»

AMD v novem Catalystu podprl OpenGL 3.0

AMD - AMD je izdal novo verzijo grafičnih gonilnikov Catalyst za svoje grafične kartice, ki nosi številko 9.1. Delujejo v operacijskih sistemih Windows XP in Vista in so namenjeni za vse Radeone od serije 9500 do serije HD 4800, vključno z All-In-Wonder inačicami. Poleg vrste popravljenih hroščev, ki naj odslej ne bi več povzročali neodzivnosti Control Centra, kadar je slika raztegnjena na več zaslonov, in povzročali težav težav v 64-bitni Visti pri več kot 4 GB RAM-a, je najpomembnejša novost polna podpora za OpenGL 3.0.

Ta je sicer izšel že avgusta lani, vendar se doslej še nekako ni udomačil in očaral razvijalcev. Za razliko od največjega konkurenta, Direct3D 10, lahko OpenGL sodeluje tudi z Windows XP, kar je ena izmed večjih prednosti za pisce iger, ki želijo doseči čim večjo publiko. Razvijalci OpenGL-a medtem trdijo, da lahko ta povsem brez problema nudi iste funkcije kot konkurent (izrazili so se nekoliko manj poetično, gre za rough feature parity). Prenos novih gonilnikov je...

33 komentarjev

Končno se bo "preoblekel" tudi Bluetooth

Gizmodo - Po dolgem času bomo dočakali tudi nadgradnjo tehnologije Bluetooth. Jeseni se nam namreč obeta nova verzija, ki bo nosila številko 2.1. Prihajajočo nadgrajeno verzijo 2.1 pa naj bi že leta 2008 nadomestili z verzijo 3.0, ki zaenkrat nosi delovno ime Seattle in ki naj bi prinesla hitrost prenosa podatkov celo do 480 Mbps (60MB/s). Če upoštevamo, da je trenutna hitrost prenosa podatkov 2.1 Mbps je to napredek, ki odpira ogromno novih možnosti za uporabo te tehnologije.

Naprave, ki bodo podpirale novi standard naj bi bile enostavneje povezljive in tako uporabniško prijaznejše. Ostale značilnosti, kot naprimer največja možna razdalja za delujočo BT povezavo, naj bi ostale enake.

Izdelovalci Bluetooth opreme napovedujejo "napad na trg" ob božičnih praznikih, ko je povpraševanje po takšnih "igračkah" največje.



Več o tem:
Gizmodo

14 komentarjev

Nova lahka Kazaa!

Kazaa Lite - Fantje pri Kazaa Lite so spisali novo različico tega priljubljenga "doljemalca datotek"(tm), ki nosi številko 2.4.0. Vgradili so nekatere bombončke kot so:
  • naprednejši iskalnik,
  • vgrajeni pospeševalnik iskanja,
  • poenostavljena namestitev,
  • izboljšan večuporabniški sistem,
  • urejevalnik datotek,
  • in seveda več nastavitev ter ogromno drugih stvari.
Osveži svojo Kazaa lite!

By alien-w: Na to novico nas je opozoril tudi windhunter.

6 komentarjev

Thoroughbred iz 1.53 na 1.90 GHz

VR - Zone - Heh, procesorja še ni na trgu, pa ga že navijajo [:D]. Odklikajte na to stran ter si oglejte prvi vtis nove AMDjeve 0.13 mikronske zverine. Procesor je preizkusil na Iwill XP333-R ter EPoX 8K3A+ ter ugotovil, da plošči s prepoznavo procesorja ter dovodom pravilne voltaže nimata težav. Procesor je tudi navil ter z zračnim hlajenjem dosegel vrtoglavih 1.90 GHz. Se že veselite?

0 komentarjev

Prihaja Red Hat 7.3 (Skipjack)

Slashdot - Pred dnevi je izšla nova distribucija SuSe in sicer verzija 8.0. Tokrat Red Hat "vrača udarec" z novo distribucijo ki nosi številko 7.3, njeno kodno ime pa je Skipjack (skipjack [skipdžaek] n skakač; cepetavček, (igrača); naut majhna jadrnica). Nova distribucija je še v beta fazi razvoja, obširni pregled njenih novih lastnosti si lahko preberete na linuxjournal.com. Če ste avanturisti, si že lahko dol-potegnete beta verzijo z Red Hat download strani.

0 komentarjev

Tudi Intel s svojimi 4in1?

Intel - Izgleda, da VIA ni edina, ki pospešeno piše gonilnike za svoja čipovja za Microsoftove operacijske sisteme. Intel je izdal že drugo verzijo svojega Application Acceleratorja, programa, s katerim bodo, vsaj tako Intel, programi tekli hitreje. Tudi računalo se naj bi hitreje naložilo ter diskovne operacije pohitrile. Če ste lastnik plošče, na kateri se bohoti katerikoli od teh čipovij, kar veselo k dolvleki!

0 komentarjev

Novi Detonatorji

NvNews - Danes smo priča novi neuradni "izdaji" novih Detonatorjev. In nosijo številko 7.52 oziroma oznako Detonator 4. Očitno se z približevanjem izida NV20 pripravljajo tudi gonilniki, ki NVidi stalno uhajajo. No upam, da so bolj stabilni, kot so bili prejšnji iz serije 7.xx ter vsaj tako hitri kot serija 7.xx nasplošno. Za vse, ki uživajo v nalaganju novih gonilnikov in, ki jim morebitne težave poženejo adrenalin po žilah - Tukaj si jih lahko presnamete.

0 komentarjev