»

Windows 2000 SP4 Update Rollup 1 je tu

Microsoft - Microsoft je 28. junija izdal novi paket popravkov za operacijski sistem Windows 2000 z nameščenim SP4, ki se imenuje Update Rollup 1.

Update Rollup 1 vsebuje vse varnostne popravke od izdaje SP4 do 28. aprila 2005, vsebuje pa tudi manjse stevilo pomembnih popravkov, ki niso povezani z varnostjo.

Microsoft meni, da bo Update Rollup 1 bolje zadovolil potrebe strank kot pa nov servisni paket, saj vsebuje povečini le varnostne popravke (medtem ko servisni paket vsebuje tudi popravke, ki zadevajo zelo majhno število strank), tako da je zmanjšana možnost nestabilnosti in tudi čas, potreben za testiranje pred namestitvijo.

Service Pack 4 je tako bil zadnji servisni paket za Windows 2000.

Več informacij ter dolpoteg (31 MB)

22 komentarjev

Internet Explorer 7 le za XP

Slashdot - Microsoft je potrdil, kar smo pravzaprav že pričakovali. Prihajajoč brskalnik Internet Explorer 7 bo moč namestiti le na najnovejše Windows, tj. različico XP. Razloga, zakaj stari dinozavri, ki še vedno uporabljamo Windows 2000, ne bomo mogli uporabiti novega IE, sta po Microsoftovih besedah dva. Prvi je stadij, v katerem je trenutno podpora Windows 2000 (extended support), drugi pa povsem tehnične narave. IE7 bo vseboval nekatere varnostne popravke in izboljšave, ki se naslanjajo na funkcionalnosti drugega servisnega paketa za Windows XP, zato pod drugimi različicami ne bi delovale. Slashdot.

120 komentarjev

Tudi podpori za Windows 2000 se počasi bliža konec

Slo-Tech - Po tem, ko je Microsoft ukinil t.i. mainstream podporo za Windows NT, jo sedaj načrtuje za operacijske sisteme Windows 2000. Predvidoma bi se naj iztekla v roku dveh mesecev, natančneje konec junija letos.

Od takrat naprej bo na voljo samo še plačljiva razširjena (extended) podpora, ki se bo iztekla 5 let kasneje, torej leta 2010.

V tem obdobju, torej do leta 2010, Microsoft načrtuje, da bo še naprej ponujal varnostne popravke za operacijski sistem Windows 2000, ampak predvsem tiste povezane z varnostjo. Ostali bodo namreč v nekaterih primerih na voljo le uporabnikom razširjene podpore.

V tem duhu je Microsoft pred kratkim začel tudi s kampanijo s sloganom Start Something, v kateru oglašujejo operacijski sistem Windows XP.

Novica, Product Lifecycle Dates, Windows 2000 Update Rollup Announcement.

90 komentarjev

Popravek varnostnega problema v Os X

vir: Apple
Apple - Pred približno enim tednom je bila objavljena novica o varnostnem problemu v Mac OS X. Z velikim številom znakov ste namreč lahko pretentali varnostni sistem ohranjevalnika zaslona in ga "sesuli" ter tako dostopali do sicer zavarovanega Maca.

Danes pa sem med avtomatskim dnevnim pregledom za posodobitev softwarea naletel na popravek, ki je bil izdan včeraj. Očitno jabolčne kljub vsemu skrbi za svoje uporabnike.[;)]

8 komentarjev

Varnostni popravek za Windows NT ter kumulativna popravka za IE ter Outlook Express

Microsoft - Microsoft je danes objavil tri nove (varnostne) popravke, ki se nahajajo na Windows Update.

17. marca je Microsoft objavil popravek za varnostno luknjo v IIS (Internet Information Services) 5.0 za Windows 2000, kjer je vzrok za luknjo bil modul WebDAV (World Wide Web Distributed Authoring and Versioning). Kasneje so opazili, da se enaka luknja nahaja tudi v Windows NT 4.0, vendar ta nima modula WebDAV -- zato popravek ni bil učinkovit za dotični OS. Nov popravek je že na voljo. Več informacij

Popravek za Internet Explorer vključuje vse dosedajšnje popravke za IE verzije 5.01, 5.5 ter 6.0 kakor tudi popravke za na novo odkrite luknje oziroma hrošče. Več informacij

Popravek za Outlook Express zakrpa luknjo v MHTML URL Handlerju, preko katerega bi se lahko datoteka na lokalnem disku renderirala kot HTML skripta in se s tem tudi pognala. MHTML (MIME (Multipurpose Internet Mail Extensions) Encapsulation of Aggregate HTML) je struktura za pošiljanje HTML vsebine v email sporočilih.

8 komentarjev

FBI in SANS opozarjata

The Register - Ob pomoči inštituta SANS (SysAdmin, Audit, Network, Security) je FBI naredil seznam 20 najpogostejših varnostnih problemov v Windows in Unix sistemih. Seznam je namenjen predvsem kot vodilo za manj izkušene administratorje, več o tem si pa lahko preberete na tej tej povezavi, podrobneje opisan seznam pa dobite tule.

0 komentarjev