»

Dogodki: Android meetup in delavnica za oblikovalce "hy.ped or not"

Slo-Tech - V sredo ob 18h bo Android meetup, ki bo potekal v pisarni podjetja Infinum, v Tehnološkem Parku Ljubljana Brdo. Predavanja bodo kar tri:
  • Generativni AI in mobilni razvoj, Žiga Patačko Koderman in Žan Horvat (zerodays)
  • Strategije za upravljanje s tehnološkim dolgom, Mihael Kampić (Infinum)
  • Izdelava Flutter aplikacij z uporabo AI, Luka Knezić (Infinum)
Za dizajnerje bo naslednji četrtek ob 18h v BTC v pisarnah podjetja tretton37 dogodek hyped or not. Gostje bodo pretresali uporabno vrednost AI pri oblikovalskem delu, gost pa bo Luka Tišler.

0 komentarjev

Slo-Tech napovednik: To so brezplačni dogodki tega tedna 8. - 14. maj

Slo-Tech -
Torek, 9. maj


Kaj:
Posvet o odgovornem razkrivanju varnostnih ranljivosti
Kdaj: od 16h do 18h
Kje: konferenčna dvorana, stavba B, Tehnološki park, Ljubljana
Več o dogodku: V zadnjem času smo priča številnim primerom razkritij ranljivosti informacijskih sistemov, zaradi katerih so izpostavljeni tako osebni kot drugi zaupni podatki, ogorožna pa je lahko tudi kritična infrastruktura države. Ob tem se odpirajo številna vprašanja, o katerih želimo spodbuditi javno razpravo.

Kaj: Slovenia, meet Kickstarter! - SCFM #9
Kdaj: Začetek ob 18. uri
Kje: NLB - Center Inovativnega Podjetništva, Trg republike 2, Ljubljana
Več o dogodku: We`re very happy to announce that for the first time ever, a representative of Kickstarter is coming to Slovenia!...

14 komentarjev

Start-upi in njihov bolestni optimizem

Start-up Crawl 2014

vir: internetweek.si
internetweek.si - Tudi v Sloveniji obstajajo start-upi, ki se borijo na mednarodnem terenu. Takšni, ki zganjajo tehnološke vragolije, ki parirajo Silicijevi dolini in izumljajo nove poslovne modele.

Ta petek, 21. marca odpirajo svoja vrata. Če vas zanima kako izgleda start-up od znotraj, potem je ta petek priložnost za vas. Inženirji in drugi vpleteni bodo predstavljali delo v svojih start-upih. Morda pa tudi vas okužijo s kakšno idejo.

V Start-up Crawl 2014 sodelujejo 3fs, Appssolut, Celtra, DLabs, Databox, Dawn of Play – Razum, DietPoint, Domenca, Fieldoo, Flaviar, Ganxy, Infinum SI, Klika, Lumu, Oculus, Outfit7/Ekipa2, Red Hat, Sqwiz, Toonia, Toshl, Uniki, Visionect, Zemanta, ZootFly in drugi!

Ker je bil prejšnjič naval velik, se je tokrat potrebno registrirati. Izkoristite...

312 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: 3fs in Infinum; Scala, Googlovo poletje kode in Akki; Future Friendly web; Minecraft, Pipacraft

POT: Izdelava video igralnega avtomata / video arcade machine in mini turnir, Izidor Makuc, 11. Nov 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 14.11. ob 19h, bomo na Mobile Monday Slovenia začeli v domačem duhu, z enimi od najboljših v regiji, slovenskim 3fs d.o.o. in hrvaškim Infinum d.o.o.. Po njihovih koristnih izkušnjah in nasvetih boste nastopili vi! Pridite, povejte svoje mnenje in komentarje, želimo slišati vaše želje, da bi v nadaljevanju sezone lahko priredili noro dobre dogodke.

V torek 15.11. ob 19h, se bo na Pipinih odprtih terminih zopet odvijal Cafebabe, tokrat s predavanjem, ki bo sestavljeno iz dveh delov in sicer o Scali ter Googlovem poletju kode in Akki. V prvem delu si bomo pogledali, kako lahko Scalo dodamo v obstoječ Javanski projekt. V nadaljevanju bo avtor, Alen Vrečko, predstavil Googlovo...

0 komentarjev

Kiberpipa se odpira

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Po poletnem zatišju se Kiberpipa ponovno odpira z rednimi tedenskim predavanji in srečanji. Ta teden si bomo pogledali osnove Ubuntu Linuxa, srečali z Drupal skupnostjo in poslušali o novem spletnem portalu BigDeal.si.

Linux popoldne, v torek 14.9 ob 18h, je namenjen začetnikom v svetu Linuxa. Pričakujemo uporabnike računalnikov z osnovnim predznanjem kateregakoli od Windows namiznih sistemov (Windows XP, Vista, 7), ki pa bi se radi spoznali tudi z Linuxom (in se do zdaj še niso). Predstavili bomo Ubuntu in Kubuntu distribucijo (kateri sta si zelo sorodni) in vam pokazali kako se ju uporablja za najpogostejše naloge domačega uporabnika.
Teme: Instalacija Ubuntu Linuxa, Upravljanje s paketi v Ubuntu Linuxu, Linux namizje Gnome, Linux namizje KDE, 15 minut o...

13 komentarjev