»

Microsoftov oblačni InTune ugledal beto

vir: CNet
CNet - Microsoft je predstavil novo oblačno storitev z imenom InTune, ki je namenjena upravljanju z računalniki v podjetjih. Za zdaj še v fazi beta Windows InTune uporablja oblak za upravljanje z računalnikom, krpanje oziroma nameščanje popravkov, antivirusno učinkovanje in nastavljanje pravic. Namenjen je podjetjem, ki imajo do petsto računalnikov, za katere mora skrbeti majhna IT-služba. InTune poenostavlja in centralizira skupna administratorska opravila v gostujoče okolje, s čimer odpade potreba po dodatnih aplikacijah za ta namen, razlaga Microsoftova Sandrine Skinner

Ena izmed glavnih novosti, ki jih prinaša InTune, je načrtovanje in centralizirano nameščanje popravkov, ne da bi za to...

3 komentarji

Windows XP Service Pack 2 Reloaded

Slo-Tech - Kot vsi vemo, je Microsoft pred dvema dnevoma izdal svoj gromozanski popravek za operacijski sistem Windows XP. Kdor je bil takrat skeptičen glede vleke preko raznih Peer-to-Peer (P2P) servisov, ga lahko sedaj brez strahu prenese iz uradne Microsoftove strani. Ker je pomembno, da se "popravijo" vsi računalniki z nameščenim operacijskim sistemom Windows XP, vam predlagam, da svetujete svojim sorodnikom in prijateljem, ki ne obiskujejo Slo-Techa in njemu sorodnih strani, naj čimpreje namestijo popravek.

Vsem tistim, ki jih zanimajo vse nove ter predvsem varnoste novosti v Service Packu 2 predlagam, da si ogledate naslednje povezave:

Windows XP Service Pack 2 Resources for IT Professionals
Changes to Functionality in Service Pack 2
Paul Thurrott's Service Pack 2 Review

Popravek kljub drugačnim načrtom deluje tudi na piratskih namestitvah operacijskega sistema.

71 komentarjev

Windows XP SP2 Final

Microsoft - Pred približno tremi urami se je na WindowsBeta, (stran namenjena Microsoftovim beta testerjem) pojavil SP2 Build 2180, ki nosi oznako Final. Medtem ko ga beta testerji downloadamo preko WindowsBeta, ga nekateri že downloadajo preko Bittorrenta. Na Microsoftovi spletni strani se bo verjetno pojavil v roku parih ur oziroma dni. ServicePack 2 je težak glomaznih 266,01MB, kar je dvakrat toliko, kolikor je tehtal njegov predhodnik, ServicePack 1. Na srečo, pa se bodo namestili samo potrebni popravki, kar naj bi za tipičnega domačega uporabnika znašalo približno 75 MB. Naj dodam še to, da se je po zadnjih podatkih Microsoft odločil, da bodo lahko SP2 namestili tudi uporabniki, ki si delijo serijsko števiko izdelka z drugimi uporabniki širom sveta.

90 komentarjev

Service Pack 2 za Windows XP bo zamudil

več strani -

Microsoft je včeraj obvestil medije, da drugega servisnega paketa popravkov za Windows XP, ki bi moral iziti v prvi polovici letošnjega leta, ne bo vsaj še tri mesece. Neuradne informacije so, da naj bi servisni paket za izšel konec julija in ne junija, kakor je Microsoft prvotno načtoval. Izdali so že eno nekončno verzijo (release candidate), pred izidom uradne verzije pa bodo vsaj še eno.

Novi servisni paket bo prinesel veliko varnostnih popravkov in nekaj dodatnih funkcij, med katerimi velja omeniti možnost blokiranja reklam med brskanjem po internetu (pop-up blocker) in privzetno izključen servis Windows Messenger, kar smo doslej najbolj pogrešali. Neowin in News.com poročata.

13 komentarjev

Izšla deseta poskusna različica Linux 2.6.0 jedra

Slashdot - Linuxov oče, Linus Torvalds, je včeraj izdal novo različico Linuxovega jedra, ki je označena 2.6.0-test10. Po deveti testni inačici, ki je izšla pred mesecem dni, se utegne zgoditi, da je to zadnja in da bo Linus kmalu izdal uradno 2.6.0. Ali se bo to uresničilo ali pa bomo morali do uradne verzije še malce počakati, se bo Linus odločil skupaj z Andrewom Mortonom. Novih funkcij ne načrtujeta, popravljala bosta le še manjše napake. Če si želite novo jedro preizkusiti takoj, lahko testno različico potegnete od tukaj. Več o tem.

17 komentarjev

Izšel nov Service Pack za Windows 2000

Microsoft - Že pred nekaj dnevi se je na spletu pojavil četrti servisni paket popravkov za Windows 2000, a ker Microsoft ni postavil uradne strani in pripadajočih povezav, si mnogo ljudi ni upalo le-tega prenesti, misleč da po spletu kroži nekončna inačica. Sedaj je vse skupaj postalo uradno, tako lahko rečemo, da je Service Pack 4 za Windows 2000 uradno izšel. Vsebuje skoraj 700 različnih popravkov, za zdaj pa sta dostopni le angleška in nemška različica. Prenos in seznam vseh popravkov.

Na izid nas je opozoril Matri[X].

17 komentarjev

Winamp 3 beta

Winamp - Podjetje Nullsoft, poznano po najbolj razširjenem predvajalniku datotek MP3, je izdalo beta različico Winampa 3. Ne bojte se, Winamp 3 je zelo podoben svojemu mlajšemu bratcu, Winampu 2, ima pa kar nekaj novih možnosti, kot je "Cross fade", ki naredi lep prehod iz ene v drugo pesem. Upam, da je beta verzija manj hroščata kot alpha in da bo Nullsoft kmalu izdal tudi uradno verzijo Winampa 3. Dol-vleka.

10 komentarjev