»

In vendar se premika

Slo-Tech - Slo-Tech ima nov strežnik. Ne še čisto povsem, a le. Do konca mature lahko našo najnovejšo pridobitev gledate na owca.info, kjer smo vam v testnem obdobju vklopili nekoliko več privilegijev, kot ste jih vajeni. Opozarjamo vas, da bo po dokončni selitvi Slo-Techa na nov strežnik (kar se bo zgodilo okoli 11.6.2002) vsa vsebina nastala med tem testom IZBRISANA, saj se bo na nov strežnik preselila vsebina iz te strani.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam to selitev omogočili. Podjetju Essedi iz Gorice, podjetju Red Rat Store, našemu novemu ISPju Moj.net, ki nam je nesebično ponudil zelo široko brezplačno pipico v svet, podjetju Mlacom, ki je nesebično podarilo nekaj malega opreme, ter seveda vam uporabnikom, ki ste tudi pripomogli s svojimi donacijami.

Prosimo vas, da v primeru, da odkrijete kakšno napako, svoje odkritje sporočite na Primoz@slo-tech.com.

20 komentarjev

Naš novi server ali Essedi so carji!

Slo-Tech - Končno se je zgodilo... kaj pa, pravite? Konec sveta? Je Sergio dosegel 2 GHz? Sem zamenjal splošno modrino za rdečo? Je Primož dobil pretres možganov in ne zna več programirati? Ne, nič tako preprostega. Dobili smo nov strežnik! Usmilili so se nas Italijani in sicer Essedi Gorica. Slava jim!
Kaj so nam porinili v roke?
- 2x AMD Athlon XP 1700+;
- Tyan dual plato;
- 2x 512 MB Corsair DDR ECC pomnilnika in
- 2x DragonOrb 7200 z bakrenim podnožjem.

Kot se verjetno spomnite smo nekoč nekaj govorili tudi o nekih SCSI diskih. Da, tudi te imamo in sicer 18 njih. To so 9.1GB UltraSCSI diski ki bodo v Raid5 polju (5 dotičnih bo v serverju (če ne več - stvar redundance :) --Sergio)).
Vse skupaj...

62 komentarjev

Vihar pred zatišjem

Slo-Tech - Konec šole! Kaj to pomeni, dragi bralci in bralke? Da greva danes s Primožem na končni izlet. Ergo, naslednjih 5 dni začnite plesati ples dežja, plodnosti ter dobre volje za to, da bo strežnik preživel 5 dni brez Primoževega vpliva nanj. Ker je tudi DrSergioDJ gimnazijec, bo tudi on 5 dni odsoten. Prav za to je bila sedaj dodana nova recenzija filma Gladiator. Vihar pred zatišjem . Da pa ne bo pomote, novice bodo. Pa, saj imamo lunija, našo Master Chief Bwano ter ostale p'šančke, kot so slycer... Aja, saj res... Pretorijanec je šel danes na dopust . Pa saj boste preživeli. Klik!

21 komentarjev

Novi Fujitsujevi diski

X-Bit Labs - Seagate je že od sredine lanskega leta edini proizvajalec s 15.000rpm SCSI diskom (Cheetah X15 - zadevica se bo verjetno znašla v našem novem strežniku), toda sedaj se mu obeta konkurenca s strani Fujitsuja. Ta je namreč najavil novo serijo diskov MAM3xxx, ki se tudi vrti pri 15K obratih na minuto, poleg tega pa ima najvišji interni prenos podatkov: kar 88MB/s. Še nekaj specifikacij:
  • gostota 9GB/ploščo
  • hitrost vrtenja 15K rpm
  • 8MB predpomnilnika
  • povprečni dostopni čas 3.8ms
  • Ultra160 ali Ultra360 SCSI vmesnik
  • 18.4GB ali 37.4GB modela
Masovna dobava diskov naj bi se začela v tretji četrtini tega leta, cena pa bodo precej zasoljene: $1200 za 18GB in $1600 za 37GB model.

2 komentarja