»

Nextherm ICS 8200

Za vroče dni.

vir: Metku.net
Metku.net - Na MetkuMods so pripravili zanimiv test ohišja, omenjenega v naslovu (ne, ne gre za nov dodatek voznemu parku Slovenskih železnic, kot bi bilo morda možno soditi iz imena). Gre za nadpovprečno funkcionalno ohišje z dosti dodatki, značilnimi za višji cenovni razred tovrstnih izdelkov (kvaliteten napajalnik, nožice za boljšo stabilnost, dosti odprtin za ventilatorje, drsni zatiči za 5,25 palčne enote, sistem za pritrditev razširitvenih kartic, ...), ima pa tudi nekaj precej izvirnih lastnosti.

Najbolj izstopa klimatska naprava, ki zrak ohladi na temperaturo, nižjo od sobne, kar pripomore k hlajenju celotnega sistema. Princip delovanja te naprave ni kompresorski,...

9 komentarjev

Svetleči molex konektorji

ModAsylum - Da, ledice so zelo pomemben pripomoček za vse modifikatorje, ki jih potem navesijo vsepovsod po svojih računalnikih. Na ModAsylum je tako moč zaslediti zanimivo modifikacijo, kjer so ledice uporabljene na zelo zanimiv način. Pritrdili so jih namreč v molex konektorje, ki sedaj med delovanjem računalnika lepo svetijo. V povezavi z neonko in pleksijem gotovo primorejo k lepšemu ohišju. Klik!

8 komentarjev

Barvanje komponent

Metku.net - MetkuMods je ena izmed bolj "odpuljenih" strani, kjer izvajajo precej čudne in drzne modifikacije, med posebnostmi pa je njihovo neverjetno obvladanje pleksi stekla in neverjetne ideje. Ena izmed boljših, kar sem jih videl zadnje čase je recimo barvanje mrežne kartice. Sicer je članek že relativno star, toda ker ga še nismo omenili (če smo ga, glavo stran) je ključnega pomena, da opozorim nanj. Zadeva res izgleda super v primerjavi z originalno barvo.

1 komentar

Test napajalnika

The Cold Shop - Napajalnik je na prvi pogled zelo nepomemben del računalnika, vendar pa vam kljub zmotnemu prepričanju ravno ta tako "nepomemben" del lahko prepreči nadgradnjo računalnika s kakšno malce bolj potratno grafično kartico, večjo količino pomnilnika (velike količine pomnilnika prav tako zahtevajo svoj delež energije), da o energijsko potratnih procesorjih kot sta Petnium4 in Athlon (Thunderbird in XP) ne govorimo. Ravno zato je pametno, da pri kupovanju računalnika vzamete čimbolj zmogljiv napajalnik. Vendar pa zmogljivost ni vse, saj morate gledati še na število molex konektorjev, ki jih kot po Murphyju "zmanjka" ravno takrat, ko je to najmanj potrebno. In katero podjetje izdeluje napajalnik, ki bi vseboval vse te lastnosti...

2 komentarja