»

Asus Sabertooth 55i na testni mizici

Expreview.com - Prvo Asusovo ploščo iz nekoliko dostopnejše (v primerjavi z ROG, Premium in Deluxe ploščami) in visoko-zanesljivostne linije The Ultimate Force, Sabertooth 55i, so na test popeljali pri Expreview. V testu sicer ni primerjav zmogljivosti, saj so se (zaenkrat) osredotočili bolj na fizične lastnosti plošče, podrobneje pa so si ogledali še s keramiko prevlečene hladilnike, ki so jih pri Asusu poimenovali CeraM!X. S hrapavostjo želijo doseči večjo površino za izmenjavo toplote z zrakom, s tem pa nižjo temperaturo...

5 komentarjev

Modificiranje Barebone sistema

Pirate Software - Barebone računalniki so pravzaprav pomanjšani namizni računalniki, saj so skoraj vse komponente enake, le matična plošča je drugačnega formata. Večja prednost takih računalnikov je njhova velikost, saj znaša zgolj tretjino velikosti normalnega ohišja. Na Pirate Software se je našel navdušenec, ki je v pokrov in stranico svojega Shuttla vgradil pleksi. Modifikacija sicer ni nič posebnega in ne predstavlja viška natančnosti, a dokazuje, da je moč modificirati prav vse.

1 komentar

Pričelo se je RC5-72 tekmovanje

Distributed.Net - Vsi navdušenci tega tekmovanja hitro po nove kliente, ki jih dobite tukaj. Za vse tiste, ki še ne poznate tega tekmovanja: namenjeno je razbitju nekega 72-bitno zakodiranega sporočila in opozoritvi na (ne)varnosti kodiranja. Več informacij najdete na tej strani.

Če se še vedno sprašujete zakaj sodelovati, vam povem, da zmagovalec dobi 1.000 dolarjev oz. 2.000 dolarjev, če ni v nobeni skupini, medtem ko dobi neprofitna organizacija kar 6.000-8.000 dolarjev.

3 komentarji

Novo ime v svetu hlajenja - Prometeia

Blarg Overclocking - Če ste se odločili, da boste za vsako ceno navili svoj procesor do skrajnih mej, potem vam ni bilo puščeno veliko izbire. Lahko ste izbirali med navezo vodnega hlajenja in peltierja, hlajenja s tekočim dušikom, ali pa za posebno Vapochillovo hlajenje, ki deluje na podoben način kot hlajenje v običajnem gospodinjskem hladilniku. Glede na to, da prva dva zahtevata veliko truda in vloženega dela, vam je za ekstremno navijanje najbrž ostal samo Vapochill. Vendar pa je le-ta v zadnjem času začel izgubljati na moči. Trg je bil potreben novosti, ki pa je prišla v obliki novinca, ki oponaša legendarne Vapochille - Prometeie VPCS. Hlajenje, ki pride skupaj z ohišjem so si podrobno ogledali na BlargOC.
No, kljub temu, da se najbrž noben Slo-Techer nebi branil takega sistema, s katerim lahko brez problemov navijete 1 GHz Durona na 1.4 GHz pri napetosti 1.85 V, je cena dobrih 400 Eurov najverjetneje previsoka za še tako velikega navdušenca [:(]. ...

0 komentarjev

Menjava zagonske slikice pri Win2000

Little White Dog - Glede na to, da so med našimi bralci precej razširjeni Windowsi 2000, sem se odločil, da v svoj venec () novic vključim povezavo do članka, ki vam razloži spreminjanje zagonske slikice tega operacijskega sistema. Članek so spisali na strani Littlewhitedog.com, razložil pa vam bo vse pomembne korake, skozi katere boste morali iti, če se boste hoteli znebiti že rahlo dolgočasne Microsoftove slike.

