»

Najhitrejši CD zapisovalnik

Tweak Town - Zapisovanje CD medijev v vsakem domu je dandanašnje dni že nekaj povsem vsakdanjega in malo je ljudi, ki si še ne lastijo pekača oziroma CD zapisovalnika. V naslovu omenjeni naziv se trenutno drži novega LiteOnovega tlačkomata™.

Prednost pred ostalimi ni velika, saj so sposobnosti zapisovalnika lepih 52x/24x/52x, medtem ko so na drugem mestu zapisovalniki z "le" 48x/24x/48x. O "najhitrejšem" pekaču so spisali kar obsežen test na TweakTown-u. Če vam je dolga peka CDjev mukotrpna si ga le oglejte in morda celo kupite.

5 komentarjev

Ethernet : Firewire

Tweak Town - Na TweakTown-u so se vprašali, če lahko vedno bolj razširjen in hiter Firewire zamenja že malce ostareli in precej počasnejši 10/100 Ethernet.

V njihovem članku predebatirajo prednosti in slabosti Firewirea, ga preizkusijo in se vprašajo, kako je s podprtostjo v operacijskih sistemih. Kaj so glavne ugotovitve? Firewire je hitrejši, toda Windows9x ne izkoristijo vseh prednosti, preprostejša je povezava, toda na račun precej krajših kablov.


Preberite si tudi članek o Ethernetu na Slo-Techu.

0 komentarjev

Vodič navijanja nVidiinih kartic

Tweak Town - Na TweakTown-u so napisali dokaj podroben vodič za začetnike v navijanju nVidiinih grafičnih čudes, ki vam bo razjasnil vse mogoče probleme in vam pomagal doseči veliko več s svojo kartuljo.
Dotaknejo se nastavitev v BIOSu, navijanju preko CoolBitsov ter NVMaxa, opišejo mogoče probleme ter vam svetujejo primerno hlajenje. Za vse, ki se iz neznanega razloga bojite overkloka vaše nVidie, si oglejte tale članek in verjemite, da se vam izplača!

0 komentarjev

Teorija delovanja hladilnih reber

Tweak Town - Na TweakTown-u so si ogledali teorijo delovanja reber za hlajenje električnih naprav, ki proizvajajo toploto (procesorji [:D] ). Čisto fizikalno razložijo delovanje, materiale, dizajn, metode izdelovanja, privijačene ventilatorje ter stične površine. Svojo teorijo tudi potrdijo s kratkim testom in malce pogledajo v prihodnost. Zanimiv članek, če ste novi na tem področju, ali pa če ste stari mački, pa želite malce osvežiti znanje. Tukaj.

0 komentarjev

Prenosni N64

Classic Gaming - Nintendo 64 je konzolica na kateri so doma številne odlične igre, kot so Mario Kart, Zelda 64, Goldeneye in podobne. Kljub pestremu naboru iger, pa ima konzola manjšo pomanjkljivost - prenosnost. Sony je pred časom svoj PlayStation predstavil v pomanjšani različici, Nintendo pa ni nikoli kazal zanimanja za kaj takega. Vendar pa je lenoba matičnih podjetij velikokrat razlog za pionirstvo lastnikov, ki si želijo malce spremembe. Tako se je tip na tej strani, ki je s "prenosnostjo" obogatil že svojega starega NES-a odločil, da svoj N64 naredi malce bolj prenosljiv. Ves postopek je opisal z nekaj kratkimi stavki, zraven pa je dodal še nekaj sličic, kako vse skupaj izgleda. Zanimivo. Lepo bi bilo, če bi kaj podobnega poizkusil tudi kakšen Slovenec :).

2 komentarja

Vodič po zračnem hlajenju

Tweak3D - Tweak3D, stran ki je znana predvsem po svojih vodičih, je spet na delu. Tokrat so objavili zanimiv vodič po zračnem hlajenju, v katerem so obdelali vse aspekte zračnega hlajenja, od pretoka skozi ohišje do dejanskega hlajenja procesorjev. Za vse imajo lepe primere delovanja in seveda tudi svoje predloge, kako zadevo izboljšati. Zadeva je uporabna za vse začetnike, medtem ko ste stari mački vse videli že kje drugje ( recimo v naših člankih ).

0 komentarjev