»

Maxtor DiamondMax 9 160 GB Serial ATA

OCAddiction - Podjetje Maxtor, znano po odličnih trdih diskih, je izdelalo trdi disk kapacitete 160 GB. Razlikuje pa se od ostalih predvsem po tem, da ima priklop namesto na navadne IDE kable, na Serial ATA prikljček. Serial ATA je veliko bolj uporaben kot "navaden" ATA, ker ima manjši priključek in ožje kable, ki ne zavirajo pretoka zraka po ohišju, poleg vsega pa se razlikuje še po hitrosti saj je največja hitrost 150 MB/s.

Kako pa se disk obnese v praksi? Na OCAddiction so na test postavili ta trdi disk. Teste so izvedli v programih HDTach 2.61, ATTO, SiSoft 2003 in pa PCMark 2002. Po pričakovanjih je disk...

8 komentarjev

MadOnion izdal nov program

Futuremark - Uf, kar predolgo časa sem lenaril, vendar pa se je lenarjenje splačalo, saj sem lahko medtem malce premislil o tem, kakšne naj bi bile moje prihodnje novice in moji bodoči članki. Vendar o mojih prihodnjih projektih kdaj drugič. Za to novico naj povem samo to, da bo govora o MadOnionevemu novemu programu za merjenje hitrosti vašega PC-ja. Program se imenuje PCMark 2002 in naj bi bil v času pisanja te novice že na voljo na MadOninovi spletni strani. Osnovnega dobite zastonj, malce bolj napredni verziji pa boste morali na žalost plačati. PCMark 2002 deluje na platformi Windows od različice 98 naprej in naj bi bil po poročanjih proizvajalca dober tako za začetnike, kot tudi za stare mačke, imel naj bi vgrajen pripomoček za objavo rezultatov na spletu in kot nalašč za primerjanje rezultatov, doseženih na različnih Windows operacijskih sistemih. PCMark 2002 bo omogočal testiranje hitrosti procesorja, pomnilnika,...

1 komentar

MadOnion preseneča

Futuremark - Avtorji izjemno priljubljenega programa za merjenje hitrosti ter zmogljivosti grafične kartice, 3D Marka 2002, podjetje MadOnion, so na svojo stran postavili odštevalni števec. Nov program, ki naj bi ga dodali na vunpotegovalne strežnike čez nekaj ur, se bo imenoval PCMark2002. Več ni znanega, problem pa tiči tudi v tem, da je zaradi šokantne novice spletna stran madonion.com tako obremenjena, da se sploh ne odziva. Bo PCMark2002 konkuriral SiSoftovi Sandri?

5 komentarjev

Patch za 3D Mark 2001 ter Kyro/Kyro 2

Slo-Tech - Pred meseci je MadOnion obljubil patch za 3D Mark 2001 ter Kyro/Kyro 2 grafične kartice, tako da bi jih vsi lastniki končno lahko primerjali z ostalimi grafičnimi karticami. Glede na to da tega patch-a ni in ni, so se na strani Petition Online odločili napisat peticijo. Peticija je startala danes (6.1.2002). Vsi zainteresirani ki bi radi končno vidli rezultat v primerjavi z ostalimi grafičnimi, dodajte svoj podpis. Vzelo vam bo le minuto časa!!

Za novico se zahvaljujem Kristjanu.

16 komentarjev

Obnovljena DL sekcija

Jaz - Izzid 3DMarka 2001 je prava priložnost za majhno osvežitev naše Download sekcije. Jup, novi MadOnionov 3D benchmark sedaj lahko downloadate tudi preko Slo-Techovega FTP servera. Trenutno je na voljo le en FTP in sicer Perzej, do večera pa bomo filetek prenesli tudi na Simfinov FTP.
Poleg novega 3DMarka je DL sekcija bila deležna tudi nove različice WCPUIDA in MotherBoard Monitora. Zdaj pa veseli na download! Mimogrede, hvala vsem 25 osebkom, ki so mi e-mailali glede izzida novega 3DMarka . Sicer sem zadevo mislil uploadati že včeraj, toda nikakor nisem mogel dostopati do MadOnionovega strežnika, druge velike strani pa ga tedaj še niso imele .

0 komentarjev