1 komentar

Spreminjanje voltaže pri Northwoodu

Overclockers Australia - Kot gotovo že veste, je procesor Northwood pred kratkim obiskal tudi Slo-tech, kjer smo si ga podrobno ogledali in ugotovili, da zaenkrat še ni vreden nakupa. Kljub našemu sklepu, pa se bo med našimi bralci zagotovo našel kakšen navdušenec, ki ga naša konkluzija ne bo ravno zanimala, ampak bo procesor vseeno kupil. Mogoče ne ravno zaradi zmogljivosti, ampak najverjetneje zaradi izjemno dobrega navijalskega potenciala, zaradi katerega bo frekvenca Northwooda šla višave. No, za vse takšne MHz fanatike bo prišla prav modifikacija, s katero boste lahko spreminjali napetost procesorjevega jedra (Vcore). Modifikacija je povsem preprosta, saj morate z žičko povezati samo dve procesorjevi nogici in to je to. Več informacij najdete na tej strani, ki je sicer v japonščini, vendar pa nudi ravno pravšnjo količino slikovnega materiala, da bo bistvo razumel vsak .

0 komentarjev

Voltage mod pri Radeonu 8500

PC Stats - Radeon8500 je odlična kartica, ki pa na prvi pogled overclockerjem ne bo ravno najbolj všeč, saj se ne navija tako dobro, kot konkurenca. To so ugotovili tudi na PCStats, kjer so kartico iz začetnih frekvenc 275/275 lahko navili samo na frekvence 312/292. Kako naprej? Hja, če ne gre zlepa, bo šlo pa zgrda. Odgovor na to, kako povišati frekvenco, leži v čisto preprosti, a malce tvegani modifikaciji, pri kateri moramo samo prebarvati dva uporčka na kartici in tako dodati prepotrebno voltažo pomnilniku in grafičnemu čipu. Vendar pa tu naletimo na prvi problem, saj z nanašanjem grafita ne smemo pretiravati. Z vsakim potegom s svinčnikom namreč...

0 komentarjev

P4 "Northwood" v pogonu

hARDWAREMANIA - Hardwaremania je dobila v roke 0,13 mikronskega P4 "Northwood". Pisec članka pravi da to je pravi procesor Northwood, saj ima naparjenega 512 KB L2 cacha, napetost na jedru pa je bila 1.475V, in s tem potrduje svojo tezo.
Procesorjev množilnik ni bil zaklenjen toda vseeno mu ga je uspelo stabilno poganjati le na 1.8 GHz (18 x 100). Ta mali stvor je primerjal s p4 2.0 GHz, z AthlonomXP 1600 in z Athlonom 1.4C. Članek.

0 komentarjev

Arhitektura AMD Hammerja

AnandTech - Tekma v razredu 32 bitnih procesorjev je trenutno na frekvenčni strani Intela. Pri novih 64-bitnih procesorjih pa je to malo drugače. Intel je že dolgotega napovedal Itaniuma, ki ga je tudi že predstavil in je že v prodaji v nekaterih high-end strežnikih. Drugačen pa je položaj pri AMDjevem Hammerju, čigar predstavitev je napovedana v naslednjih 12 mesecih. Če ste privrženec novih tehnologij, si preberite članek na AnandTechu, kjer so si podrobno ogledali arhitekturo tega prcesorja.

0 komentarjev

Jutri pa Infos!

Slo-Tech - Danes sva s Primožem cel dan preždela na našem razstavnem prostoru. Stvar zdaj izgleda takole: Na Slo-Tech boste lahko hodili prek štirih računal, na katere je naložen Red Hat Linux s slovenskim KDE namizjem, na katerem boste našo stran ogledovali z Mozilla 0.9.5. brkljalnikom. Ekrani so Philipsovi, trije 17" ter eden 19". Ob mizici bodo sedeli admini ter se pretvarjali da so pametni, v resnici pa samo čakali na to, da nas kakšen od bralcev ogovori . Nato je tretji objekt, omara imenovan, v katerem boste lahko občudovali ter častili naš stari Slo-Tech strežnik. Zaradi dramatičnega vtisa je zadeva razstavljena na prafaktorje, hehe . Torej: Dve mizi, sedem stolov, štirje računalniki, ena kredenca. Slo-Techov štant. Bodite tam.

22 komentarjev