgodovino razvoja nakupovanja na svetovnem spletu, spoznali plačilna sredstva in njihove zlorabe, potipali varnost spletnih trgovin (demo), se vprašali o učinkovitosti standarda PCI DSS v2 in pokukali v Zakon o plačilnih storitvah in sistemih.

V sredo 30.11. ob 19h, ste vabljeni na Spletne uric, kjer bomo tokrat spoznali Socialnumbers, statistično orodje, ki meri učinkovitost aktivnosti v družabnem omrežju Facebook. Facebook je postal uveljavljen marketinški kanal za podjetja, težava, s katero se podjetja in agencije...

7 komentarjev

Dogodki v Kiberpipi od 10. do 14.12.

Kiberpipa - O četrtem tradicionalnem No-lan partyju, ki bo v ponedeljek, 10.12. ob 17h potekal v Kiberpipinem računalniškem muzeju, je bilo pisano že eni izmed preteklih novic. Naj še enkrat spomnimo, da bo tekmovanje tokrat potekalo na Commodorjih 64, in sicer v Commodore BASIC V2 programiranju in nato v legendarni igri Wizard of Wor. Prijave zbiramo na muzej at kiberpipa.org. Zelo zaželjeno je, da udeleženci, ki imajo to možnost, prinesejo sabo joystick in morda kar Commodorja 64. Tukaj si preberite pravila igre in potek dogajanja četrtega No-lan partyja.



Torkov Pipin odprti termin (11.12. ob 19h) bo namenjen enemu največjih odprtokodnih sistemov za strojno učenje in odkrivanje zakonitosti iz...

10 komentarjev

Pipice v Kiberpipi odprte

Kiberpipa - S katerim odprtim dogodkom si lahko postregli v tem tednu? Na Pipinem odprtem terminu v torek, 16.10., boste lahko pobliže spoznali zanimivosti virtualnega sveta Second Life, ki jih bo predstavila Alja Sulčič, vodja projektov na zavodu Artesia, ki v Second Life pisarni zavoda ponuja pomoč in nasvete novim slovenskim uporabnikom.
Na Spletnih uricah v sredo bomo preleteli nekaj najbolj zanimivih predavanj nedavne konference Future of Web Apps in si ogledali poglavitne...

3 komentarji