»

Pleksi na pohodu

The Tech Zone - Verjetno se spomnite, da smo pred nekaj dnevi poročali o dveh prozornih ohišjih, ki sta bili plod lastne iznajdljivosti in dela. Sedaj pa so denar zavohala tudi podjetja.

Eno od prvih je Xoxide, ki se že nekaj časa ukvarja z ohišji, sedaj pa so na trg poslali še prozoren model. Pod drobnogled so ga vzeli na The Tech Zonu, ga dodobra stestirali, poslikali in mu na koncu prisodili oceno 8.5/10. Ocena je sicer verjetno malo pretirana, samo če si privoščite lepšo matično ploščo in kakšno neonko ter prozorne ventilatorje, pa zna biti drugače.

0 komentarjev

Zanimivo hladilno telo

več strani - Sicer je novička že malce stara (okoli 6. marca), toda zaradi pomanjkanja novic tudi hudič muhe žre. Firma Neolec je naredila en zanimiv vodni blok ter komplet, ki spada zraven za vodno hlajenje vaše elektronske pošasti. Moram reči, da zadeva izgleda precej dobro ter "vesoljsko", samo cen še ne vemo. Baje bodo kompletek predstavili na CeBITu. Še dve slikici zaradim manka le-teh zadnje čase. Aja, tej stvari se reče Aquastar.

1 komentar

Microsoft in AOL spet za pogajalsko mizo

Slo-Tech - O prvih pogovorih teh dveh gigantov je poročal že minmax, toda zadeve so se nekje vmes še dodatno zapletle. Kot poroča CNet, sta velikana vmes prekinila pregovore, sedaj pa so spet za pogajalsko mizo. Dve podjetji, ki se borita za prevlado na internetu namreč poskušata doseči dogovor o skupnem sodelovanju, toda interesi so pač preveč podobni, da bi lahek dogovor bil mogoč. Še vedno je namreč v sporu veliko stvari, od RealPlayer vs MediaPlayer zadeve do instant messaginga. Me prav zanima, kako se bo vse skupaj razvilo. Thnx Matej.

0 komentarjev

Bakreno ohišje in P4

Akiba - Hehe, AKIBA nam spet prinaša malo azijske eksotike. Že pred nekaj časa so kazali slike popolnoma bakrenega ohišja, sedaj pa se je zadeva pri njih dejansko začela prodajati. V to zanimivo ohišje vgrajujejo P4 sisteme, moram pa priznati, da zadeva izgleda precej bolje, kot na prvih slikah. V prvih debatah smo se spraševali, kako je ohišje iz bakra sploh lahko dovolj trdno za podpiranje celotnega sistema. Odgovor je preprost: ogrodje je iz aluminija. Kakšna je dejanska prednost bakra (razen cool izgleda do začetka oksidiranja...) mi sicer ni jasno, toda zadeva ni zato nič manj zanimiva. Več tukaj!

vir: Akiba

3 komentarji

Bakrena ohišja

Akiba - Po spodobnem uspehu aluminijastih ohišij po svetu se je nekaterim verjetno zazdelo, da bi se tudi bakrena ohišja utegnila dobro prodajati. Tako je japonsko podjetje Daut predstavilo svoje popolnoma bakreno ohišje. V bistvu gre za povsem spodoben izdelek, katerega edina posebnost je to, da je narejeno popolnoma iz bakra. Meni osebno se to ne zdi posebej dobra ideja, saj baker nekako ni preveč primeren material za računalniško ohišje, saj je premehak, pretežak, predrag pa še rad oksidira. No ja, mogoče bodo drugi drugačnega mnenja in bo ohišje prava prodajna uspešnica... [;)]

vir: Akiba

vir: Akiba

6 komentarjev

Predogled Asetekovega socket kompleta

DeezTech - Asetekov Vapochill si je med najbolj ekstremnimi ( in bogatimi... ) overclockerji že zagotovil skoraj kulten status, saj so edini, ki ponujajo koliko-toliko dostopno in preprosto enoto za freonsko hlajenje. Sedaj so program razširili tudi s socket varianto, katere predogled si lahko ogledate na DeezTechu. Delovanje je v bistvu enako, le da bodo sedaj temperatur od -10 do -20 stopinj celzija deležni tudi socket procesorji. Pa še ohišje sedaj izgleda precej bolj kulsko [8-O].

1 komentar