»

Bomo vse tipe krvi pretvorili v 0?

BBC - BBC poroča o potencialno revolucionarnem znanstvenem odkritju - znanstveniki so z analizo velikega števila bakterij odkrili določene tipe encimov, ki bi znali biti prekleto uporabni. Omogočajo namreč razgradnjo antigenov A in B, ki se pojavljajo v krvi ljudi s krvnimi skupinami A, B in AB. Omenjene snovi povzročajo škodljive reakcije imunskega sistema prejemnika transfuzije, krvni tip 0 pa jih ne vsebuje in je zato primeren za prav vse krvi potrebne odjemalce. V prihodnosti bi tako morda lahko vso darovano kri pretvarjali v tip 0 in tako rešili pogoste probleme s pomanjkanjem določene skupine. Problem bi tako prestavljal zgolj Rh faktor. Preberite izvorno novico.

34 komentarjev

Need for Speed: Hot Pursuit 2

t - break -

V naslovu omenjena igra sicer ni več najbolj nova, a je še vedno ena izmed najbolj igranih računalniških simulacij vožnje avtomobila. Z uvrščanjem igre med arkade ali simulacije se na tem mestu ne bomo ukvarjali, saj ima o tem vsak svoje mnenje, ki ima največkrat zabetonirane temelje.

No, raje si poglejmo članek, ki so ga spisali na T-Break. V njem so do potankosti preučili omenjeno igro ter se o njej razpisali na kar šestih straneh. V kolikor ste ljubitelj avtomobilskih simulacij oz. želite igro naštudirati do amna, si članek le oglejte.

A ne pričakujte linka za dolvleko. [:)]

10 komentarjev

MP3 predvajalnik

t - break - Potujete nekam daleč? Želite na poti poslušati glasbo in po možnosti ne tovoriti zraven kilogram CDjev? Za takšne so razvili format MP3, s katerim lahko na en CD spravite ogromno glasbe. Problem pa se pojavi, ko želite te CDje poslušati kje drugje kot na računalniku. Različna podjetja so tu ugledala tržno nišo in nemudoma začele ponujati prenosne CD igralnike, ki govorijo tudi tuj jezik - MP3. Eno takšnih naprav so si ogledali na T-Break. Z iRiver SlimX iMP-400, kot se ji uradno reče, so bili z njo sorazmerno zadovoljni. Če imate dvesto zelencev preveč, klik!

5 komentarjev

TDK S80 2.1 zvočni sistem

Blarg Overclocking - Tudi TDK zna narediti dober zvočni sistem. Tako vsaj pravi avtor tega testa. Pravi celo, da je težko opaziti razliko med TDK zvočniki in njegovimi DTT2200, v kar pa dvomim, saj ima njegov sistem 3 satelite več. A vseeno jih (TDK S80) je označil z vsemi možnimi zvezdicami in jim očital le malce nerodne kontrole ter neprimerno postavitev gumba za vklop, ki je lociran na nizkotoncu.

2 komentarja

Jazz J9940 5.1 zvočniški sistem

Hardware Test - Jazz J9940 je sistem, ki izgleda zanimiv. Že na prvi pogled lahko opazimo, da ima velik nizkotonec, kar je zelo pohvalno [:D]. Zadnji zvočniki imajo svoja držala, tako da jih lahko postavimo v višino naših ušes, sprednji pa že imajo pokončni dizajn. Skupna moč sistema je 200w RMS, od tega kar 100w moči pripada nizkotoncu. Pohvalno. (naj omenim, da zame muzike brez pravega basa žal ni [:D])....

3 komentarji

Creativovi prenosni zvočniki

t - break - Na t-break so se razpisali o novih Creativovih zvočnikih. Ti zvočniki so namenjeni prenosnikom, saj tehtajo le 320 gramov z baterijami vred. So v velikosti dlančnika in zato primerni tudi za CD predvajalnike. Z računalnikom jih povežemo preko 3,5 mm vhodnega priključja. Gizmoti dosežejo moč 4 Watte. Ti zvočniki sploh niso slabi, saj lahko z dimenzijami 154 × 65 × 50 mm predvajajo glasbo kar 35 ur. Klik!

0 komentarjev

Dlančnik s specifikacijami PCja

CNN - Dokaj neznana firma OQO iz San Francisca je predstavila računalnik v velikosti dlančnika. Napravica je velik
a 5 x 3 palcev, na njej pa teče polno delujoči operacijski sistem Windows XP. Najmočnejša različica ima 1000 megaherčni procesor, 256MB pomnilnika, 10GB disk in dve brezžični povezavi. Lahko pa se tudi priklopi na običajni PC in se uporablja z običajno tipkovnico. Mini računalo naj bi se prodajalo po ceni okoli 1000$ v prodajo pa naj bi prišlo jeseni ali pozimi tega leta. Bomo videli, če se bo prijelo. 0:)
Za več informacij si oglejte stran podjetja OQO.

7 komentarjev