»

Huaweijev $80 Android se odlično prodaja v Keniji

Slashdot - Kitajski proizvajalec mobilnih telefonov Huawei je v Keniji prodal že 350 tisoč enot svojega Android telefona IDEOS, po ceni 80 ameriških dolarjev brez vezave. IDEOS je bil na zahodnih trgih predstavljen lani oktobra kot prva naprava s prednaloženim Andorid 2.2 Froyo, pri nas pa se od februarja dalje prodaja pri Tušmobilu. Huawei je za afriški trg seveda pripravil nekoliko oskubljeno različico, ki je s ceno 80 ameriških dolarjev bistveno bolj dosegljiva od ostalih pametnih telefonov, ki še vedno lebdijo nad 500 dolarji.

Problem telefona naj bi bila razmeroma slaba avtonomija baterije, potem pa pomanjkanje aplikacij v kenijskem materinem jeziku Swahili, saj razmeroma malo Kenijcev govori...

31 komentarjev

Intel pocenil 1,2 GHz-Celeron

Heise - Intel nas je ponovno razveselil z znižanjem cen, tokrat v segmentu za majhne prenosnike. Cenejši bo zgolj en procesor, a še vedno bolje to kot nič. Enojedrni procesor Celeron M 723 Ultra Low Voltage z 1,2 GHz (CULV) bo tretjino cenejši in bo namesto 161 dolarjev stal 107 dolarjev, medtem ko se cene ostalih ne bodo spremenile. S to pocenitvijo želi Intel zapolniti vrzel, ki trenutno zeva med netbooki z Atomi in najcenejšimi prenosniki. V to kategorijo bodo sodili prenosniki, kot je denimo MSI-jev X-Slim X320 s 13,4-palčnim zaslonom, v katerem bo Intelov Core 2 Solo z 1,4 GHz, ki ga trenutno še ni na trgu. Po drugi strani pa je seveda to odgovor na AMD-jeve procesorje Athlon Neo, ki so namenjeni istemu segmentu in se že pojavljajo v modelih, kot je HP-jev dv2, ki stane 600 evrov.

15 komentarjev

AMD-jeva in Intelova nižanja cen

X-Bit Labs - Po podatkih, ki so jih posredovali X-bit labsi, je AMD zopet znižal cene na področju mobilnih procesorjev. Tokrat so bili na udaru Duroni, saj se je 1.2 GHz različici cena iz 160 $ spustila na 129 $, 1.1 GHz različici iz 130 $ na 99 $ in 1 GHz različici iz 100 $ na 79 $. Dobra stara 950 MHz različica pa je odšla v zaslužen pokoj, saj jo je AMD odstranil iz cenika.
Medtem, ko se je AMD spravil na nižanje cen svojih mobilnih procesorjev, pa se je Intel odločil, da malce prenovi cenike (desktop) procesorjev Celeron. Tako se je cena 1.3 GHz različice spustila iz 84 $ na 74 $, cena 1.2 GHz različice iz 69 $ na 64 $, cena 1 GHz različice pa je ostala enak 1.1 GHz Celeronu, zato je za pričakovati, da bo kmalu izključena iz cenika. Izgleda, da se Intel s pocenitvami že temeljito pripravlja na lansiranje novega Celeorna na jedru Willamette-128.

0 komentarjev

Nižje cene mobilnih Celeronov

The inquirer - Danes so padle cene Intelovih Celeron procesorjev za presnosnike. 1.2 GHz različica, izdelana na 0.13 mikronskem jedru, nas sedaj, namesto 170 ameriških dolarjev, stane le 134 zelencev, kar znaša 21% pocenitve, 1.13 GHz različici se je cena znižala iz 134 na 96 dolarjev, medtem ko so ceno za 1.06 GHz različico spustili iz 107 na 80 ameriških dolarjev. Celeronu, ki tiktaka na 1GHz, cena ostaja enaka, kar pomeni, da ga bo Intel v kratkem umaknil s trga.

V bližnji prihodnosti lahko pričakujemo nove mobilne Celerone pri 1,5 in 1,4 GHz, do konca leta pa jih bosta nadomestili 1,7 in 1,6 GHz različici. V prvem četrtletju naslednjega leta bo Intel na trg poslal še 1,8 GHz Celerona, namenjenega prenosnikom. Klik.

