»

E-črnilo postane e-barvilo

The New York Times - Medtem ko je prvi barvni bralnik e-knjig predstavil Barnes & Noble, a ima zgolj LCD-zaslon, ter Amazon in Sony še vedno ponujata le črnobele odtenke, so prvi bralnik z barvnim e-črnilom izdelali Kitajci. Podjetje Hanvon Technology iz Pekinga je izdelalo 9,68-palčni bralnik s podporo 3G in Wi-Fi, ki bo za začetek naprodaj le na Kitajskem s ceno 440 dolarjev (iPad se tam prodaja za 590 dolarjev)....

12 komentarjev

Nič več AOLovih zgoščenk

Slo-Tech - Jim Mckena in John Lieberman bi rada, da jima pošljete vse AOL CDje ki jih imate, saj je njun cilj zbrati kar milijon primerkov -- sedaj jih imata "le" 80 000 -- in jih odnesti pred vrata podjetja ter s tem povedati, da naj odnehajo s tem početjem. Na strani pa najdete tudi ustvarjalni kotiček, kjer lahko dobite idejo za uporabo starih ali nezaželenih reklamnih zgoščenk.

5 komentarjev

Katera znamka CD-R medija?

CD Freaks - Vsakič, ko se odpravite v "neko veleblagovnico" po zalogo praznih zgoščenk, ker si pač morate narediti varnostno kopijo vašega 120 GB diska ([;)]), se je dobro vprašati, katero znamko medija kupiti. Na tem naslovu si lahko preberete zanimiv članek, ki govori o tem. Ste vedeli, da je dejanskih proizvajalcev medijev zelo malo, a preprodajalcev ogromno? Da preprodajalci menjajo proizvajalce kot sveže spodnjice? Tako da se lahko kaj kmalu zgodi, da bodo zgoščenke, do včeraj označene kot zanič, že jutri postale kakovostne, le zaradi menjave izvorne tvrtke zgoščenke. Razprtije [:D]. Klik!

1 komentar

Vantec Tornado

MODTHEBOX - Vantecovi ventilatorji Tornado danes spadajo med zmogljivejše primerke, ki lahko konkurirajo legendarnim Deltam. Zmogljivost pa seveda prinese tudi hrup, zato niso namenjeni občutljivim, ki jih med delom ali poslušanjem glasbe zmoti vsak piš. Na tej strani so testirali 80 mm primerek, ki ga lahko priključimo na napajanje preko 3-pinskega ali molex konektorja. Kako pa se je stvar obnesla, pa si preberite sami [:)].

0 komentarjev

Malo naprednejša cede šatulja

Dan's DATA - Nekako sem si rekel, da to napravico preprosto moram imeti, saj se še komaj znajdem iz množice zgoščenk, na katerih so Slo-Techovi arhivi. CD-101 podjetja Dacal Technology je, poenostavljeno povedano, menjalnik za 150 zgoščenk, na katerem je en vrtljiv gumb z LCD displejem. Z vrtenjem gumba izberemo številko zgoščenke, katero hočemo izvreči, ter 5 do 10 sekund pozneje jo lahko že občudujemo v lastnih rokah. Da bi se pa CD-101 ločil od ostalih menjalnikov, ga lahko priključimo na USB vodilo ter ga uporabimo s priloženim programom, ki nam bo, v kombinaciji z bazo podatkov na vsaki zgoščenki posebej, izjemno olajšal dostope do (a-khem) raznih...

11 komentarjev

Peka cedejev prek avtomata

News.com.au - Zanimiva novica iz avstralskih logov: V mestu Adelaide v Avstraliji je v veleblagovnico postavljen prvi avtomat za peko zgoščenk. Postopek je zelo enostaven. V prvo režo vstavimo zgoščenko, ki jo želimo presneti, v drugega pa prazen cede. Postopek traja manj kot deset minut (to nakazuje 8-12x pečenje), stane pa pet avstralskih dolarjev, kar znese slabih sedemsto tolarjev. Za dodatek 250 SIT pa lahko kupite zgoščenko kar v avtomatu :D. Zanimivo, kaj? Thnx, experimetant!

2 komentarja

USB mrežna kartica

Rizenet - Tako, pa smo dobili tudi USB mrežne kartice, ki jih enostavno priključimo na USB vodilo. Sam sicer ne spremljam preveč dogajanja na network sceni, zato sploh nisem vedel, da te stvari obstajajo. Zato sem še bolj z užitkom prebral ta test na Rizenetu, kjer so se spravili na Compex UE202-A USB LAN Adapter. Kartica podpira prenose od 10 do 100 Mbit/s, inštaliramo pa jo tako, da jo vstavimo v prost USB port, naložimo gonilnike iz Windows CD-ja in že smo pripravljeni na igranje/prenašanje datotek. USB kartica izgleda obetavna, vendar se izkaže za problem ravno njena zasnova na USB vodilu. Kot veste ima USB vodilo hitrost prenosa 12 Mbit/s, ki se porazdeli med ostale naprave, ki so priključene na USB. Ravno zaradi tega ne moremo uporabljati 100 Mbitne povezave, ampak samo 10 Mbitno povezavo, pa še tu pride do upočasnitev, če imamo na USB-ju več naprav. Sicer stvari niso tako črne kot izgledajo, saj se kartica povsem solidno obnese pri igranju mrežnih iger ali pri prenašanju manjših...

3 komentarji

Fora smora

HardOCP - Uf tale je pa dobra... Na zgoščenki z gonilniki za ASUS V7100 grafično kartico so, tako je potrdilo že več virov, pravi porniči. Filmu je ime RAW, skriva se pa v datoteki AVSQ01.DAT. Pornjaka naj bi na zgoščenki bila dva. Medtem, ko bi nekatere to samo še bolj spodbudilo k nakupu nove Asusove grafične, bi bilo to za druge malce nadležno. Vsaj zdi se mi . Torej, pozor: Če ste vi slučajno eden od tistih srečnežev z modificirano zgoščenko z gonilniki, jo pošljite na uredništvo Slo-Techa v nadaljnjo preiskavo .

5 komentarjev