0 komentarjev

Navijanje 1 GHz Celerona A

X-Bit Labs - Najbrž se vsak zanesenjak spomni, da se je doba navijanja dodobra začela s predstavitvijo prvih Celeronov. Zagotovo pa se bo tudi vsak zanesenjak spomnil, da so Celeroni tako hitro kot so prišli tudi odšli, saj jih je čez noč popolnoma zmasakriral konkurenčen Duron, ki se je poleg odlične zmogljivost lahko pohvalil tudi z zelo dobrim navijalnim potencialom. Vendar pa Intelu zopet diši stara slava, zato je pred kratkim predstavil dva nova modela, ki naj bi Celerone spet popeljala med najbolj priljubljene navijalske primerke. To sta 1 in 1.1 GHz različica. Da pa se ne bi morebitni kupci počutili nategnjene, so se na navijanje 1 GHz različice spravili Rusi na X-bit labsih. In kako se obnese? Glede na ceno kar solidno, saj v nekaterih testih dohiteva celo manj zmogljive Palomine, Kljub temu pa je naložba v nove Celerone vprašljiva, saj platforma Socket370 nima prihodnosti, poleg tega pa Celerone muči še zastarelo vodilo, višja cena od Duronov in dejstvo, da se v navezi s pomnilnikom...

4 komentarji

Kateri Intelovi procesorji se nam obetajo v prihodnosti?

The inquirer - Intel je s svojimi 0.13 mikronskimi Pentiumi4 obetal veliko, vendar pa se je izkazalo da še vedno ne more občutno preseči AMD-jeve ponudbe, ki skuša ponuditi še zadnje procesorje na 0.18 mikronski tehnologiji. Kljub vsemu pa so Pentiumi4 še vedno procesorji z največjim frekvenčnim potencialom, saj jih lahko Intel navije do onemoglosti. Tako se je pred kratkim izvedelo, da se nam iz dneva v dan vse bolj bliža predstavitev 3 GHz različice. Na žalost bo le-ta na voljo šele v začetku prihodnjega leta, vendar pa bomo do tedaj že lahko brali teste vmesnih različic. Vse vmesne različice bodo delovale s pomočjo 533 MHz vodila, pojavljati pa se bodo pričele predvidoma že v drugi četrtini, ko bosta na voljo primerka, ki bosta tekla na frekvencah 2.26 in 2.4 GHz. Predstavljanje novih različic bo prisotno tudi v četrti četrtini, ko bodo izšli procesorji s frekvencami 2.80, 2.66 in 2.60 GHz. Za dodatno razburjenje pa bo gotovo poskrbela tudi tretja četrtina.
Za vse tiste, ki si ne morete...

3 komentarji

AMD predstavil dva nova mobilna Durona

X-Bit Labs - Razmere na trgu prenosnikov se iz dneva v dan bolj zaostrujejo, saj Intel predstavlja vedno močnejše različice mobilnih procesorjev, AMD pa še vedno ni dosegel pričakovanega razcveta prenosnikov, v katerih bi tiktakali AMD-jevi procesorji. Vendar pa to dejstvo ne vpliva kvarno na AMD-jevo motivacijo, saj podjetje vztrajno kopiči sile v obliki novih mobilnih procesorjev in se pripravlja na veliko ofenzivo. Tako so pred kratkim predstavili dva nova mobilna Durona. To sta 1.1 in 1.2 GHz različici, ki sta zgrajeni na podlagi bolj varčnega jedra Morgan in se lahko pohvalita z vgrajeno tehnologijo PowerNOW!, ki omogoča varčevanje z dragoceno energijo, ki je v akumulatorju prenosnika ni nikoli dovolj. Procesorja staneta 130 in 160 $, njuna predstavitev pa je bila kot naročena za to, da AMD zopet zniža cene svojim starejšim mobilnim Duronom in jih tako naredi še bolj privlačne za bodoče kupce.

0 komentarjev

Trije novi Celeroni v januarju

X-Bit Labs - Kot smo že omenili prej, bo Intel v januarju izdal Celerona s hitrostim 1GHz in 1.1GHz. Oba procesorja bosta zasnovana na najnovejšem Tualatin/256 jedru in bosta zamenjala stare primerke na jedru Coppermine/128. Novi procesorji bodo ob nespremenjeni ceni v primerjavi s starejšimi bratci vsebovali kar dvakrat večji predpomnilnik, vodilo pa bo še vedno delovalo le s 100 MHz. Poleg prvih dveh, pa nas v januarju čaka še 1.3 GHz različica, ki se bo ponašala z enakimi lastnostmi, kot prva dva primerka. Poleg večje zmogljivosti, pa jedro Tualatin prinaša še 0.13 mikronsko tehnologijo izdelave, kar pomeni, da se bodo novi Celeroni zapet navijali do nezavesti. Še cene: Celeron 1.0AGHz $74, Celeron 1.1AGHz $89, Celeron 1.2GHz $104 in Celeron 1.3GHz $125. Vse cene veljajo za naročila po 1000 kosov.

4 komentarji